ТИФОМАНИЈА!

• Креатор на темата Креатор на темата 87_47
  • Време на започнување Време на започнување
Денис се фалеше дека он го удрил, затоа реков во мешаницата, ете може и ЕБР биле. Имаше пукната аркада и го пишуваше по медиумк дека пријавил повреда, а Пирати го користеа тоа за да си присвојат некаква победа. Се реактивираше овој член повторно на трибина (го гледам од време на време), штета што и другите што одеа со него не се активни. Фитиљ екипа, не размислуваа два пати :D Штета што ги уништи баналната случка со лизгалиштето, а дел од нив мислам го изедоа за нападот во автобусот со албанци во Припор (оној што иде за Добри дол 50 и кусур).
Комити први нападнаа, мешана екипа Ченто (со пржинци во екипата :D), ККВ и НЛ.
Тек сега ти го гледам постов малку каснам. :icon_lol:

Автобус бр.58 што иде за Св.Петка бидејќи е шиптaрско село. Добри Дол е чисто Македонско. Нападот не ми текнува зашто беше, дали имаа нападнато некое дете од Припор, па се собраа Бресничаниве со дел од ККВ. Не знам дали биле и Чентовци и НЛ. Договорени сите со фантомки да влезат и за 2 мин да искочат. Само еден куртон од Припор (комуњар) никогаш не бил член на Комити, ниту пак идел на утакмици, влегол без фантомка за да го видат намерно за да може да се фали, и после случката се фалел насекаде како ги тепале шиптaрите во автобус. Прв него го собираат во станица, и ги има кажано сите до еден. Денес работи во затворска полиција. :icon_lol:

Автобус бр.58 што иде за Св.Петка бидејќи е шиптaрско село. Добри Дол е чисто Македонско. Нападот не ми текнува зашто беше, дали имаа нападнато некое дете од Припор, па се собраа Бресничаниве со дел од ККВ. Не знам дали биле и Чентовци и НЛ. Договорени сите со фантомки да влезат и за 2 мин да искочат. Само еден куртон од Припор (комуњар) никогаш не бил член на Комити, ниту пак идел на утакмици, влегол без фантомка за да го видат намерно за да може да се фали, и после случката се фалел насекаде како ги тепале шиптaрите во автобус. Прв него го собираат во станица, и ги има кажано сите до еден. Денес работи во затворска полиција. :icon_lol:
Ne bese napadnato nikakvo dete, tuku palea crkvi togas takov bese periodot ne pamtam i se sluci sto se sluci a nemase nikoj od drugi naselbi osven kisela voda so pripor zaedno , povekjeto sto bea ne ni idea so komiti tuku cisto od omraza prema drugite, na kraj pretepanite i vo koma ispadna torbeshi deka bea taka da od pijaniot i budaliot bega. Posle toa imase apsenja niz kv kako teroristicka organizacija i posle toa taa generacija ja pritisnaa od policija so mobilni telefoni zimanje so 2 pati nedelno vo stanica odenje i ednostavno sekoj trgna po svoj pat zosto lezea domasen pritvor site i jaki kazni se izedoa 10.000 evra od covek , plus ispadna mnogu tastaa vo stanica i taa ekipa se raspadna a moze slobodno da kazam vo toj period strav i trepet vo gradot koj pamti znae od aerodromci do centarci pa se do gjorce butel cair, posle pocnaa da iskacaat drugi ekipi vo gradov od koga se raspasna kiselo vodcanskava. Tepanje vratari vo disko sekoj vikend hahah. https://youtu.be/ZYK5JsRIxuM?si=i_AFoQl0SZ9w0Aar — i doslo vreme da se smee nekoj sto skopska carsija ja videl posleden pat 2005ta na razglednica vo skolo

Последно уредено:
Имаше иницијативе за реновирање на стадион од нашу страну, и све беше прифатено чак и слике од сејдинита кружесва како обеќа дека ќе уложи и федерација, ама еве 4 године пројдесва и ништо нема напредак...што мислиш парола "жут картон за онога што од столче обеќа" не беше вид револт заради лжање сс реконструкцију на салу и стадион?
Не ме сфаќај погрешно ама тоа не е доволно. Секој може да извади парола или да постави барање ама од тоа нема ништо. Еве види ги и ЦПБ веќе неколку години пишуваат статуси и пароли за состојбата на Работнички ама за џабе, никој не ги рецка 2%. За спас на клуб треба поголема организација, сериозност и борба која активно ќе трае подолго време. Пример ФА го имаа маршот за спас на МЗТ таму 2009та мислам каде се собраа голем број на луѓе (не само навивачи), плус неколку други пропратни акции. Комити за ФК Вардар тераа неколку годишна активна борба каде што се контактираа и правеа интервјуа со легендите на Вардар, се собираа донации за да не дојде до тотален колапс, се превзема раководството на клубот, се распродаде цел градски стадион во време на корона, се вршеше притисок во сите општини и град Скопје за спонзорства, се правеа масовни гостувања со илјадници навивачи и симпатизери за баражите и уште брдо други акции конзистентно без престан се додека не се постигне целта. Сето ова бара труд, време и лична жртва. Со пишување статуси и пароли нема ништо да постигнете, тоа е реалноста. Не треба да чекате јак клуб за да наполните сала, туку обратно, треба да ја наполните салата кога клубот е слаб, за да видат спонзорите дека луѓе стварно се желни за спорт и тек тогаш ќе имаат причина и интерес да се вклучат, сакал или не светот така функционира.

Ckembari , vidimo se u Bitola za brzo :P
Не се знае куде ке се игра куп, да четврт финале ке играмо против Пелистер ама можно е куп да се игра и у Куманово.
Автоматски споено мислење:

IMG_20251224_190113.jpg

Последно уредено:
Ckembari , vidimo se u Bitola za brzo :P
Пишете само на вибер како прошлиот пат ко бевте, дали ќе бидите безбедни и дали можи да дојдите во Битола. Да не испадни сега и на кошарка да не одите, како шо не “одите” на ракомет.

Знам дека беа тие од Св. Петка, туку мислев дека е истиот што оди и за Добри дол :D
Таков беше муабетот дека е одмазда за нападнато дете од Припор, ама немаше врска уствари, имаше многу етнички тепачки по автобуси тој период и оваа беше една од нив. Како секогаш они го претставија како масовно убиство да се случило и секој ден напаѓаа деца на Бит пазар тој период. Нападнаа и минувачи во Ѓорче на кејот кај стадионот, го претепаа човекот со шипки со муабет дека е одмазда за нападот на автобусот во Припор. Нашиве медиуми ќутеа ко пички и единствено се вртеа вести за нашиот напад.
Мене тој комуњарот припорски што го збориш, ми е најодвратен лик (ако мислиме на истиот), од основно не сум можел органски да го смислам :D Дури мислам за тепачкава ликот се имаше пофалено и на статус на ФБ и така ги испофатија сите. Ко мал кога доаѓаше кај нас во маало, го дупеа дека беше глуп ко кур и не знам зошто го бранев. За на крај да (ми) собира луѓе да се тепаме населба на населба :D Во тие години (до 2008) имаа припорци некои луди ликови што не беа Комити, ама стално се плескаа со КЦ, ама главните испоумреа од мешање гипс со бело и останатите станаа партиски кловнови.
Инаку, во тепачката немаше други членови на Комити освен ККВ и нивни другари кои од Припор кои не беа активни во Комити.

Да се надоврзам на муабетов. Во тој истиот период, имаше ми се чини и блокади од локалното мештанско припорско население на денешна последна 24ка, на ширинката. Се што не беше македонско не смееше да припари да оди нагоре, буквално имаше дежурство од 24/7 и секоја непозната и сомнителна кола беше стопирана :D . Сите торбеши, шошони, и босанци од горните села како Чифлик, Света Петка не смееа да се движат низ Припор па нагоре и мораа да кружат 20км плус преку Батинци за да стигнат до дома.
Нема играње со луда припорска глава и брезнички сој:D:D:D
Дури и самите шошони признаваа дека со овие не можат да излезат на крај, се чудеа како може да има некој подиви од нив:pos:

Мал бонус за тие што не ги знаат, да ги запознаат какви фаци се. Обавезно до крај да се гледа.

Да се надоврзам на муабетов. Во тој истиот период, имаше ми се чини и блокади од локалното мештанско припорско население на денешна последна 24ка, на ширинката. Се што не беше македонско не смееше да припари да оди нагоре, буквално имаше дежурство од 24/7 и секоја непозната и сомнителна кола беше стопирана :D . Сите торбеши, шошони, и босанци од горните села како Чифлик, Света Петка не смееа да се движат низ Припор па нагоре и мораа да кружат 20км плус преку Батинци за да стигнат до дома.
Дури и самите шошони признаваа дека со овие не можат да излезат на крај, се чудеа како може да има некој подиви од нив:pos:

Мал бонус за тие што не ги знаат, да ги запознаат какви фаци се. Обавезно до крај да се гледа.

treba taka i vo site gradovi niz makedonija da ima takvi ekipi

Случкава која што ја опишуваш беше 2004та, кога шошониве избрцаа еден дечко од Припор, мислам дека едвај се спаси. После тоа 2-3 месеци главната улица беше блокирана, секој ден дремеа на главната по 50-100 луѓе, и се пропуштаа само Македонци, додека племето мораше да кружи од кај Драчево, Батинци за да си отидат во селата. :D

Иако се често мета на исмевање поради името на населбата и нивното однесување и дијалектот што го зборат (кој слушнал брезничанец како збори знае што зборам :pos:), сепак слободно можам да кажам дека се најшиптaри меѓу Македонците. :icon_lol:

Све е удрено во главата нема разбирачка со нив, Припор ти е права бразилска фавела. Една случка од едно дилерче од Припор, кога раскажува како му дошле полиција дома. Вика, станувам едно сабајле гледам, цело НТШе кајмене вдвор. Влегоа почнаа да ни ги сечат душеците, му викам на бате, кажи кај си ја стаил дрогата, душециве ни ги исподупија ќе нема на што да лежиме. :pos:

И све ова кажано на Припорски е мочање у гаќи.

Случкава која што ја опишуваш беше 2004та, кога шошониве избрцаа еден дечко од Припор, мислам дека едвај се спаси. После тоа 2-3 месеци главната улица беше блокирана, секој ден дремеа на главната по 50-100 луѓе, и се пропуштаа само Македонци, додека племето мораше да кружи од кај Драчево, Батинци за да си отидат во селата. :D

Иако се често мета на исмевање поради името на населбата и нивното однесување и дијалектот што го зборат (кој слушнал брезничанец како збори знае што зборам :pos:), сепак слободно можам да кажам дека се најшиптaри меѓу Македонците. :icon_lol:

Све е удрено во главата нема разбирачка со нив, Припор ти е права бразилска фавела. Една случка од едно дилерче од Припор, кога раскажува како му дошле полиција дома. Вика, станувам едно сабајле гледам, цело НТШе кајмене вдвор. Влегоа почнаа да ни ги сечат душеците, му викам на бате, кажи кај си ја стаил дрогата, душециве ни ги исподупија ќе нема на што да лежиме. :pos:

И све ова кажано на Припорски е мочање у гаќи.
Многу добро ги знам, 70% ми се роднини, влечам и јас брезнички корени :D Иако се диви, вакви такви за нив зборат, мора да им се признае дека се мажишта со два пара ташаци, без страв од никој и ништо а и многу сложни меѓу себе, нешто што треба да го земе нашиов народ како пример од нив. И ако не се лажам 2001ва имаше еден куп доброволци од Припор и Лисиче ( брезничките колонии во Скопје:D)

Да не ја труеме темава понатака за брезничаниве, нека се развива навивачката дискусија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom