The Killing

• Креатор на темата Креатор на темата Io Sono Interista
  • Време на започнување Време на започнување
Не ја споредувам со последната, и во последната ништо немаше. Споредбено со прва сезона, не чини. Мислам ОК ми беше мене и оваа сезона ама очекував како се ближи финишот да се подигне атмосферата, да има некој пресврт (за разлика од VLJ кој не е по пресвртите), да има нови интересни ликови... И ако забележав добро во последнава епизода, за прв пат ја немаше онаа завршна музика, затоа што не немаше што да свртат од сцени во истата...

Има излезено цела сезона? Ако нема, уште колку епизоди има до крај? Фала. :)

Јас ја симнав прва сезона, сега гледам зборувате дека паднал квалитетот на серијата...

Јас ја симнав прва сезона, сега гледам зборувате дека паднал квалитетот на серијата...
Нема гајле, гледај ја прва и уживај. Не е нешто драстично се трпи уште, само не сме многу задоволни од развојот.

Вкус е во прашање....на кој му се свиѓа, на кој не.
Во понеделник осеќам ќе распалат дечкиве, ќе падне некој пресврт.

Ако ги преживееш последните епизоди на прва, ќе ја преживееш и втора сезона :)

Ако ги преживееш последните епизоди на прва, ќе ја преживееш и втора сезона :)
Море шо хејтање им даде на тоа последните епизоди :)
Мене баш ми беа интересни, дали можеби оти ги гледав сите наеднаш, незнам, ама искрено не ми беа толку досадни последните епизоди.

Море шо хејтање им даде на тоа последните епизоди :)
Мене баш ми беа интересни, дали можеби оти ги гледав сите наеднаш, незнам, ама искрено не ми беа толку досадни последните епизоди.
Морам да ги исхејтам тие епизоди, бидејќи баш кога се прикажуваа не бев член на форумов, па вака лечам стари рани.:)

Под последните епизоди подразбирам последните две, особено последната. Не можеш да почнеш од лик кој според многу работи укажува дека е корумпиран, за после да го оправдаш и да испадне супер, душа од човек, за во последните секунди повторно да го извитопериш. Well, which is it? Друго, ептен мразам епизоди сезони кои завршуваат со прашањето: Жив ли е, или скина конци? Трето, во најважната епизода се губи време бидејќи по стоти пат ја гледаме црвената како оди на аеродром, иако сите знаеме дека нема да замине. Или пак ќе замине, и втората сезона ќе се фокусира на нејзината свадба во Акапулко? И четврто, и најважно, уште пред да почне серијата во сите интервјуа на продуцентите, сценаристите, актерите, на нам, гледачите, ни беше дадено до знаење дека убиецот ќе се реши на крај на сезона. Затоа кога го видов крајот ептен се разочарав и ми се идеше да го фрлам лаптопот од тераса. Сепак, уште имаат време да се исперат.

Најдоброто во оваа епизода беше што кога заврши, најавија дека за 3 епизоди ќе расчистат со убиството. Приказната стои во место, ништо значајно не се случува.

Не само тоа, туку ставија attachment на целото убиство: можна поврзаност со претходниот случај на Линден. Се надевам дека тоа не значи дека на крај убиецот ќе биде сосема стото лице, кое досега го немаме видено. The Killing, престанете да го ширите кругот, наместо да го стеснувате! Инаку епизодата беше досадна, ама не ми пречеше којзнае колку. Барем конечно се најде некој во фаца да и' плесне на Линден дека е лоша мајка.

Конечно една јака епизода и одличен вовед во финалето кое ќе биде дупла епизода и во кое ќе се разреши се. Ако го одиграат финалето во овој стил ќе се покријат за слабата сезона и ќе можеме да ја испратиме серијава во историјата како пристојна и оригинална крими/драма.

Инаку епизодава ме потсети на прва сезона кога музиката што ја пуштаат на крајот имаше смисла затоа што имаше што да се врти за време на истата. Штета само што предходните епизоди не беа на нивото но тоа е тоа...

Не ми е гледана последнава епизода, ама да искоментирам за саундтракот што увек иде на при крај не епизодите. Мое мислење е дека се работи за една од најдобрите композиции кои некогаш сум ги чул.

Музиката е врв и ама минатите епизоди се примети колку е „оф-топик“ кога не можат да доловат јаки моменти за време на истата. Дури ми се чини дека еднаш и не ја пуштија веројатно затоа што го увидоа тоа, епизодата тапа и немаше што да вртат. Иначе е супер онака на крај на епизодата ја подига атмосферата и на последнава баш легна музичето.

Наредната епизода дупла, ќе биде саат и пол уживање.
Интересни 2 сезони беа ова, иако малку паднаа во вторава сезона, ама добра е само со памет во финалево и солидна 8мица ќе има од мене.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom