ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
А што има лошо во тоа што луѓе надвор од Скопје навивале за Вардар, па прво и самата сцена се дига така, со самото дигање на Комити реално е дека и самите Чкембари како група почнаа да растат и да напредуваат кон подобро. Едноставно само треба да се гледа својот двор, мобилизирајте го и вие југот, па и западот ете, мене би ми било да на некое следно дерби не има и на двете страни во масовни и рекордни бројки, што повеќе младина да има на македонски трибини па со самото тоа се добива и на други работи во опшеството, кога имаш активна младина е полесно натаму за се.
Како бе друже што има лошо? Ајде ако не ќе се поделиме, овој дел за Пелистер, другиот за Вардар па се останато во државата нека се укини. Ќе се игра кој прв до 10 добиени. Не можи така.
Не треба кумановци или велешани или не знам кој да идат во Битола да гледаат фудбал или ракомет и да навиваат за Пелистер. Или во Скопје за Вардар. Треба да си имаат стабилни и јаки екипи во нивните градови. Секој од поголемите градови да си има екипа и навивачи. Тоа е развој, а не централизирање се на едно место. Скопје има доволно жители и без шиптараната за да има две асални екипи и градско дерби.
Ама како е тргнато со иселување и празнење секако на крајот сами ќе си играте.

Како бе друже што има лошо? Ајде ако не ќе се поделиме, овој дел за Пелистер, другиот за Вардар па се останато во државата нека се укини. Ќе се игра кој прв до 10 добиени. Не можи така.
Не треба кумановци или велешани или не знам кој да идат во Битола да гледаат фудбал или ракомет и да навиваат за Пелистер. Или во Скопје за Вардар. Треба да си имаат стабилни и јаки екипи во нивните градови. Секој од поголемите градови да си има екипа и навивачи. Тоа е развој, а не централизирање се на едно место. Скопје има доволно жители и без шиптараната за да има две асални екипи и градско дерби.
Ама како е тргнато со иселување и празнење секако на крајот сами ќе си играте.
Па и не е баш така, барем тоа го покажуваат тифо сцените од бивша ју, така да очигледно е дека кај нас се оди многу помалку на трибина(ако не ги рачунаме овие неколку сезони)

Затоа и кажав фудбалско ривалство со вас нема , дури и чудно е како клуб како Пелистер од таков град како Битола кој дал добри фудбалери низ историјата да нема ни една титула , па Силекс има 3 титули(добро со помош и од покоен Зинго) од мало градче како Кратово :D

Тој проблем со клубот и титулите треба да си го барате во своите редови , неможе скопјаните и Вардар да ви е крив (па макар и периодот самс-груевски ) кога Вардар беше шампион , многу порано од тогаш вашиот клуб има проблем што не бил на врвот низ историјата , па Битола како град има јаки компании , ЗК Пелагонија ,Стопаска банка Битола , Еурофарм, Цермат (мислам дека ви беа овие спонзор едно време) , сите тие прават милиони евра :toe:

Така да 30 години поминаа една асална компанија не застана зад вас и се шалтавте прва втора лига , освен сега Еурофарм али само во ракометот ама па во тој спорт не носи пари како во фудбалот ..
Да не даваше сега општина Битола пари вие немаше шанси да се вратите во прва лига , ке видиме сега во прва лига со кој буџет ке терате и дали ке најдете некој спонзор за посилен клуб ..
За титула треба пари и/или политичка позадина. Не знам дали Пелистер некогаш го имал едното или другото. Не пратам многу македонски спорт.
Од јаките компании ЗИК Пелагонија прашање на време е кога ќе пропадни. Стопанска банка ќе биди преземена од Комерцијална.
Еурофарм еве даваат во ракомет затоа и има какви такви резултати.
Во поново тука се ТаскФорс кои даваат во кошарка мислам. Не знам точно.
Кромберг да даваат ако не :icon_lol:
Си имаат тие екипа во 5та лига. А и Скопје имаат фабрика така да можи 50-50 :icon_lol:

Apsolutno se slozuvam deka site makedonski gradovi treba da imaat silni ekipi kako pobeda prilep osogovo kocani belasica strumica borec veles teteks tetovo no za toa treba lugeto od tie mesta da se borat za tie klubovi(osven vojvodi tetovo oni pravat i poveke od toa). Jas gledam samo kako graganite od drugite gradovi serat za vardar namesto da se borat za nivnite klubovi koj sto im se na granica na unistuvanje … tolku klet narod sme ili pak vardar (koj pak e isto vo gomna do gusa) e glaven krivec za sve i za toa sto nivnite klubovi gi unistija a gi unistija istite nivni gradonacalnici koi oni gi glasaa… da zivee Makedonija!!!

Apsolutno se slozuvam deka site makedonski gradovi treba da imaat silni ekipi kako pobeda prilep osogovo kocani belasica strumica borec veles teteks tetovo no za toa treba lugeto od tie mesta da se borat za tie klubovi(osven vojvodi tetovo oni pravat i poveke od toa). Jas gledam samo kako graganite od drugite gradovi serat za vardar namesto da se borat za nivnite klubovi koj sto im se na granica na unistuvanje … tolku klet narod sme ili pak vardar (koj pak e isto vo gomna do gusa) e glaven krivec za sve i za toa sto nivnite klubovi gi unistija a gi unistija istite nivni gradonacalnici koi oni gi glasaa… da zivee Makedonija!!!
Добро ак мислите дек на Комити им беше најтешко да прает притисок на управа, или да напрает притисок према било кој, шо мисилите како е за помаливе групи ? Истото го мислам за Чкембари. Двете екипи, со бројката, со старосната граница и со шо уште не мислите вас ви е потешко него на групи како Рибари, кј шо можда најстар активен редовен член сум јас со 27 години ? Мислам секоја чест на младиве кј нас шо полека вратија менталитет навивачки, далеку е пубо од порано, работет кореографии све едно друго. Ама дали мислите вие дек дете од 18,19 години мојт на било која управа да напрајт притисок ?

Сума сумарум Вардар( 11 титули) - Пелистер (0 титули ) по фудбалски речник нема логика да се нарекува дерби , дерби е само ради Комити - Чкембари факт ..

Звезда - Партизан
Динамо - Хајдук
Железничар - Сараево
Левски - Цска Софиа

Во овие сите клуба имаш титули , освен ФК Пелистер :toe:
Не верував дека до волку ке одат битолчаните контра Вардар и покрај све што имаме постигнато како клуб низ историјата, затоа ова све извадив на маса..
Bratu pa bas radi toa treba da se pokaze pogolem respekt kon ckembari. Deckite nemaat videno titula i proseritet vo nikoj sport edno 15 god i pak site tie godini ne se raspadnale ko navivacka grupa i se drzat so komiti, iako bitola ima ziteli kolku aerodrom.

Добро ак мислите дек на Комити им беше најтешко да прает притисок на управа, или да напрает притисок према било кој, шо мисилите како е за помаливе групи ? Истото го мислам за Чкембари. Двете екипи, со бројката, со старосната граница и со шо уште не мислите вас ви е потешко него на групи како Рибари, кј шо можда најстар активен редовен член сум јас со 27 години ? Мислам секоја чест на младиве кј нас шо полека вратија менталитет навивачки, далеку е пубо од порано, работет кореографии све едно друго. Ама дали мислите вие дек дете од 18,19 години мојт на било која управа да напрајт притисок ?
Brat ne e samo pritisok na upravata jas licno mislam deka klubovite u drugiye gradovi se unisteni bas od gradonacalnicite… isto taka yie gradovi imaat postari fanovi i navivaci koj sto treba da se aktiviraat a ne da serat na fb za vardar…

Brat ne e samo pritisok na upravata jas licno mislam deka klubovite u drugiye gradovi se unisteni bas od gradonacalnicite… isto taka yie gradovi imaat postari fanovi i navivaci koj sto treba da se aktiviraat a ne da serat na fb za vardar…
Па то ми е муабетот, најчесто управата се општинари, партиски луѓе.Пак ке си го земам Охрид за пример, можам јас на Данчо да му речам "Еј ќе ти искршам џамојне или варди шо прајш со клубов", и тој ке си речит леле дај да работиме со клубов ко шо требит зш овај ке ми ја искршин колана... А тој во бизнисот кј шо си е со градење добиват рекети од многу потешки бараби. Не бе другар го болит курот.
Кј нас за да успејт ГРК, ГФК имат 3 пати помал буџет. ГРК имат милиони, и го играт најслабиот куп во европа(и однос е ко да се шампиони). Една плата во ГРК, во цифри е иста колку на сите 11 од ГФК. Ама то е Пецак си го љубит ракометот.... Шо да му прам ? Да го земам јас и ние 10 души шо сме Блу Форс, да го водиме клубон? Таа ни е моќта, толку се можностите :)

Bratu pa bas radi toa treba da se pokaze pogolem respekt kon ckembari. Deckite nemaat videno titula i proseritet vo nikoj sport edno 15 god i pak site tie godini ne se raspadnale ko navivacka grupa i se drzat so komiti, iako bitola ima ziteli kolku aerodrom.
Па добро не значи ако немаат титула дека треба да се распаднат , таман работа ..

На Хајдук последна титула им е во 2005 година па Торцида си газат со години , најбитно за една навивачка група и град е љубовта кон клубот , титулите порано или подоцна ке дојдат (еве во случајот со ракометот во Битола)

Само го дадов Хајдук пример за да видиш дека не е све во успехот , иначе реално и Сплит не е некој си голем град , пописот им вика околу 250.000 жители , само Загреб бележи пораст а сите други градови им се празнат и бегаат на запад ,другар имам таму ми вика непалци пакистанци врие , и македонци летна сезона, значи љубов према клуб е работата ..

Да не ме сфати некој погрешно , не правам никаква споредба со Битола и Сплит туку мислев на тоа дека Хајдук нема титула од 2005 година , тоа ми беше зборот ..

Последно уредено:
Па то ми е муабетот, најчесто управата се општинари, партиски луѓе.Пак ке си го земам Охрид за пример, можам јас на Данчо да му речам "Еј ќе ти искршам џамојне или варди шо прајш со клубов", и тој ке си речит леле дај да работиме со клубов ко шо требит зш овај ке ми ја искршин колана... А тој во бизнисот кј шо си е со градење добиват рекети од многу потешки бараби. Не бе другар го болит курот.
Кј нас за да успејт ГРК, ГФК имат 3 пати помал буџет. ГРК имат милиони, и го играт најслабиот куп во европа(и однос е ко да се шампиони). Една плата во ГРК, во цифри е иста колку на сите 11 од ГФК. Ама то е Пецак си го љубит ракометот.... Шо да му прам ? Да го земам јас и ние 10 души шо сме Блу Форс, да го водиме клубон? Таа ни е моќта, толку се можностите :)
Epa dobro togas cim nemozete nisto da mapravite okolu vasite klubovi togas mislam deka nema potreba da serete po Vardar segde i sekade… Vardar ne e kriv sto drzavata ni e donesena na ova deredze… nekako kako poveke da se zagreani lugeto od drugite gradovi za vardar nego za nivnite klubovi… nemoze edna pobeda edna belasica and eden pelister da se na rab na unistuvanje i mnogu drugi legendarni makedonski klubovi….

Непиши глупости, некој вистина ќе те повервит, од пишаното 20% не е така!

Пишиш "Блу Форс" а сликата ти е со Фантомка од "Лихнид Бојс".

И мислам немат потреба на форум да се претставуваш во било кои име на рибари, наши подгрупи, и дејствија.

И никој немојт да кажвит колку е моќна или не групата, најлесно е да се кренит раце, ама мислам дека годиниве уназад за Рибари го потврдија обратното.

Ништо лошо, незнам кој е зад профилов, ама добро намерна критика, ако не си упатен не кажви во име на групата...

Напред Охрид!

Последно уредено:
И повторно тој последен ден.
Последен навивачки ден од копот Битолски за ова сезона, ниту поќе ниту помалку, меч за уште една титула во ракометот и уште една шанса за продолжение на епитетот кој го најавивме- "зелена ера".
Повик до секој еден кој оваа година барем еднаш бил дел од зелената армија, повик до сите да уште еднаш за одјава со стил згрмиме баш онака како и шо ни доликува, и то ниту поќе ниту помалце - ЗА ТИТУЛА.
ЧКЕМБАРИ спремни?
Ќе се одјавиме баш онака како и шо планиравме, да ја крунисаме ова наша сезона на наш начин, да го повториме успехот од копот како и многу пати досега.
Повик до секој еден, БИДИ ДЕЛ ОД СПЕКТАКЛОТ!!!

СОБИР ОФИЦЕРСКИ: 16:00 часот.
ЗАДОЛЖИТЕЛЕН РЕКВИЗИТ: ШАЛ.
FB_IMG_1716931132047.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom