The Walking Dead

Гувернерот ми стана омилен нов лик од сите серии ова сезона. Се сложвам со тебе, многу добро е изграден. Не е некој good guy светец, ама не е ни некој негативец кој треба цело време да го мразиш.

Измеѓу е. Grey character шо викаат.

Паметен е оти успеа да преживее до сега. А не само тоа, туку успеа да изгради и да управува заедница со 70 луѓе кои ќе беа zombie food ако не беше тој.

Ти хејтај колку сакаш, ама сите треба да признаат дека Гувернерот е исто толку способен колку Рик, ако не и појќе.

Серијава нема врска со стриповите веќе. Си оди по свој пат, така да, џабе ќе збора некој за стриповите тука.

Јас мислам дека Rick и Daryl ништо нема да напраат со одењето во Woodbury. Само ќе се испотепаат в Недела, мислам дека оние затворениците ќе умрат, ќе убијат неколку од луѓето на Гувернерот и тоа е тоа...после ќе се повлечат.

Не знам како, ама следната епизода ќе биди голем cliff-hanger.

А уште нешто за Гувернерот...нема шанса да го убијат во следната епизода, или па во оваа сезона. Не трошеа толку време за да го изградат неговиот лик за да го убијат толку брзо. Јас мислам дека ќе се врти барем уште една сезона.

guvernerot si ide do kraj na sezonava...100%...isto ko shane...edvaj cekam...

Guvernerot e kokakola vo sporedba so Rik, duri I vo sporedba so ebeniot Daryl. Guvernerot e bas dobro graden lik, bas dobro glumi I ako go skinat serijava preminuva vo fantazija (yea yea poso veke e neli, zombinja) ama nevozmozno e samo glupavite da preziveat zombie apokalipsa.
Две кока-коли не една. Интересно е што конечно имаат противници од надвор,што не се зомбиња,што се организирана група луѓе. А на кој начин го направил тоа гувернерот со лаги,убивање на невини и уште лаги ? хех обичен психопат.
Рик може има и погрешни одлуки ама никогаш нема задни намери,секад е чесен.

Така да добар потег е што имаат противници,ама бргу ќе откријат сите што говно е гувернерот и сето тоа ќе се распадне.Ќе открие Андреа дека овој ги држи во заложништво и мачи Глен и Меги и ќе сфати што говно е. Не е дораснат гувернерот за Рик. Јасно е дека ќе биде Рик вс психо и брат вс брат. И Мишон ко вајлдкарт да заколе што може. :icon_lol:

Гувернерот е awesome. Нема врска шо Рик е the good guy, тоа многу не му помогна во спасувањето на неговата група (читај пола умреа). И не знам дали оти е главен лик ама само он имаше право да полуди кога умре Лори, зошто? На Андреа сестра и умре, издржа некако, на Керол детето и умре и она не полуде. Мислам дека премногу внимание му дадоа на Рик

Гувернерот е awesome. Нема врска шо Рик е the good guy, тоа многу не му помогна во спасувањето на неговата група (читај пола умреа). И не знам дали оти е главен лик ама само он имаше право да полуди кога умре Лори, зошто? На Андреа сестра и умре, издржа некако, на Керол детето и умре и она не полуде. Мислам дека премногу внимание му дадоа на Рик

Е што издржи Андреа жити се. Сега ми се умира сега не ми се умира беше до крај на прва сезона цело време откако умре сестра и. Софија беше исчезната долго време па Керол се имаше и помирено со фактот дека постои можност да е мртва. Нивното да речеме жалење траеше подолго отколку тоа на Рик. А и Андреа и Керол на некој начин имаа шанса да се збогуваат со најблиските а на Рик му остана да се збогува со полниот стомак на зомбито

Е што издржи Андреа жити се. Сега ми се умира сега не ми се умира беше до крај на прва сезона цело време откако умре сестра и. Софија беше исчезната долго време па Керол се имаше и помирено со фактот дека постои можност да е мртва. Нивното да речеме жалење траеше подолго отколку тоа на Рик. А и Андреа и Керол на некој начин имаа шанса да се збогуваат со најблиските а на Рик му остана да се збогува со полниот стомак на зомбито

А збогувањето на Андреа со сестра и беше лесно и интересно? Тоа беше најтешко шо можеше да се направи и плус сама ја уби. А Керол не се збогува со ќерка и освен што ја виде како зомби и ја пукаа одма...
Муабетот ми беше дека на убиството на Лори некако највеќе внимание му посветија, демек жена на водачот и слично.
Тоа ме нервираше.

А збогувањето на Андреа со сестра и беше лесно и интересно? Тоа беше најтешко шо можеше да се направи и плус сама ја уби. А Керол не се збогува со ќерка и освен што ја виде како зомби и ја пукаа одма...
Муабетот ми беше дека на убиството на Лори некако највеќе внимание му посветија, демек жена на водачот и слично.
Тоа ме нервираше.

Па и јас истото ти кажувам. И падна толку тешко што дојде до степен на самоутепанство. Работава е што на Рик му посветија цела епизода за жалење и толку, зошто сезонава има премногу дешавки да ја влечат работата со Лори, а на Андреа жалењето беше развлечено низ повеќе епизоди

Тоа ме нервираше.

Forata bese so bebeto...zatoa se posveti epizoda na toj del...posto Rik prvo se mrazese sebesi poso ne zborese so Lori, posle toa go Mrazese Bebeto i sakase podaleku od nego poso ne ni znae dali e negovo ili na Shane, a radi nego umre Lori,baska so on ja ohrabri da go ragja i seta taa lazna nadez so ja imase u toj moment mu zgasna...niz se so pomina za da ja najde Lori za na kraj da mu ja zeme bebe so moze i ne e negovo...

Forata bese so bebeto...zatoa se posveti epizoda na toj del...posto Rik prvo se mrazese sebesi poso ne zborese so Lori, posle toa go Mrazese Bebeto i sakase podaleku od nego poso ne ni znae dali e negovo ili na Shane, a radi nego umre Lori,baska so on ja ohrabri da go ragja i seta taa lazna nadez so ja imase u toj moment mu zgasna...niz se so pomina za da ja najde Lori za na kraj da mu ja zeme bebe so moze i ne e negovo...
Е, ај шо ќе можеа да напрат ако одлучеа дека не го сакаат бебето?

Shotgun Abortion или Falcon Punch? :rolleyes:

Лори беше глупа, цело време замараше. Прво му вика да го убие Шејн дека бил опасен за групата, после зошто го уби па се лути и на крај испадна добра дека се жртвуваше за бебето.
Добро сфаќам жена му била, мора да ја жали. Само си кажав мое мислење дека многу внимание посветија на тоа, не знам зошто се обидувате да ме разубедите.. can't have ur own opinion these days :icon_lol:

Почнав да ја гледам и до сега поминав 2 сезони. Да поминам се, па ќе ги читнам коментарите. Јака страна е приказната (иако неоригинална), солидната шминка и атмосферата. Слаба страна е тоа што ликовите се предвидливи и немаат никаква комплексност ни мистерија.

Како и да е, серијата е интересна и воошто не делува евтино. Баш ми попунува време до новите епизоди на Game of Thrones и Breaking Bad.

Почнав да ја гледам и до сега поминав 2 сезони. Да поминам се, па ќе ги читнам коментарите. Јака страна е приказната (иако неоригинална), солидната шминка и атмосферата. Слаба страна е тоа што ликовите се предвидливи и немаат никаква комплексност ни мистерија.

Како и да е, серијата е интересна и воошто не делува евтино. Баш ми попунува време до новите епизоди на Game of Thrones и Breaking Bad.
Гледај трета сезона,тоа е права ствар (y)

spojler

Овие шо сакаат да им спојлаат на другиве, и онака не можете јавно, одете им на профил или по приватна порака :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom