Торта од сирење - Cheese Cake

• Креатор на темата Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување Време на започнување
Вкусно изгледа иако нејадам сирење

хехехе... нема сирење внатре бе друже!
Се става cream cheese, кај нас познат како СИР како онај АБЦ си го сретнал негдека сигурно, или некои во домашни услови и со урда ја прават...мене не ми е омилена уствари не ја сакам воопшто да бидам искрен :pos:

за оние кои не сакат ептен благи работи го препорачувам кај нас во Прилеп го има али за Скопје го има имам слушнато ама незнам каде точно

за оние кои не сакат ептен благи работи го препорачувам кај нас во Прилеп го има али за Скопје го има имам слушнато ама незнам каде точно

Во тајландскиот ресторан во Прилеп го дегустирав ова нешто и не знам шо му ставаат внатре ама ни оддалеку нема мирис и вкус на сирење инаку е стварно добро

Многу добро изгледа.....сеа ќе морам да јадам ова ми отвори апетит до максимум XD

Неодамна пробав и навистина е вкусна.Е сега наредно е да научам да ја правам:)

Многу е убава, во Германија многу ја јадат, а и кај нас дома многу често се прави. Уште една варијација е т.н. Schmandkuchen која што се прави со павлака и се ставаат и мандарини горе. И таа е преубава. :)

Schmandkuchen.jpg

Многу е убава, во Германија многу ја јадат, а и кај нас дома многу често се прави. Уште една варијација е т.н. Schmandkuchen која што се прави со павлака и се ставаат и мандарини горе. И таа е преубава. :)

Schmandkuchen.jpg
ако целта ти беше да ми напраиш лиги тогаш ја постигна...:D дај рецепта бе

DAMN!!! :vozbud: <33

едит: каква урда бе! крем сирење само! (: од обичното ( без маслинки, путер, and such )

има еден рецепт шо кружи у скопје (за германската варијанта) на чиз кејк:
ала кајмак (АБЦ, али пошо рецептот е српски, држат до нивни производи)
хопла, желатин, вишни
како и мелена плазма, црн еурокрем и јајце за тестото.

нема ич печење (само варење на желатинот) и турбо е лесно да се направи.
вкусно е у ПМ!!!

еве што произлезе од мојата кујна денес :)
не е нешто посебно, но послем и направив глазура од чоколадо,и ја прелив ..тогаш доби убав вкус :)

Image0467.jpg

*се извинувам за "квалитетот" на сликата, празен ми беше апратот, па морав со телефон да сликам (:

Кај вас во Прилеп, добра ја прават во тоа cakebar или како ида се вика, таму во катната гаража, иако најдобрата cheese cake, ја прават во маркетите на ИКЕА, навистина е прекрасна со јагоди е, јас обожавам cheese cake, и секаде каде што ќа видам дека има мора да ја пробам, имам на многу места пробано.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom