Moe mislenje e deka mnogu retki se lujgeto vo Makedonija koj gi interesira toa, ne site sakaat dogovoreno,pojketo sakat onaka spontanoDali i kaj nas treba da ima dogovoreni fajtovi,dajte nekoe mislenje
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Moe mislenje e deka mnogu retki se lujgeto vo Makedonija koj gi interesira toa, ne site sakaat dogovoreno,pojketo sakat onaka spontanoDali i kaj nas treba da ima dogovoreni fajtovi,dajte nekoe mislenje
Realno treba. Moze e nepopularno mislenje no spored mene samite dogovoreni tepacki ne se bas ultras kultura ama na krajot od denot sepak vo ovoj svet i ova e bitno vo edno rivalstvo. E sega drugo e so nie nemame takov mentalitet, prvo dali ke zavrsat posteno, vtoro kolku istite ke bidat "real" clenovi na grupite a i mnogu ke se preovelicuva samiot cin, primer ke zemam random grupa koja skoro i da nema niso da pokaze na drugo pole ke dobijat fight i posle ke zborat za toa 10 sezoni. Daleku sme nie mislam sega za sega od takva rabota. Iskreno ne znam ni i dali gi ima nekade na Balkanot, zapadna Evropa i nivnite tifo sceni se dosta razvieni poslednite godini.Dali i kaj nas treba da ima dogovoreni fajtovi,dajte nekoe mislenje
Toa e pojako,ama od edna strana kaj nas na prsti se brojat sudirite so dve grupiMoe mislenje e deka mnogu retki se lujgeto vo Makedonija koj gi interesira toa, ne site sakaat dogovoreno,pojketo sakat onaka spontano
Realno da, nema takov mentalitet ovde,a i da ima takvi deshavki kuzne kako ke vlijae na tifo scenata.Realno treba. Moze e nepopularno mislenje no spored mene samite dogovoreni tepacki ne se bas ultras kultura ama na krajot od denot sepak vo ovoj svet i ova e bitno vo edno rivalstvo. E sega drugo e so nie nemame takov mentalitet, prvo dali ke zavrsat posteno, vtoro kolku istite ke bidat "real" clenovi na grupite a i mnogu ke se preovelicuva samiot cin, primer ke zemam random grupa koja skoro i da nema niso da pokaze na drugo pole ke dobijat fight i posle ke zborat za toa 10 sezoni. Daleku sme nie mislam sega za sega od takva rabota. Iskreno ne znam ni i dali gi ima nekade na Balkanot, zapadna Evropa i nivnite tifo sceni se dosta razvieni poslednite godini.
Vo pravo si ama forumo se pali i se pisuvaat 10 strani za edna brkanica,a posle fajt nejkam da znam kolku ke se pisuva,ama na kraj na den so tek na vreme treba i nie da pocnuvame malce po malce barem da probvame nekoja grupa da zapocni prvo posle drugite po nea ama tesko ne veruvamToa e pojako,ama od edna strana kaj nas na prsti se brojat sudirite so dve grupi
To sakav da kazham, kaj nas osven pishenje na forum po 10 strani za edna brkajnca nema nishto, samo laat site a nikako da kasnatVo pravo si ama forumo se pali i se pisuvaat 10 strani za edna brkanica,a posle fajt nejkam da znam kolku ke se pisuva,ama na kraj na den so tek na vreme treba i nie da pocnuvame malce po malce barem da probvame nekoja grupa da zapocni prvo posle drugite po nea ama tesko ne veruvam
Се согласувам и воопшто навивачкото ривалство во сала е најголемо помеѓу МЗТ и Работнички. Лично ја гледав 2011 во Борис многу јако дерби на двете страни скоро ист број на навивачи едноставно празник за градот и салата.Иако сум од другата навивачка група и навивам за Работнички, оваа утакмица е достигнат лимитот и најдоброто навивање во сала на мак тифо повторување на ова тешко.
Ваква атмосфера и навивање на утакмица на кошарка ракомет немало.На утакмицава паднаа и ударни транспаренти на дел од гробарските екипи од Македонија.
![]()
Atmosphere in Skopje, MZT Skopje - Partizan (16.03.2013)
Дел од атмосферата на натпреварот МЗТ Скопје - Партизанyoutu.be
Вардар Пелистер овие години е едно големо НУЛА во споредба со дербињата што се играа тогаш меѓу Работнички и МЗТ кој памти памти,и пред дербињата во Борис, сезони 96,97,98,99,00 беа многу интересни може да има клипови некаде да видите како беше во Парк и во Аеродром.Се согласувам и воопшто навивачкото ривалство во сала е најголемо помеѓу МЗТ и Работнички. Лично ја гледав 2011 во Борис многу јако дерби на двете скоро ист број на навивачи едноставно празник за градот и салата.
Еве на што мислам
https://www.youtube.com/watch?v=c-Fz2ClcuGQ
Ова се CPB но има исто видео и од FA. Нема што грми салата. Мислам дека дербито помеѓу Вардар и Пелистер е помалку навивачки посетено отколку ова кошаркарско дерби.

https://youtu.be/WBf3xTNm_sk?si=cCiUyq3x9Fb2YjDSНема грешка (надвор од утакмиците во Борис и 1 во Градски парк)
Во сали со пет реда клупи, каде што 500 навивачи не собираше дури и да си стоеја врз глава, подобро дерби имало од Вардар-Пелистер
Се правеше фама и најглупа можна омраза меѓу двата дела на Скопје, што кулминираше со средбите во Борис кога двете страни добиваа по цела трибина која ја полнеа со ќоро и сакато, во годините кога се популаризираше кошарката (4-ти на ЕП). Двете страни во свој град добиваа по цела трибина, нешто што на никој друг не му е овозможено (пример ние и Шверцери).
Беше интересно дека ретко ставаа забрани за две навивачки групи и на име омраза кон другиот, двете групи ги собираа цели населби и седеа сите заедно на трибина (и навивачи и фанови). На обични утакмици ЦПБ не можеа 100 души да се соберат, ФА држеа бројка тие години. Во моментов знаеме каде се и двете
Па читај што сум напишал, ЦПБ не можеа да се соберат, ФА држеа бројка и на другите утакмици тие години (иако често се мешаа со обична публика). Топ бројка имаа првата сезона кога играа цело време во Борис.https://youtu.be/WBf3xTNm_sk?si=cCiUyq3x9Fb2YjDS
Ова е со Торус на пример клуб што не постои без навивачи.
Може и 3000 луѓе се собирале позади кошот, не 1000.А за во Парк на трибината позади кошот сме се собирале и по 1000 луѓе и многу останувале пред сала бидејќи било препуно внатре за утакмиците Мзт Работнички со недели сме се спремале немало тогаш социјални мрежи ама мобилизација на ниво.
Во Кале да седиш гз преку глава на навивачката трибина не може 1000 луѓе да се соберат, не па во Градски парк.Одговор само на твоето лимитирање на рамка некоја од 5 години, некоја си мода или популаризација дека Македонија освоила 4то место на ЕП.Па читај што сум напишал, ЦПБ не можеа да се соберат, ФА држеа бројка и на другите утакмици тие години (иако често се мешаа со обична публика). Топ бројка имаа првата сезона кога играа цело време во Борис.
Лименката и Парк собираа преку 2000 луѓе на дерби. Сега ќе ти пратам клип каде што ФА беа 1000 на гостување, а пред златните години на ФА и 4то на ЕППа читај што сум напишал, ЦПБ не можеа да се соберат, ФА држеа бројка и на другите утакмици тие години (иако често се мешаа со обична публика). Топ бројка имаа првата сезона кога играа цело време во Борис.
Автоматски споено мислење:
Може и 3000 луѓе се собирале позади кошот, не 1000.
Немам 15 години, не се секирај, сум бил и на неколку дербиња и во тој период што си го нагласил (до 2004). Какви 1000 луѓе, какви бакрачи. Мала трибина дава впечаток визуелно дека има којзнае колку навивачи. Како ние кога полневме пола трибина во Лисиче на ФФМ, па личи дека 1000 луѓе има, а реалноста е друга.
Сега салата има ЦЕЛОСЕН КАПАЦИТЕТ ОД 1000 столови, ама тогаш позади кош се собирала иста бројкаВо Кале да седиш гз преку глава на навивачката трибина не може 1000 луѓе да се соберат, не па во Градски парк.

Не негирам дека е едно од најголеми дербиња, реплицирав на тоа што го имаа напишано дека Вардар-Пелистер не можело да се мери со ова дерби и дека бидејќи пропаднало ова дерби, почнало да се фаворизира Вардар-Пелистер. Смешки.Одговор само на твоето лимитирање на рамка некоја од 5 години, некоја си мода или популаризација дека Македонија освоила 4то место на ЕП.
Факт е дека дербито МЗТ-Работнички е едно од најголемите во МКД со свои падови и колкуминации. Имало падови и крај на 90ти почеток на 00ти па пак се издигнало до некои си лимити за МКД услови.
Мене ми е криво што и ФА и ЦПБ со такви екипи, а поготово ФА кои според мене беа далеку по ултрас едуцирани и таков начин на живот тераа, усепаа да се распаднат од внатре без многу борба. Ова сега е преживување со надеж дека може да се врати пак на некои 50% барем од тоа што било. Скопје изгуби некои си минимум 1000-1500 навивачи од двете групи кои беа спремни и за своите населби и за македонштината. Погледнете сега на што личат Аеродром, Центар и Карпош без навивачка свест, локал патриотизам и национализам.