ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
Добра бројка и коп, Ајдуци се подобри од вас у моментов. Имаше еден ртд што кењаше како имало 5 празни столчиња у коп, ме занима мислење за сликава да даде.
Или пак можда некој запалил бакља, па сите се качивте горе од трауми.. :P

Поим за комплекси хаха али више и не ме чуди. Они на родендени, свадби и матури пеат за Скопје а не па на навивачки собир. Катастрофа али јбг, до толку им е капацитетО

Досега не сум наишол на логичко објаснување како не е хипокризија да се пее “Да го ебам цело Скопје и вашата држава“ (каде што ни се објаснува дека не се мисли на Македонија, туку на тие скопјани што велеле Скопје држава, во ред јасно), а потоа следното скандирање да е “Да живее независна Битола“. Независни од кого? Независна Битола не претставува ли држава Битола со своја автономија одделена од Македонија? Не делува дека е тоа желба на битолчани, а и ничија желба. Затоа не можам да го разберам скандирањето. Ако има некое логично објаснување нека каже некој, ако не ќе разбереме дека “се пее, бидејќи на тоа се пали маса“ и тоа е тоа, само нека не е реплика “ами и вие пеете за Каролина, а Каролина 'Македонско девојче' албумот и се вика“ и вакви слични.

Досега не сум наишол на логичко објаснување како не е хипокризија да се пее “Да го ебам цело Скопје и вашата држава“ (каде што ни се објаснува дека не се мисли на Македонија, туку на тие скопјани што велеле Скопје држава, во ред јасно), а потоа следното скандирање да е “Да живее независна Битола“. Независни од кого? Независна Битола не претставува ли држава Битола со своја автономија одделена од Македонија? Не делува дека е тоа желба на битолчани, а и ничија желба. Затоа не можам да го разберам скандирањето. Ако има некое логично објаснување нека каже некој, ако не ќе разбереме дека “се пее, бидејќи на тоа се пали маса“ и тоа е тоа, само нека не е реплика “ами и вие пеете за Каролина, а Каролина 'Македонско девојче' албумот и се вика“ и вакви слични.
А па и ти сеа анализираш и бараш смисла у тоа што пеат. Нека пеат што сакаат тоа си е нивна работа, ако хејтот кон Скопје ги праи среќни нека си тераат, тоа за нив кажува повише. Им требаше 20 години да им им се упали сијаличката за 63та што пееа и каков срам беше тоа, сеа уште 10 години да поминат па ќе им текне и за ова можда.

А па и ти сеа анализираш и бараш смисла у тоа што пеат. Нека пеат што сакаат тоа си е нивна работа, ако хејтот кон Скопје ги праи среќни нека си тераат, тоа за нив кажува повише. Им требаше 20 години да им им се упали сијаличката за 63та што пееа и каков срам беше тоа, сеа уште 10 години да поминат па ќе им текне и за ова можда.
Па да, ама не ми е поентата да реагираме и да речат “ее супер чим ги пецнавме, ајде да продолжиме уште појјако“, туку ми е да укажам како може да сфати некој од страна. Знам и Перо Камиказа музичарот од каде што е и Дирлада песната на која ги преработуваат стиховите, еднаш објави видео и беше запрепастен дали против Македонија пеат. Убеден сум дека и од Битола има луѓе што не им е јасно што сака да каже авторот под “и вашата држава“ или “независна Битола“, а целта е навивачките пораки и скандирања да се јасни и да допрат до секого. Чисто добронамерна критика сакав да дадам, а како ќе се сфати, тоа не можам да влијаам.

Театарско навивање на јубилеј,абе 40 години славите место да грми и 20 разлика да губите вие се возите на резултат и на неутрална публика...

Добра бројка и коп, Ајдуци се подобри од вас у моментов. Имаше еден ртд што кењаше како имало 5 празни столчиња у коп, ме занима мислење за сликава да даде.
Или пак можда некој запалил бакља, па сите се качивте горе од трауми.. :P
Солзавец се запали и сите горе се качивме а потоа рековме да не иди Бошко луди, па избегавме од шипка.
Автоматски споено мислење:

Театарско навивање на јубилеј,абе 40 години славите место да грми и 20 разлика да губите вие се возите на резултат и на неутрална публика...
Прославите се за дружење и забава, таман работа ако не се навивало 40 години, сега една утакмица да се покажеме и докажиме.

За инфо се помина супер, покрај тоа шо се е хаос и дробејнци :pijani:

Среќен 40ти роденден браќа Чкембари :pijanco:

Поим за комплекси хаха али више и не ме чуди. Они на родендени, свадби и матури пеат за Скопје а не па на навивачки собир. Катастрофа али јбг, до толку им е капацитетО
Ова портало на декси, за греота човекот да не си му во кожа.

Невервам некој дека ке ти објасни за прашање што треба еден цел подкаст за да се објасни.
Најдов еден клип од пријател на Инстаграм од пред три години кај што начелно објаснува некој работи површно за ова проблематика,после претрпен пораз во Скопје на ракомет еве линк од видеото после 2ра мин, https://www.instagram.com/tv/CdmQhEyI03a/?igsh=aG92ODZ0aG9nMDc4

So majca od Komiti na nekoj partiski sobir i promocija

Attachments

• IMG_5325.jpeg
    IMG_5325.jpeg
    337,4 KB · Прегледи: 22

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom