ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
Нц го дркаат на форум како по обичај:vozbud:
Абе скриј се негде ќутиси единствена група сте шо појде Струга 30 мин се слика и 80 пепел фати ги остај пребеганите да пеат како првачиња, уствари згрешив извини страшни акции ни напрајвте на кошарка преку 2 кордони наклон до земја, и воџата старо магаре шо бегаше низ ниви и тоа е страшна акција нема шо
Ох мори мајко, шо би рекле Србите активирај брате путине
Автоматски споено мислење:

Мужите ви ги ебат жените :sekcza::pos:
Срцка си

Комити функиционираат долго време на база на самофинансирање, дури и јавно беа објавуавни инфорамции колку чини карта, превоз, итн, со членска, без членска, Секоја уткамица продажба пијалоци, храна, реквизити, донации, чланарини. Оттаму груапта функционираше и имаше за корео, пиро, за да плати адвокат ако треба и казна да плати на член ако има без врска. Ова е нешто што се вика ОРГАНИЗАЦИЈА, верувам дека дел од членовите на форумов можат да разберат.
IMG_20260409_015102.jpg

Како прво едно треба да ви биде јасно дека овие 30 души демек "комити" се платеници на миленко и 99% од групата ги бојкотира, во превод овие не се комити, џабе трљате раце кога комити пак ќе си ја вратат трибината и ќе ги газат сите групи во Македонија, не бидете деца и не пишувајте глупости, треба да се поздрсви што дечките не се врзаа со политиката и ги избојкотираа агентиве на миленко, треба да се поздрави тоа што останаа со чист образ а можеа да се здружат со миленко и да лапаат пари.

Како прво едно треба да ви биде јасно дека овие 30 души демек "комити" се платеници на миленко и 99% од групата ги бојкотира, во превод овие не се комити, џабе трљате раце кога комити пак ќе си ја вратат трибината и ќе ги газат сите групи во Македонија, не бидете деца и не пишувајте глупости, треба да се поздрсви што дечките не се врзаа со политиката и ги избојкотираа агентиве на миленко, треба да се поздрави тоа што останаа со чист образ а можеа да се здружат со миленко и да лапаат пари.
Во ред се гледа сето то но како заврши кај нив главниот транс? Дали во групата има апартјехд и малцинството го владеј мнозинството? Дали ќе излези мнозинството и ќе се огради или ќе продолжат да го срамат името на групата?

Во ред се гледа сето то но како заврши кај нив главниот транс? Дали во групата има апартјехд и малцинството го владеј мнозинството? Дали ќе излези мнозинството и ќе се огради или ќе продолжат да го срамат името на групата?
Deckovo gluposti treska ne znam kako i vie veruvate na se sto ke cuete haha ovie demek sega sto se a ustvari nikoj i nisto ja zemale grupata Komiti? Od kogo ja zemale be ? Zar na nekogo bila grupava? Los termin e za toa ovaa brojka, taa e realnosta. Tek sega da stignes doma a utre ds si na rabota bi trgnal ti? Daj vise oladete so glupive musbeti ednive kozari drugive mihajlovisti a tretite sandanci… makedonska rabota . Naredna utakmica ke ima poveke narod i ne go drkajte tolku na muabetive skarani se vakvi se onakvi se. Koj ke ti ide na utakmica vo sreda ziti se do bitola da se ebavas plus da vlezes na poluvreme. Idi lecete se i edni i drugi so muabetive srednoskolski

Не ми сте јасни искрено. Се правдате дека вака сте праеле така сте праеле, дека вие сте поим за не знам шо. И идат таму некој ликој ви ја земат групата, за која велите дека ја имате кренато премногу. Ви ја земат без отпор, еден член јаде малце ќотек од ова "нова" гарнитура, и сите одма готово не одиме на запад. Како бе? Дими мажи бевте, или на форум сте мажи само? Исто ко да дојди некој дома да ти се всели и да речиш во ред е живеј овде, јас ќе се снајдам. А можи муабетите дека жени деца тепаме не се туку така. Пошто најголеми жени испаднавте сите, се отепавте од плачење.

Не ми сте јасни искрено. Се правдате дека вака сте праеле така сте праеле, дека вие сте поим за не знам шо. И идат таму некој ликој ви ја земат групата, за која велите дека ја имате кренато премногу. Ви ја земат без отпор, еден член јаде малце ќотек од ова "нова" гарнитура, и сите одма готово не одиме на запад. Како бе? Дими мажи бевте, или на форум сте мажи само? Исто ко да дојди некој дома да ти се всели и да речиш во ред е живеј овде, јас ќе се снајдам. А можи муабетите дека жени деца тепаме не се туку така. Пошто најголеми жени испаднавте сите, се отепавте од плачење.
Brkaj rabota be kopito edno cekaj naredna utakmica so Vardar za da vidis poln stadion i ne objasnuvaj mnogu tebe ke ti se pravdam sto i kako, takvi izdanija kakvi sto sme napravile kako grupa 1001 godina da ne postoime nema da gi ima toa sfatete go site sto ne mrazite, za nas postoite ako ne nema nas avtomatski ke ve nema. Vidovte proslava nasa 35 godini i proslavata vasa, tolku ni e razlikata, NE E MNOGU! Hahahah

Прашањето е како на 30 души им се мочат 270 други?
Дека вмро ве употребува не е ништо ново но вака да не ве смета сериозно и да ве понижи е неприфатливо за мак тифо број 1.Ја да бев на ваши патики идните избори директно за сдсм ;)
Ti si glup shpon sto tvojata partija uste te laze za golema albanija? Ti najdeda zboris be maloumnik? Nas za solun prekinale da ni zborat 1895ta budalo.

latvia ima 1.8m ziteli. aj sega proglaj riga,zalgiris, valmiera, audai red drugi... nemora ni tolku daleku da ides eve ja crna gora so 600k ziteli.

izvini ama smesno e ckembari da gi smetas za seriozna grupa ne pak nekoj drug vo mkd sto cas postojat cas ne postojat. realnosta e deka ima napredok i ajde eve komiti i ckembari da gi racuname za nekakva konstantno prisutna sila na scenata ama za nieden drug nemozes toa da go kazes ako sme realni. da site imale "blesoci" ako moze i taka da gi nareceme, dobro e sto izniknaa pak sega ama daleku e toa od navijacka scena. eve i kaj komiti zemi ja segasnata sostojba nema nikakva garancija deka ke ima nadgradba i kontnuitet na bilo sto, za drugite da ne zborime. stom nemas osnovni principi i nacin na funkcioniranje definirano ne moze da se smetas za seriozna grupa ili klub seedno. vo mkd nisto ne funkcionira kako treba za zal taka da daleku sme nie od nesto seriozno ovde da diskutirame ili analizirame ali toa e bar moze da se posmeeme.
Тие се бројките @kano ако споредиме обични утакмици горе и овде, или на дерби во пик сезона, бројките се коректни. Не гледам со што Варвари или Рига одскокнуваат од на пример од поголемите групи кај нас. Бројност? Креативност? Не гледам, со тоа што би рекол дека кај нас има повеќе тифо глави со варијација околу дербија и евро-утакмици. Се слагам со тебе во делот околу блесоци, дека има групи што се појавуваат и ги снемува, а кај редовните со промени на генерации има успони и падови, мада тоа го има секаде (на пример, Британија 80ти е најжива, 90ти скоро угасена).

Кај нас има проблеми како на пример со мешања на политика во групи, и масовност, али во голем дел од сегментите сцената еволуира. Се вадат помалку пароли со цвет-свет рима или оние од типот "ние секаде ве тепаме вас, вие стално се плашите од нас" глупости. Се прави оргинална кореографија почесто него не, се пази на песна. Има уште многу простор нели за конзистентност, бројност и оргиналност (да остават групите свој потпис автентичен, да не копираат) али за контекстот, тифо сцената е доста жива.

