Thrash Metal

Член од
29 септември 2008
Мислења
64
Поени од реакции
2
Exhorder и Demolition Hammer is the SHIT!!!Слушнете обавезно...а истотака можете и да чуете Icepick-интересна комбинација од thrash и HC...партали е ме просветли бендов:drk:

TheButcher

Thrasher
Член од
8 август 2009
Мислења
78
Поени од реакции
4
AMАН БЕ ЛУЃЕ НАУЧЕТЕ ЕДНАШ THRASH И ИМЕТО НА ТЕМАТА Е ТАКА!

ke se naucat da pisuvat pravilno eden den .. taka se stanuva metalec ..
prvo ucis kako pravilno se pisuvat stilovite ..pa posle poleka ide muzikata :P

Eve uste nekoj bend od mene ..

cheers!:cug:

jombastik

Misfit Kid
Член од
23 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
6
Од овој форум 99.9% немаат појма од кој бенд догаѓа треш металот. Сите си мислат оти први треш метал бендови се Слеер, Металика, Мегадет, Егзодус, Антракс и други ама уствари не е тоа што мислат. Прво сакам мислења од повеќе луѓе, па после ќе ви кажам од кој произлегува па аку сум грешка обидете се да ме поправите :icon_cool

koleee

Убер Македонче
Член од
6 јули 2008
Мислења
643
Поени од реакции
42
Од овој форум 99.9% немаат појма од кој бенд догаѓа треш металот. Сите си мислат оти први треш метал бендови се Слеер, Металика, Мегадет, Егзодус, Антракс и други ама уствари не е тоа што мислат. Прво сакам мислења од повеќе луѓе, па после ќе ви кажам од кој произлегува па аку сум грешка обидете се да ме поправите :icon_cool
е Типче баш ме интересира
проверив на википедија и мене така ми вика :) :)

Г

Господ

Гостин
Треш метал е закон

A-2-2-2-2-2-2-2-2-4-4-4-4-4-4-4-4
E-0-0-0-0-0-0-0-0-2-2-2-2-2-2-2-2

Виртуозност на кило \m/

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
е Типче баш ме интересира
проверив на википедија и мене така ми вика :) :)
Не викам дека Википедија лаже, Големата 4ка го просветли трешот и на таквите ко тебе им го сервираше на тацна, но, сите знаеме дека инстант металците неможат да проценат по слух што е треш а што не е така да... Не гледам простор за дискусија.

BOBI_KOSA

Ишишан, Заклан
Член од
16 април 2008
Мислења
359
Поени од реакции
9
Еве ви целосен правец на треш металов.
Early Metal (Jimi Hendrix, Deep Purple, Led Zeppellin, Black Sabbath..)
Power Metal (Scorpions, Judas Priest, Hammerfall ...)
British Heavy Metal (Motorhead, Iron Maiden, Saxon...)
Thrash Metal (Metallica, Slayer, Antrax, Megadeth, Kreator...) :salut:

jombastik

Misfit Kid
Член од
23 јули 2008
Мислења
202
Поени од реакции
6
Пред големата четворка има друг бенд што го почна тркалањето на топката кај треш металот и инфлуенцираше многу бендови(како големата четворка) но самиот бенд не станал познат поради некои причини. Станува збор за канадјанскиот бенд Anvil. Се што треба да направите е да го гледате документарецов и да ги слушнете нивните албуми Metal On Metal (албумот кој го започна треш металот) и Forged In Fire и би требало да ви стане јасно :)

Kajgana Shop

На врв Bottom