Том и Џери ја замрачија Тирана, главниот град на НАТО спремна земја

• Креатор на темата Креатор на темата Virego
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
19 март 2008
Мислења
12
Поени од реакции
0
Делови од Тирана цели 72-часа останаа без струја, откако во една брканица мачка и глушец предизвикаа хаварија во главната електрана што го снабдува градот со струја.

717A1B2A43E8CE40B3F20D30B32779A2.jpg

"Мачка и глушец налетаа на високо волтажни кабли. А еве ги и фотографиите што ги сликавме, бидејќи никогаш немавме видено нешто вакво," изјавила портпаролката на компанијата.

И без мачките и глувците, Албанците имаат доволно проблеми со прекините на струја кои ги следат веќе неколку децении. Најчести причини за ова се честите суши во земјата и дотраеноста на електричната мрежа.

Инаку, најголем број од домовите и компаниите во Тирана се споени на нафтени генератори.

Темата е Том и Џери во Тирана на градскиот плоштад Скендер Бег - претстава во живо. Вашите обвинувања, национални расчистувања и партиски обележја на друга тема.

Темата е Том и Џери во Тирана на градскиот плоштад Скендер Бег - претстава во живо. Вашите обвинувања, национални расчистувања и партиски обележја на друга тема.
vo pravo si .

Албанија моментално гради две хидроцентрали кои ќе го решат проблемот со струјата за брзо, а за 5-6 години и за извоз ќе има. Изворот ми е од министерството за транспорт и врски, доверлив човек.

Работаат браќата. Јас велам, да се помагаме и да работиме заедно. Се виде од Европа... Балканците мора да се држат сплотени.

Ja isprodadovte zapadna Makedonija, gi ostavivte opincite i dojdovte vo Skopje. Posle albancite vi bile krivi.
Shic be.

Tokmu taka, kazi mu/im.

A potoa, za da ne zaklucam tema i baniram se of topik, vratete se na NATO-fska Albanija i nivnite kelepurii so strujata oti kako NATO country, daleku se nad nas, pa da naucime kako da voveduvame restrikcii za da namalime global warming.

Па не е во ред да се смееме на туѓата мака, особено ако имаме во предвид дека и кај нас ситуацијата на тоа поле не е розева. Сега бар имаме пример што може да не снајде ако и ние продолжиме да си ја тераме старата песна со електроенергетскиот систем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom