ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
„Одлично резиме од Комити. Мислам дека секоја група треба да подготви и објави вакво нешто.
Сигурен сум дека помладите генерации од сите групи имаат меѓусебна комуникација преку колекционирање шалови, стикери и слични работи, па не би било лошо да излегува некаков вид фанзин од сите групи, нешто во стилот на Мак Тифо.

Единствена држава во светот сме без списанија кои редовно излегуваат посветени за општата тифо сцена.
И тоа "МакТифо" што го спомна е само во 5 броја заедно со "Хаос" кое е испечатено во 3 броја. Чкембари редовно секоја година имаат списание (9 броја) , исто и Комити кој имаат нешто помал број на печатени списанија и не се баш така редовни. (морам да ги пофалам последните неколку години се редовни), Една книга од Коста за Паткари, две Аеродромски од творецот на сите песни кој се уште се најоргинални на сцената и заборавив да ги спомнам три списанија на Кумани во црно бела боја. Лозари најавија книга која уште не е издадена и мислам дека се работи на неа. Тоа е се од пишаната литература во нашата мала тифо сцена. А се без меѓусебна едукацијата е еднакво на пораз. Апел и молба до сите креативни групи и поединци од истите да работат на тоа поле.

Да живее ТИФО СЦЕНАТА и МАКЕДОНИЈА!

Реакција по изречените казни за купот

Реакција по изречените казни за купот
Ма нека се гонат у пичку матер

Самата свест кај нас навивачите е на ниско ниво, попрво би дал 200 денари да искочи на кафе наместо да плати карта за натпревар. "Јас колку имам идено на запад сега карта да плаќам" или внесување преку обезбедување(n)

Самата свест кај нас навивачите е на ниско ниво, попрво би дал 200 денари да искочи на кафе наместо да плати карта за натпревар. "Јас колку имам идено на запад сега карта да плаќам" или внесување преку обезбедување(n)
У право си скроз за муабетов. Мене друг дел ме нервира кај нас како народ. Утакмица почнува во 6 во Јане. Дали била дерби со Пелистер дали европска утакмица. Зашто не може да се наполни пола саат пред утакмица, да крца цела сала со навивање? Секогаш се чека да свирне почеток судијата па сите да влезат. Ист случај е и на фудбал. Поправете ме ако грешам, но мислам дека многу е поубаво ако се влезе порано. Ем се избегнуваат турканици на врати ем се вжештува атмосфера уште на загревање.

Back
На врв Bottom