Torchlight II

• Креатор на темата Креатор на темата statusQuO
  • Време на започнување Време на започнување

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.616
Torchlight-2.png
9.1/10 оценка споредIGN
воедно и editors choice​
Тorchlight 2, е новото продолжение од серијата на Runic games насловена Torchlight.
Играта е mouse clicking, dungeon crawling, potion drinking, spell casting, minion slaying, hack-slashing role playing game. Подобро објаснување, амин.

Иако приказната не е премногу јака страна на играва, игривоста е сепак на завидно ниво. Играта го поседува оној Х-фактор кои ги прави игрите заразни, дали преку нејзините квестови, ајтеми, развноврсниот свет и крипови или рандом генерираните dungeon-и итн итн.

Бирате една од 4те релативно веќе видени класи:
- Embermage (скил дрва inferno, frost и storm) - дифолт магионичар, low hp, low att, high m-att
- Outlander (скил дрва warfare, lore и sigil) - пушкаш/стрелач, low/med hp, med att, med att speed
- Berserker (скил дрва hunter. tundra и shadow) - типичен fighter, low hp, high att, high att speed
- Engineer (скил дрва blitz, construct и aegsi) - танкер, two-hand wep/one-hand shield, high hp, high def, slow att speed
...и ја започнувате сагата наречена Тorchlight 2.

Да не должам многу, еве дел од features-от во torchlight 2:
- Multiplayer (lan/internet)
- Customizable Characters
- Extended modding capabilities
- Open World
- Pets system
- Fishing
- Randomly generated dungeons
- Day cycles
- Weather effects
- Enchanting
- Gems/socketing
- Retirement system
- etc
Memory: 512MB
Graphics: DirectX-compatible 3D graphics with at least 64MB of addressable memory (such as an ATI Radeon 7200, NVIDIA GeForce 2, or Intel GMA 950)
DirectX: 9.0c
Hard Drive: 400MB

Berserker hit test​
wot

Question: Што е подобрено од кецот? Мислам на features што ги имало во кецот, а сега да се подобрени.

Одлична е играта многу ми се допаѓа,вчера почнав да ја играм.Го поминав акт 1 со берзеркер на ветеран,денес одам акт 2 :D

Ретко ги мавав јас, иако имав two handed 150+ dmg axe, од побрзите .72; Oсвен со магииве, бев прилично беспомошен. :D
Нешто премногу frost armor ти носи, ја имав земено и јас од тие што не се пуштаат, elemental something. Ледениве, поготово еден од босовите на еден хит т.е фрост спајкс од земја ме убиваа.

Инаку тактика како од кецот, кучево у пајак, вадам minion исто и јас со магии одстрана се додека имам мана, додека се регенерирам по некој melee hit и пак одново. :D

Ќе видам сега гејмплеј прво од другиве, се мислам дали пак berserker да почнам.

ПС ова преку Tunngle како е, секој си игра со својот веќе постоечки карактер?

Question: Што е подобрено од кецот, освен multiplayer?

Нови се класите.
Графички е доста подобрена исто.

Пред се, одличниот гејмплеј плени. Иако нема драстични подобрувања од кецот.

Нешто премногу frost armor ти носи, ја имав земено и јас од тие што не се пуштаат, elemental something. Ледениве, поготово еден од босовите на еден хит т.е фрост спајкс од земја ме убиваа.

Инаку тактика како од кецот, кучево у пајак, вадам minion исто и јас со магии одстрана се додека имам мана, додека се регенерирам по некој melee hit и пак одново. :D

Ќе видам сега гејмплеј прво од другиве, се мислам дали пак berserker да почнам.

ПС ова преку Tunngle како е, секој си игра со својот веќе постоечки карактер?
.
Неам активни магии многу ја, 2 само иам земено активни, и една почетната. Рестото ми се пасивни. Иначе и мене ледените мејџови ми беа болка у задникот.
Иначе да, моеш со нов, моеш и со стариот од сингл плеер да играш :)

2 дена ја играм и ептен е добра. ИЗбрав outlander бидејќи и во кецот тоа ми беше прв избор.

Инаку слушам дека ќе има мод кој ќе го промени скинот на Torchlight да личи на Diablo.

Steam? Една Visa Electron врши работа.

Скупа им е малце, 20тина евра. Али добро, мултиплеер. Кецот на попсут си го начекав јас. :D

Eве ти го мојот стил на играње :D
FRUIT NINJA

ej wot da te prasam nikoas nema igrano vakva igra mislam sum gleam stream od diablo 3 2-3 dena ali od pocetok sam se lvl pa posle ides dng prais instanci neso digas 60 pa posle ide pr ko wow principort toa igram pa slicno li e za itemi tepanje bosovi ? questovi

Eве ти го мојот стил на играње :D
FRUIT NINJA

Прилично досадно бе пер. Јас имав 4-5 активни магии, плус тие што ги учиш. Последно дождов ми беше интересен, icy rain. Дека имав земено да праам екстра дмг врз заледени т.е паѓаше огромна fire ball кога ќе се активираше. Ко шеста изгледаше. :D

ej wot da te prasam nikoas nema igrano vakva igra mislam sum gleam stream od diablo 3 2-3 dena ali od pocetok sam se lvl pa posle ides dng prais instanci neso digas 60 pa posle ide pr ko wow principort toa igram pa slicno li e za itemi tepanje bosovi ? questovi

Полека, не те сфатив. Не би рекол дека е прилично слично само затоа што има ко-оп. Повеќе е фокусот врз гејмплејот, hack and slash забавата и се тоа. Разгледај си убаво гејмплеји и ревјуа пред да ја купиш. Да не сме ти после криви. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom