The disk is not formatted?

Locutus of Borg

Trekkie
Член од
5 август 2005
Мислења
301
Поени од реакции
4
Веб-сајт
maktrek.blogspot.com
Цело сабајле се малтретирам со еден проблем. Значи, земав да режам DVD. Го изрежа (немаше никакви проблеми при режење) и кога се обидов да го пуштам ми вика:

Disk is not formatted. Windows cant read from this disk. Disk may be corrupted or it could be using a format that is not compatible with Windows.

Пробав уште со неколку - истиот проблем пак. Изрежаните DVD-ја не ги пушта и на други машини. Вчера се си беше во ред, и сабајлево се деси ова срање.

Хитно ми е, морам да си го испразнам хард-дискот! Има ли некој појма што би можело да биде.

Благодарам.
Поздрав

Абе зависит имат појке причини за проблемот. Види смени го двд-дискот пробај со ново двд, или пак преинсталирај го програмот за режење. А може да е и до двд режачот да му дошол денот

probaj najdi nov firmware za rezacot ! ili pozajmi od nekoj drugar rezac ili nesto slicno. Edinstvena opcija

a da ne greshish nekade pri rezenjeto??? brzinata so koja rezish setinzite...?

Имат чаре како не, купи си нов DVD режач :)

Како го среди?

Сменив firmware. Си работеше. Сеа пак заебава. Почнувам да верувам дека 60% од дисковите што ги имам дома се сјебани.

Отвори вратата и дувај со Кирби или Реинбоу правосмукалка, гарант и ѓубре има на леќата! Мене ме дупеше пред два дена, rewritable цд-иња не сакаше да ги брише или да ги форматира, а не ги ни гледаше и велеше дека не се форматирани. После дувaње со Kirby џам си е, и чита и пишува и брише и форматира:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom