Топлификација и нејзиниот штетен и патетичен бизнис план [општа дискусија]

Од БЕГ немам повратен одговор
Немам одговор ниту на овој ниту на претходните три приговори кој ги пратив на Топлификација - Снабдување Центар за фактирите за 10, 11 и 12 месец 2012.
Молчат.....
Интересно што до денес нема ни нова фактура од БЕГ
Инаку БЕГ и Топлификација -тоа ти е исто. Исти вработени, исти директори, исти простории,.... се е исто
На секому препорачувам да вложи приговор, ништо не чини, а можеби од него ќе има корист
од ова, не ми е јасно дали имаш некаква фактура од БЕГ? за први месец мислам.

од ова, не ми е јасно дали имаш некаква фактура од БЕГ? за први месец мислам.
Од БЕГ добив фактура за јануари ( за неа поднесов приговор ), но за февруари до сега немам добиено фактура

Приклучен редовно се...те читав нешто 6000 сметка јас секогаш сум имал окулу 4000 сега малку и падна на 3700 сметката за 80 квадрати во центар на СК.
Јас сум исклучен и денес добив нова фактура од БЕГ сумата е 1129 денари порано беше 1250
Намалувањето е поради тоа што февруари има 28 дена.
Следниот месец за приклучените има намаление од 15%, а за исклучените покачување од 34%

Во Вечер има напис за топлификација на Битола, Новаци, Могила, но и на, Кичево, Осломеј и Зајас.
Спомати се ЕЛЕМ и Владата
Мене ми „ мириса “ дека се подготвува централите да се преоријентираат од лигнит на гас.... А можеби се работи за предизборни ветувања...
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=D0116E2F9409DB47B457980F64957BC0

Moze li nekoj da me posovetuva za edna informacija? Moite koga bea zivi sklucile dogovor so toplifikacija i gledam na fakturava si pisuva 70 kvadrata deka gream ( stanot e inaku 72 kvadrata) , e sega majka mi znam deka edniot radijator go isklicu za da ne plakja mnogu a jas sega gledam deka od 4 radijatora ili kako se vikaat dva se topli dva ne, dali toa treba nekoj da viknam procenka da mi napravi kolku se gree vo stanov ili kako odi toa zatoa sto nekako 3.800 den mi e mnogu, i vtoro prasanje mozam li da prekinam dogovor so toplifikacija ili toa mora site stanari, i sto ako sam otidam i im kazam nejkam vekje parno? Fala na sekakva pomos.

Moze li nekoj da me posovetuva za edna informacija? Moite koga bea zivi sklucile dogovor so toplifikacija i gledam na fakturava si pisuva 70 kvadrata deka gream ( stanot e inaku 72 kvadrata) , e sega majka mi znam deka edniot radijator go isklicu za da ne plakja mnogu a jas sega gledam deka od 4 radijatora ili kako se vikaat dva se topli dva ne, dali toa treba nekoj da viknam procenka da mi napravi kolku se gree vo stanov ili kako odi toa zatoa sto nekako 3.800 den mi e mnogu, i vtoro prasanje mozam li da prekinam dogovor so toplifikacija ili toa mora site stanari, i sto ako sam otidam i im kazam nejkam vekje parno? Fala na sekakva pomos.
Оди раскини го договорот нека ти го исклучат парното и готово. Негледам зашто би плаќал толку многу пари за таканаречено "греење".

Оди раскини го договорот нека ти го исклучат парното и готово. Негледам зашто би плаќал толку многу пари за таканаречено "греење".
Da ama ne mi e jasno da ne e kako mobilnive operatori, dali e toa dogovor na godina, na 2 da ne plakjam nesto penali?

Во Вечер има напис за топлификација на Битола, Новаци, Могила, но и на, Кичево, Осломеј и Зајас.
Спомати се ЕЛЕМ и Владата
Мене ми „ мириса “ дека се подготвува централите да се преоријентираат од лигнит на гас.... А можеби се работи за предизборни ветувања...
http://www.vecer.com.mk/default.asp?ItemID=D0116E2F9409DB47B457980F64957BC0

Нема потреба производството да е на гас за да се произведува и топлинска енергија.

Da ama ne mi e jasno da ne e kako mobilnive operatori, dali e toa dogovor na godina, na 2 da ne plakjam nesto penali?
Пенали јас кога го исклучив 2011 година немаше, отиди во топлификација и прашај или јави им се. Треба да очекуваш дека они ќе се обидат на сите можни начини да те сопрат и исплашат се со цел да продолжат да ти ги зимаат парите. Мој предлог е кога ќе заврши сезонава да го раскинеш договорот и да го исклучиш парното. Сметките кои стигнуваат за исклучените се многу помали од тие за вклучените, стигнуваат само во грејна сезона и никој не им ги плаќа пошо немаат основа на која може да тужат.

Со денови нема никакви вести за Топлификација и за судбината на исклучените.
Единствено што објавија дека од следниот месец исклучените ќе се „ задолжуваат “ со 34% повисоки сметки.
Уставниот суд и понатаму молчи, иако се поминати сите разумни рокови за да се изјасни.
Во недостаток на нови информации на YouTube пронајдов видео запис од ноември 2012 со изјава на директор од Топлификација каква судбина ги чека исклучените
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Qb9rr71nMoU

Денес бев во Топлификација, сега преименувана во Балкан Енерџи.
Поднесов приговор и ја вратив фактурата за исклучен со приговор каков што е објавен # 841, на страна 57.
Разговарав се еден вработен.... Тие се оптимисти за својот интерес.... Подготвуваат плакати кои ќе ги лепат по влезовите.
Со овие плакати ќе ги повикуваат граѓаните да склучат договор со Балкан Енерџи.

Денес бев во Топлификација, сега преименувана во Балкан Енерџи.
Поднесов приговор и ја вратив фактурата за исклучен со приговор каков што е објавен # 841, на страна 57.
Разговарав се еден вработен.... Тие се оптимисти за својот интерес.... Подготвуваат плакати кои ќе ги лепат по влезовите.
Со овие плакати ќе ги повикуваат граѓаните да склучат договор со Балкан Енерџи.
каде беше поточно? кај се наоѓа балкан енерџи?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom