Торта од сирење - Cheese Cake

• Креатор на темата Sheldon Cooper
  • Време на започнување

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
Вкусно изгледа иако нејадам сирење
хехехе... нема сирење внатре бе друже!
Се става cream cheese, кај нас познат како СИР како онај АБЦ си го сретнал негдека сигурно, или некои во домашни услови и со урда ја прават...мене не ми е омилена уствари не ја сакам воопшто да бидам искрен :pos:

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
за оние кои не сакат ептен благи работи го препорачувам кај нас во Прилеп го има али за Скопје го има имам слушнато ама незнам каде точно

Lux

Inglourious
Член од
25 октомври 2010
Мислења
1.189
Поени од реакции
888
за оние кои не сакат ептен благи работи го препорачувам кај нас во Прилеп го има али за Скопје го има имам слушнато ама незнам каде точно
Во тајландскиот ресторан во Прилеп го дегустирав ова нешто и не знам шо му ставаат внатре ама ни оддалеку нема мирис и вкус на сирење инаку е стварно добро

Член од
27 април 2011
Мислења
2.314
Поени од реакции
3.126
Многу добро изгледа.....сеа ќе морам да јадам ова ми отвори апетит до максимум XD

~Bunny

Magic wand...
Член од
13 септември 2010
Мислења
902
Поени од реакции
1.266
Неодамна пробав и навистина е вкусна.Е сега наредно е да научам да ја правам:)

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Многу е убава, во Германија многу ја јадат, а и кај нас дома многу често се прави. Уште една варијација е т.н. Schmandkuchen која што се прави со павлака и се ставаат и мандарини горе. И таа е преубава. :)

S

Sheldon Cooper

Гостин
Многу е убава, во Германија многу ја јадат, а и кај нас дома многу често се прави. Уште една варијација е т.н. Schmandkuchen која што се прави со павлака и се ставаат и мандарини горе. И таа е преубава. :)

ако целта ти беше да ми напраиш лиги тогаш ја постигна...:D дај рецепта бе

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681

DAMN!!! :vozbud: <33

едит: каква урда бе! крем сирење само! :) од обичното ( без маслинки, путер, and such )

koskar

Џон Клиз
Член од
27 август 2005
Мислења
566
Поени од реакции
360
има еден рецепт шо кружи у скопје (за германската варијанта) на чиз кејк:
ала кајмак (АБЦ, али пошо рецептот е српски, држат до нивни производи)
хопла, желатин, вишни
како и мелена плазма, црн еурокрем и јајце за тестото.

нема ич печење (само варење на желатинот) и турбо е лесно да се направи.
вкусно е у ПМ!!!

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
еве што произлезе од мојата кујна денес :)
не е нешто посебно, но послем и направив глазура од чоколадо,и ја прелив ..тогаш доби убав вкус :)

*се извинувам за "квалитетот" на сликата, празен ми беше апратот, па морав со телефон да сликам :)

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Кај вас во Прилеп, добра ја прават во тоа cakebar или како ида се вика, таму во катната гаража, иако најдобрата cheese cake, ја прават во маркетите на ИКЕА, навистина е прекрасна со јагоди е, јас обожавам cheese cake, и секаде каде што ќа видам дека има мора да ја пробам, имам на многу места пробано.

Kajgana Shop

На врв Bottom