За инциденти спомна Силекс и дека од тогаш до денес немало акција. Не сум активен 10 години, али од 2006та до 2016та имаше доста глупости на улица, од детски до озбилни. Мое мислење е дека ова не треба да е нешто што треба да се гаи или да се користи како пример. По мене, постарите во групите треба да оставаат добар пример за следните генерации во тифо делот али и да не прават од лихвари или ситни квази-криминалци идоли. Децава нека навиваат, дружат, и фураат свој филм, али нека буткаат факултети, девојки, инвестирање, претприемаштво, шетаат свет, нешто што ќе им се најде понатаму. Не викам дека треба од утре професор по економија на шипка предавања по бизнис да држи, али културата да не гаји квази-криминал, него фокусот да е повеќе на клубот и братството во групите. И ако има судири, да е по кодекс и тоа е тоа.

Лоши филмови голтнаа неколку генерации, и најдобро е следниве генерации да учат од туѓите грешки. Иначе еве ги Жалгирис, Рига и Варвари. Се слагам супер се, али во тој контекст каде што постојат вадат бројки што се соодветни на популацијата:

Screenshot 2026-04-09 at 07.57.39.png

Screenshot 2026-04-09 at 07.45.00.pngmaxresdefault.jpgScreenshot 2026-04-09 at 07.53.06.png

Дечко колку немаш појма ама не ти замерувам,си слушнал ама не си дослушнал.Живи и здрави да сме,се ќе си дојде на свое место,доста не ставате у уста а знаете дека ниеден прав комита моментално не е на запад,ќе се видиме пак,без гајле.Гледајте си у вашиот двор.

Чекам целосен извештај па ќе си кажам мислење а вака на прва топ(бројка ,кореографија ,парови,бројка и пиро) а децата сепак учеја од најдобрите :D ко се работи нешто од срце и душа без задни намери и корист (пари, вработување,местење утакмици врски со управи и ситни кодеошења) загарантирани е успех но сега иди тешкото лесно е да се качиш на врвот тешко е таму да останиш а за другите нема шо да се коментира му дојде сметката за плаќање шо побрзо се опорават тоа подобро за сите ;)

P.S.најмнпгу ќеиф ми напрај кореографијата шо конечно се исплати шо останавме на новата трибина па сега само треба на секое дерби но првиот чекор е направен :aplauz:

P.P.S.Се супер само забелешка шо помалку мавивање против другите (охрид и вардар) а повеќе песни за нас нема потреба толку давање на важност посебно не дома ај во гости оди прај си забава да му скандираше и заебиш нивното навивање но дома коло ќе сме кој ги еба сите !

Навивачката група „Балиcti“, по тој период на помирување со svercerite, доживеа шок бидејќи многу членови, можеме да кажеме половина, не се согласија да го направат она што беше направено и се случи голем раскол во групата. И покрај taa криза, беше донесена одлука за целосна промена на раководната структура за да се надмине кризаta. Новата група сега успеа подобро да се консолидира веќе 2 години, и можеме да кажеме дека во изминатите 2 години откако беа направени промените, имаше многу одлични дела и настапи и внатре и надвор од земјата.
Прегледај го приврзокот 474210Прегледај го приврзокот 474211
Организацијата ви е на место, ама идеологијата што се мрзи се што е македонско повеќе од се друго .. не знам што да ви кажам.

Deckovo gluposti treska ne znam kako i vie veruvate na se sto ke cuete haha ovie demek sega sto se a ustvari nikoj i nisto ja zemale grupata Komiti? Od kogo ja zemale be ? Zar na nekogo bila grupava? Los termin e za toa ovaa brojka, taa e realnosta. Tek sega da stignes doma a utre ds si na rabota bi trgnal ti? Daj vise oladete so glupive musbeti ednive kozari drugive mihajlovisti a tretite sandanci… makedonska rabota . Naredna utakmica ke ima poveke narod i ne go drkajte tolku na muabetive skarani se vakvi se onakvi se. Koj ke ti ide na utakmica vo sreda ziti se do bitola da se ebavas plus da vlezes na poluvreme. Idi lecete se i edni i drugi so muabetive srednoskolski
Друже те молам не треси зелени кога ништо не знаеш, подобро пратија темава немора секаде да влагаш во конверзација кога си out од сите настани.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom