Торенти (официјална тема)

Најдобар торент сајт

• Mininova

Гласови: 86 11,8%
  • The Pirate Bay

Гласови: 252 34,7%
  • IsoHunt

Гласови: 56 7,7%
  • Torrentz

Гласови: 66 9,1%
  • Demonoid

Гласови: 48 6,6%
  • TorrentReactor

Гласови: 6 0,8%
  • некој друг ќе наведам во пост

Гласови: 212 29,2%

• Вкупно гласачи
    726

Have an ice day

Get Free
Член од
26 јануари 2014
Мислења
544
Поени од реакции
1.021
Кое од овие три (downloaded, seed и leech) треба да го гледам за да проценам кој торент е најдобар?
leech ти е колку луѓе моментално го симнуваат и истовремено се seeds само за делот кои веќе го симнале, seed ти е бројот на луѓе кои прават upload т.е. веќе го симнале фајлот и го чуваат во торент како seeding за да можат други корисници да симнуваат (ако бројот е 0 - нема симнување).
Колку повеќе seeds има значи дека е популарен моментално, но не мора да значи најдобар.
Убаво ти пишаа, читај ги коментарите на торентот за да го утврдиш квалитетот на фајлот пред да симнуваш.

pacienat

Лабав надуен
Член од
7 септември 2010
Мислења
524
Поени од реакции
718
Дечки, дајте invite за cgpeers.... Или можи и акаунт :))

Член од
26 октомври 2012
Мислења
2.535
Поени од реакции
3.362
Му треба малку повеке време од нормалното ама сепак го отвара, некни имаа ddos напад и можеби сеуште трпат некои последици.
Сега отвара ама пред тоа не ми отвараше.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
6.996
Поени од реакции
12.646
Кај мене уште не отвара ама затоа па Пајрт отвара :)

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.015
Поени од реакции
5.680
Користам оптика од Телеком, веќе некое време како да имам проблем со јавните тракери, како на пример rarbg.to, не можам да постигнам максимална брзина, т.е. многу далеку сум од истата. А станува збор за торенти со многу seed-ери. Овој проблем го немам кога симнувам од Zamunda, IPTorrents... Патем користам uTorrent на Mac. Некој со сличен проблем, решение...

Kajgana Shop

На врв Bottom