The Killers

Вака може секој ден да ви ставам мој The Killers хит на денот xD
+1.

I heard you found a wishing well in the city
Console me in my darkest hour
Then you throw me down

Абе Брајти што ти требаше темава!? Таман се ограничив на 5-6 песни дневно, сега пак пуштив цела дискографија. :pipi:

Mr. Brigtside многу ми личи на Special K од Placebo.

Дечкииии!!!!!
You dont know how I feel now. <3 :love:
Да ви кажам право ми се свиѓа песнава, типично killersка. Се надевам дека овој албум ќе биде добар, пошо последниов, Day&Age, ми е најнеомилен од нив. Драго ми е шо повторно се заедно и прават музика, пошо Брендон испадна малце пеер4е шо ги напушти и сам направи албум. Како и да е, they're back, and I'm glad :)

Ги обожавам дечките

Едни од ретките бендови што кога ќе ги слушнам, веднаш ми се подига расположението, па можам дури и сред улица да почнам да пеам и да потскокнувам. Едноставно ги сакам зошто после секоја ислушана песна се чувствувам оптимистички и среќно. Оваа ми е омилената

Единствениот бенд што си го оправдува своето име. Го слушам најчесто во две убиствени ситуации; или коа сакам да се „убијам“ себеси, или коа сакам да ги убијам лошите чувства. Контрадикторно но така е. Типциве имаат висока амплитуда за зајакнување на чувства. Имаат голема моќ на дигање и спуштање на расположение.
Ги упознав сосема случајно пред некои 4 години со Mr. Brightside по медиумиве електронски. Тогаш сеуште навлегувајќи во фазата Алтернатив Рок овие ја забрзаа постапката уште повеќе да го засакам овој тип на музика.
Покрај Колдплеј овие ми се еден вид на медикамент за дадени ситуации, мада све више ги слушам во весели моменти. Подоцна со додатното заразување од еден наш форумџија, бев во состојба да симнам цела дискографија.
Ќе се сложам со горенаведениот член дека еден од најдобрите албуми е Hot fuss бидејќи некако е разновиден, обилува со повеќе различни типови на песни. Од Sam`s Town истотака би издвоил повеќе хитови. Sawdust ми е некако најслаб досеа. Божиќните се нешто за што би додал повеќе поени. Како што Колдплеј успееја да направат една сосема солидна но и стандардна песна, овие го направија тоа на оригинален начин. Don`t shoot me Santa e нешто што одскокнува од стандардот мирни фамилијарни божиќни песни. Синглот Human им е добар, но мислам дека е премногу исфорсирана и искомерцијализирана. Нешто како Viva la vida кај Coldplay.
И за крај моите омилени покрај Mr. Brightside, Don`t shoot me Santa, би ги издвоил и Indie rock&roll, When you were young, All these things that I`ve done (I`ve got sober I`m not a soldier :pos:).
Продолжува....

The Killers ми се сосема поинаква приказна. Сите албуми ми се допаѓаат меѓутоа и јас како и другите Hot Fuss ми е од поомилените. А за соло албумот на Brandon Flowers ми е поразличен досега од се што сум слушнала, и искрено многу ми се допаѓа особено Jilted lovers and broken hearts ми е омилена. :vozbud:
enjoy:)

Aaaand they're back!
После The Rising Tide еве уште една песна од Battle Born, новиот албум кој ќе го чекаме до септември.

Го дочекавме и четвртиот албум Battle Born! :D
Некако слабо пишувате на темава, ама ако. Новиот албум гарант ќе ви легне... It's only a matter of time! :D

Сите песни им се погодени, а најголем впечаток ми оставија A matter of time; From here on out, која си ја ставив за рингтон; Be still-amazing lyrics; Here with me :love: ; The rising tide; Runaways... ма сите бе!

BUMP! 3 мислењa по ред fuck yeaa! elena. ја нема, а Дарки се праи важен.
Ај да заразам некого со Flamingo, деновиве си го вртам, ми помага да се вратам у рамнотежа. Брендон со целото срце се има внесено, толку емотивен албум... Совршени текстови, ангелски глас, што друго е потребно?!
:love:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom