Лозано-Уште една имитација на Тоше

исто како оној циганот од Шутка
Убав глас, ама нема свој стил.....и испаѓа „Што после Тоше?-Лозано Тоше„
Ако проба со свој стил да пее можеби ќе пее многу подобро, вака е само бедна имитација
Totalno se soglasuvam. Tipov premnogu imitira. Ima super boja na glasot, definitivno pee poubavo od 99,999% od nasava takozvana estrada, ali nema harizma nikakva. Zastanal na scena i ti pee. Ima mnogu lugje na ovoj svet sto imaat fenomenalni glasovi, lugje toa e fakt. Zemete ja Beyonce na primer. Glas kako nejziniot nema. Ali osven glas i stas - nema nisto! Utre da umre, ke ja zalaat fanovite edno 2 saati, i tolkuu..pominalo. A Tose go zalame do den deneska. Mene uste mi izviraat solzi na sekoja negova pesna, na sekoj negov stih. A pominaa vekje 4 meseci. Kako sto rece nekoj drug, mnogu lugje umrele premladi na ovoj svet, pa svetot se vrti. Toa e taka, no koga imas nekoj koj sto go zala tolku golem broj na lugje tolku dolgo vreme, lugje koi sto nema da ladat 3 dena no ke mu kupat eden buket i karta za Krusevo i ke mu go ostavat na grobot, togas imas nesto posebno.
Tose imase harizma, sharm, svetlina okolu nego sto retko koj ja ima. Lugje, bese narecen naredniot Pavaroti! Od site peaci na svetot, samo toj go imase toj epitat. Za toa i go sakaa i mladi i stari, i nashi i od strana. Da si go vratime filmot na denot koga pocina Boris Trajkovski - eden dneven den na zalost, ali PRISILEN! Nemase muzika, se zatvoreno, ali na inicijativa na koj? Na vladata normalno! Narodot si go terase zivotot i odkoga zgasna temata kako senzacija, zgasna i negoviot spomen. No za Tose, eceja site kafici, site radio stanici, site televizii so negovite pesni, DOBROVOLNO! Site placeja, cela Makedonija, nikoj ne sakase da slusa, da zboruva, da misli na nisto drugo. Se sobra cela Makedonija po plostadite prekrieni od vosok i od cvekjinja. Koga sme imale nie takvo nesto?
Deka ke go prebolime, moze i zaboravime, toa e fakt. Vekje i go zaboravija nekoi. Mene licno, sekogas ke mi bide broj 1, makar i posle 30 godini. No na povekjeto lugje posle 1 godina ke im bide ko da ne postoel. Ke mu ostanat nekolku iljadnici verni fanovi sto ke mu palat svekja sekoi 16ti Oktomvri i ke placat, kako John Lennon ili Elvis, i tolku ke bide. Dali ke ima sledbenik ne znam. No nikoj nema da moze da go zameni. Ako nekoj go nasledi, ke bide:
www.denisdimoski.com
Detevo go zemal Tose kako mentor i mu gi sledi stapkite. Ima samo 13-4 godini, taka da sega mu se razviva karakterot, pa da ne ke bide covek kako Tose od nego. A glas! Auuu. Slusnete ja Zajdi, Zajdi kako ja veze pod "videos". Definitivno ima neverojaten glas za negovite godini, ma i za postar.