Tи благодарам човеку...

• Креатор на темата Креатор на темата ROZA
  • Време на започнување Време на започнување
Го користам фала секогаш кога мислам дека би требало да се заблагодарам нешто и при секојдневна комуникација ако ми завршат некоја услуга :)

Зависи од ситуацијата ама почесто викамн фала.

Bada Bing! напиша:
Фала за ситни работи. Благодарам за крупни. :)
Taka nekako. Inaku bi sakala da kazam blagodaram do majka mi....ednosatvno ne i kazuvam dovolno nekogash :)

Од култура секојдневно многу пати го користам зборот фала. Кога наплаќам на муштерија, кога слегувам од такси, кога ме послужуваат во продавница итн итн итн ... Е сега во посложени ситуации, кога некој за нешто поголемо ќе ми помогне, кажувам фала исто така, ама некако со пола уста (благодарам никогаш ... ептен лижачки ми звучи) ... не го чувствувам како доволен збор за мојата благодарност, па гледам со друг муабет или дело да покажам колку сум благодарна. Исто не сакам да ми кажуваат фала другите, дека ми е непријатно да го слушам тоа и незнам што да одговорам ... значи општо, повеќе сум за дела отколку зборови, без оглед за што се работи:)

blagodaram ne bas, ali zatoa Fala sekogas koga treba... nekoj koga mi zavrsil nekoja usluga/koga treba da mi izvrsi onda si vikam Fala mnogu/Fala odnapred etc etc...

fala sekogas a blagodaram nikogas ne go upotrebuvam

Многу често велам фала но не ретко ке згрешам и ке кажам фала кога мене некој треба да ми се заблагодари .......НАВИКА .:kesa:
:pos2: :pos2: :pos2:

Cesto go izgovaram ova fala, od uctivost...I ne mi e voopshto tesko toa, bash mi e zadovolstvo...Blagodaram ne znam dali do sega 2 pati sum go izgovorila ...

Често велам благодарам, понекогаш со чуство, понекогаш од култура.
Знам и без зборови да го искажам, најчесто на луѓето кои најмногу го заслужуваат.
Има само една личност, за која жалам што не сум рекла благодарам, ми помогна и без да знае. Но, ете околностите не дозволуваат. Затоа ќе го искористам форумот да си го кажам тивко ”благодарам”.

Благодарам кажувам некогаш на зезанција инаку почесто кажувам фала.А во основа ме нервира премногу често употребување на зборот.
пр.Седиме во школо ме прашува другаркада и дадам пенкало и викам еве сеа,ми вика фала.И го давам пенкалото пак ми вика фала.Ми го враќа пенкалото и 3 пат ми вика фала.Е тоа малце ме нервира ама сепак кој како си е навикнат или воспитан од дома.

јас повеќе употребувам фала отколку благодарам

Се трудам да викам Благодарам ама се почесто си викам Фала:toe:

секогаш кога некој ќе стори нешто за мене велам Фала...многу тешко да не го изговорам тоа, пошто некако кога некој не вели ФАЛА на некоја услуга (не знам од какви причини) мене лично ми изгледа како неблагодарник, некултурен и сл...
фала на сите што ми помогнале па и на тие што не ми помогнале ;)
фала на walkerceto :)))
фалааааааа:salut:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom