Толеранција на грешки при Божји ветувања и пророштва

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
.
И јас бев едно од тие дечиња чиј живот висеше на конецот на животот, ... и ако не беа чедата БОЖЈИ кои никому не се фалат што ми помогнале во болест, во сиромаштија, ... (а БОГ знае се’), до ден денешен ќе бев едно од ними, а ти ќе се к’начеше не само на мене туку и на мојата (посебно женска) фамилија, јаничару шејтански!
Како да не, лага е дека некогаш си бил неарен па некои чеда ти помагале. Ти лага кажа и дека Шалом Алејхум значело Мир БОЖЈИ со вас иако каде и да провериш то значи само обичен поздрав - Мир со вас, никаков бог не е споменат, значи имаш историја и склоност кон кажување невистини. Можеби и сам си веруваш во нив. И тогаш те фатиф во лага кога тврдеше дека купови книги си читал, се сеќаваш, па не знаеше ни да кажеш који автори, наслови, а што се работеше во книгите.... А никој не те праша за тоа, дали си читал, али ете си имал потреба да лажеш. Се осеќаш инфериорно? чуствуваш потреба да се докажеш некако па макар и со невистинско фалбаџивство?

.Денот доаѓа кога ниедно дете нема да гладува, нема да жеднее, нема да биде без кров над глава, нема да боледува, нема да биде сирак од војна, нема да биде злоупотребувано (телесно или духовно) ... и никој нема да може да Го спречи Тој ден! Никој! Нити твојот духовен татко (шејтанот), а уште помалку ти и твоите духовни родбини (демони)!
Шо му фали на денешниот ден, или вчера, некни, лани, пред 100 години.... 2000 години “идел денот....“ и никако да дојде.
Не иди спиро, лажен вернику, туку така тој ден, туку треба да се помолиш, рече Јешуа дека што и да побарате - се ќе ви се даде. И денес умреа околу 20.000 деца. И за утре се спремаат 20.000 да умраат. И вчера умреле/ А ти шо правиш за то време? Велиш “Арно им се прави кога родителите нивни не го сакаат Исус“

Можете ако сакате без престан да лаете, уште појќе луѓето против Христа да го дразните, уште појќе Љубовта БОЖЈА да ја негирате, ... тоа семе што го сеете, врз вас и тие што вашите лаги ги веруваат и ги следат, своите горки плодови ќе ги донесе!

п.с. Ништо не си поарен од дебељаците капеталистички и мамонистички, ти кој што хедонизам шириш а Патот Христов го фалцифицираш, правејќи го зелот и крвник, каков што ти си во сржот на душата твоја лажна и од истата засмрдена!... :sick:

И за ова лажеш

Хитлер "про форма" можел да забрани све, не е проблем, а за свои први соработници да остави пропадници на "вруќите„ братства.[DOUBLEPOST=1399504369][/DOUBLEPOST]

Да, откако му текнало која сорта луѓе го има финансирано неговото доаѓање на власт.
Незнам кои ти се тие вруќи братства, но од пусти инает веќе незнаеш што да пишеш.
Дали можеш да негираш дека Хитлер одкако доаѓа на власт ги затвора сите масонски ложи и ги праќа во логори масоните? Дали можеш да негираш дека истото го прави со сите останати окултни организации? Третиот Frater Superior на ОТО - Карл Гермер крајот на војната ја има дочекано во концентрационен логор! За која сорта луѓе ми зборуваш ти мене?

Дали можеш да негираш дека Хитлер одкако доаѓа на власт ги затвора сите масонски ложи и ги праќа во логори масоните? Дали можеш да негираш дека истото го прави со сите останати окултни организации?

Хитлер се однесувал кон наведените здруженија согласно својот идеолошки помрачен ум и соглано своето „христијанство„.
Црквата одамна се изјасни дека не поддржува никакви тајни организации, а оние кои сакаат да ги напуштат, треба дебело да се покајат, а не да бидат пратени на умирање во конц-логори.

Под „вруќи„, ја подразбирам половата изопаченост токму од првите Хитлерови сорабтници.

Црквата благословува се‘ што е корисно во војувањето против злото...
Почнувајќи од невидливата борба од духот човеков против невидливите демони па до „вруќото„ оружје, со кое се елиминираат видливите непријатели на Црквата, народот и татковината.

Пример кога Грчка православна црква благословуваше грчки војници кои убиваа и протеруваа Македонци, то значи дека православните Македонци биле видливи неприатели на црква народ и татковина?

Или кога Бугарската православна црква благословуваше Бугарски војници кои убиваа Македонци, то значи дека православните Македонци биле видливи неприатели на црква народ и татковина?

