Торенти (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата ErT
  • Време на започнување Време на започнување

Најдобар торент сајт

• Mininova

Гласови: 86 11,8%
  • The Pirate Bay

Гласови: 252 34,7%
  • IsoHunt

Гласови: 56 7,7%
  • Torrentz

Гласови: 66 9,1%
  • Demonoid

Гласови: 48 6,6%
  • TorrentReactor

Гласови: 6 0,8%
  • некој друг ќе наведам во пост

Гласови: 212 29,2%

• Вкупно гласачи
    726
Кое од овие три (downloaded, seed и leech) треба да го гледам за да проценам кој торент е најдобар?
capture.jpg
leech ти е колку луѓе моментално го симнуваат и истовремено се seeds само за делот кои веќе го симнале, seed ти е бројот на луѓе кои прават upload т.е. веќе го симнале фајлот и го чуваат во торент како seeding за да можат други корисници да симнуваат (ако бројот е 0 - нема симнување).
Колку повеќе seeds има значи дека е популарен моментално, но не мора да значи најдобар.
Убаво ти пишаа, читај ги коментарите на торентот за да го утврдиш квалитетот на фајлот пред да симнуваш.

Му треба малку повеке време од нормалното ама сепак го отвара, некни имаа ddos напад и можеби сеуште трпат некои последици.
1454518846.jpg
Сега отвара ама пред тоа не ми отвараше.

Кај мене уште не отвара ама затоа па Пајрт отвара :)

Користам оптика од Телеком, веќе некое време како да имам проблем со јавните тракери, како на пример rarbg.to, не можам да постигнам максимална брзина, т.е. многу далеку сум од истата. А станува збор за торенти со многу seed-ери. Овој проблем го немам кога симнувам од Zamunda, IPTorrents... Патем користам uTorrent на Mac. Некој со сличен проблем, решение...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom