Трендови во МК медиумите од кои ни се кења

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Инаку има анаконди и питони у мочуриштата у јужна Флорида кај што може да опстојат. Но, на нив таму не им е природно живеалиште, туку пред долго време сопствениците кога ќе пораснеле ги пуштале да живеат у мочуриштата. Почнале да се множат и сега се сериозна закана и за населените места, пошто немаат многу избор за јадење како шо имаат у Амазон и мора да влагаат по дворови и да бркаат кучиња и мачки. Гледав интересен документарец за ова, да пробам линк да најдам и ќе шерувам.

Без разлика од кај и да е пренесен, анаконди у Јужна Каролина?
Јас па мислев друг е проблемот... Океј, забелешката се прифаќа, на херпетолозите сигурно им се кења од статијава :)

Каша-попара вест ти е ова.
Метереолозија потфрлија - облаци, дожд и невреме на скопскиот запад.
Oblacno%20temno.jpg

Иако метереолозите за денес најавуваат топло и стабилно време, прогнозите им потфрлија. Западниот дел од Скопје е под облаци, грмотевици и дожд. Во иднина, читајте што зборуваат метереолозите, па дури и оние што прогнози што ги гледате на ваѓите телефони и компјутери но, за секој случај гледајте и кон небото.
http://media.mk/македонија/15307-метереолозија-потфрлија-облаци-дожд-и-невреме-на-скопскиот-запад

Интересно, на сликите има бар уште десетина луѓе облечени во повеќе нијанси на сино, но веќе одамна ништо не ме изненадува од дебили без мозок финансирани од народни пари.

А и бар да ги погодеа кои се националните бои на грција, тегетот не ќе да е, повеќе на шкотска ми оди тоа.

Последно уредено:
Порано на вакви работи се смеев, денеска ми се трагични. Поради вакви портали, престанав да верувам во новинарство, колумни и весници.
Денеска на работа носев слична таква маица. Дали ја подржувам Грција или Аргентина? Какво дно е ова. :facepalm:

Порано на вакви работи се смеев, денеска ми се трагични. Поради вакви портали, престанав да верувам во новинарство, колумни и весници.
Денеска на работа носев слична таква маица. Дали ја подржувам Грција или Аргентина? Какво дно е ова. :facepalm:
Не знам, трагична ми е помислата дека е можно некој да поверува во ова.
Инаку истролани сме уште со името на веб сајтов...

Сабајлево ја прочитав веста која сте ја постирале, и можам да кажам дека нашето "новинарство" го допре дното.
Прво статијава е премногу глупа, како само Жерновски да ти бил облечен во плаво, кога на сликите во позадина едно 10 луѓе, истотака носат плави маици/дуксери?
Второ: Текстов сигурно е пишуван од некој дебил што нема два грама мозок.... мислам осмооделенец со 20 изостаноци во школо подобро ќе ја напишеше статијава.
Трето: Реченицава ми боде очи..."Многумина кои го видоа на трибините гласно се запрашаа каде живее човеков? Дали нема национално чувство или му недостасува осет за навивачки дрес-код!? Или". Да, да публиката не отиде да ја бодри Македонија, туку да дискутира за маицата на Жерновски. Море што дебили живеат во земјава, секој куртон може да треска што сака по интернетов. Што е најжално нашите владини телевизии ги користат овие информации да им ги презентираат на граѓаните, посебно тука ставам акцент на Јанко Свињата од Шител 3.... класично перење на мозок. Пу јазк да им е лебот што го земаат

Тренд сега е да се објавуваат вести стари по 3/4 месеци, а можеби и повеќе. Т.е. ова не е ништо ново, се случува веќе со години.

Пример бр.1: http://a1on.mk/wordpress/archives/345087

Пример бр.2: http://puls24.mk/svet/region/duvajte-slobodno-od-1-juli-ke-se-legalizira-marihuanata
Она што е пострашното за вториов пример дека текстот е од telegraf.rs напишан на 1ви април годинава од новинарот A.Prililic.
http://www.telegraf.rs/vesti/101152...ce-od-1-jula-biti-legalizovana-marihuana-foto

Последно уредено:
По откажувањата на Перо Антиќ, Ѓорѓи Чековски, Тодор Гечевски и Предраг Самарџиски, македонската репрезентација се соочува со бенифит на центарските позиици.
---------------
Бенефит ли е, дефицит ли е, кој да ти го знае.

курир

Вчера над Дорчола во Белград биле забележани необични светлечки објекти во облик на ѕвезди, пренесува Блиц.рс.

:pos:

Кој не знае да преведува од српски, нека не преведува, затоа што "Јуче изнад Дорчола" не се преведува така.
Дорчола бе....

РадиоСлободнаЕвропа

Најмалку 13 лица загинале во експлозија во шопинг центар во главниот град на Нигерија, Абуја.

Преведуеле од енглески, али за да знаеш да преведуеш требе барем да знаеш да читаш. Abuja се чита Абуџа, а не Абуја.
Нормално, научна фантастика е да очекуем, новинарон од РСЕ да знае дека на нашки тој град се вика Абиџан.

Последно уредено:
Топ наслов :facepalm:
Што се случи во Гевгелија?
ПС Гевгелија поднесе кривична пријава против А.П.(32), поради основано сомнение дека сторил кривично дело „разбојништво“ и А.П.(32) е пријавена за „соизвршителство“.
policija4.jpg

На 13.06.2014 година во Гевгелија второпријавената откако се договорила да се сретнат со М.А. го повикала првопријавениот кој со употреба на физичка сила извршил разбојништво одземајќи му 3.000 денари.

Преку онакво ми е од таканаречени медиуми македонски по нетов или фексбук оп кога ќе ми искочи информација спектакуларна за некоја си таму Кардашијан! Значи ми се повраќа!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom