Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.

Тоа е човекот кој убивал македонски револуционери и кој јавно се откажал од создавање независна Македонија.
Не ме чуди што има негови поддржувачи, тоа е на некој начин нормално. Многу луѓе сме, мора да не има и секакви (и нормални и ненормални и непрегледани). Жално е што "државата" наша го рехабилитира овој крвник и го споменува заедно со вистинските македонски револуционерни дејци.
Јавно се откажува од потписот од Мајскиот манифест.немој да ме ебеш
Taман си е историјата. Само кој како си ја разбира.само македончето постојано кон историјата гледа, вмро, мвро, александар наш е, оној бугар е, предавник, грците педери...
затоа и нема иднина, заглавено е македончето во историјата, назад гледа, место напред да оди

Хрватите го реведираат Анте Павелиќ, Србите на Милан Недиќ, веќе го ревидираа Дража.Зошто ние не го ревидираме Тодор Александров, да се извадат сите документи на маса, па да видиме кој е херојот а кој предавникот, реално.Точно, историјата суди, историјата ќе суди еден ден, не сега оваа тривијалност која ни ја продаваат, Александров е сеупште котраверзен и неразјаснет лик за да се слави во позитивна конотација, се согласувам дека треба да се учи и да се обасјнува повеќе за него на пошироката јавност (мене лично не ми треба тоа, доволно ми е од тоа што го знам да го ставам во негативните ликови во историјата), па после мнозинството ќе си изгради став за тоа каков е и што е, но дотогаш треба сеуште време, а не издигнување во небеса на лабави историски основи.
Прецедникот на тоа здружение е вработен во едно од малкуте државни претпријатија, ЕЛЕМ.Гарант сите се закачени на државна цицка, канцелариска работа, ова им иде како хоби, како риболов, јаките „револуционери“, во вистинска војна сите има да ги снема од државата за пола саат.