Хитлер се однесувал кон наведените здруженија согласно својот идеолошки помрачен ум и соглано своето „христијанство„.
Црквата одамна се изјасни дека не поддржува никакви тајни организации, а оние кои сакаат да ги напуштат, треба дебело да се покајат, а не да бидат пратени во конц-логори.
Што ме интересира мене за црквата! Мењаш тема како што ти одговара! Ти тврдеше дека Хитлер бил првиот водач на окултна држава! Што е глупост! Токму спротивното е случајот! Не само што не се стремел кон такво нешто, туку агресивно и жестоко ги затворал окултните и масонски организации! Плус, има докази колку сакаш како е пречекуван и дочекуван од кардинали, папи и свештеници!

Пример кога Грчка православна црква благословуваше грчки војници кои убиваа и протеруваа Македонци, то значи дека православните Македонци биле видливи неприатели на црква народ и татковина?

Или кога Бугарската православна црква благословуваше Бугарски војници кои убиваа Македонци, то значи дека православните Македонци биле видливи неприатели на црква народ и татковина?

Овие прашања, упати ги до оние кои ги благословуваа грците и бугарите за колежите врз македонците.
Овие пак (македонците, нели...) се со троа т‘нко сечање па секој годишен одмор го поминуваат токму кај своите „кољачи„.[DOUBLEPOST=1399505845][/DOUBLEPOST]
Што ме интересира мене за црквата! Мењаш тема како што ти одговара! Ти тврдеше дека Хитлер бил првиот водач на окултна држава! Што е глупост! Токму спротивното е случајот! Не само што не се стремел кон такво нешто, туку агресивно и жестоко ги затворал окултните и масонски организации! Плус, има докази колку сакаш како е пречекуван и дочекуван од кардинали, папи и свештеници!

Не сум поклоник на „линкови и клипови„, но еве еден корисен:

http://www.pravoslavni-odgovor.com/okultizam/okultizam.htm

на кој имаш неколку текстови со црковниот поглед на окултизмот, Во еден од нив, споменат е Хитлер и неговата соработка со тибетанците и нивната магија.[DOUBLEPOST=1399505934][/DOUBLEPOST]
Плус, има докази колку сакаш како е пречекуван и дочекуван од кардинали, папи и свештеници!

..што значи дека на сите наведени, не им биле туѓи тајните здруженија.
И на врапците им е јасно како се одбира папа па дури и патријарх.

Последно уредено:
Овие прашања, упати ги до оние кои ги благословуваа грците и бугарите за колежите врз македонците.
Овие пак (македонците, нели...) се со троа т‘нко сечање па секој годишен одмор го поминуваат токму кај своите „кољачи„
Пак избега со одговорот....
Значи прво велиш црквата благословува оружје против неприатели (црковни, народни...), па кога то благословено оружје се користи против Македонци - одеднаш “ја не знам, ја нисам из одавде...“

Македоци си одат на одмор во свои краеви (или сметаш дека Грција и Бугарија немаат делови кои се Македонски?

Пак избега со одговорот....

Не избегав, ниту сум избегал.
Само посочив дека на погрешно место упатуваш прашање, а вистинското место се свештениците кои ги благословувале своите војцни да пра‘ат „покољ„ меѓу македонците.[DOUBLEPOST=1399530281][/DOUBLEPOST]
Македоци си одат на одмор во свои краеви (или сметаш дека Грција и Бугарија немаат делови кои се Македонски?

Ако сметаш дека македонците навистина одат во „своите„ краеви на одмор, тогаш навистина не можам да Ти ја разбијам таа илузија, а и немам таква намера.

Реалноста вели дека „...Солун не е наш...„, а ниту Трст.

Во Јаков 4 стои

5 Или, мислите ли дека Писмото вели напразно: „До ревност го љуби духот, кој живее во нас?”

Но вакво нешто нема во Библијата. Чести се и цитати на пророштва кои всушност ниту постојат во стариот завет ниту ги рекле пророците.
Повикување на непостоечки пророштва.

Не сум поклоник на „линкови и клипови„, но еве еден корисен:

http://www.pravoslavni-odgovor.com/okultizam/okultizam.htm

на кој имаш неколку текстови со црковниот поглед на окултизмот, Во еден од нив, споменат е Хитлер и неговата соработка со тибетанците и нивната магија.
:facepalm::tapp: Ти си легенда значи.....[DOUBLEPOST=1399543282][/DOUBLEPOST]
..што значи дека на сите наведени, не им биле туѓи тајните здруженија.
И на врапците им е јасно како се одбира папа па дури и патријарх.
Да, све што не е православие е окултизам и зло, нормално.

Знам, а и скромен сум...:icon_lol:
Прочита ли барем еден текст од посочените?
Прочитав дека авторот гатањето и кабалата ги ставил во ист "кош", доволно да знам колку познавање и авторитет има во областа за која се нафатил да пишува.

Фала и тебе

.

На Вистинскиот БОГ во Христа Господа само, Фала и Слава!!!

I Am forgiven!... (y)

redeemed-and-forgiven.jpg

.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom