The Championship Wimbledon (23.06. - 06. 07. 2014)

• Креатор на темата Креатор на темата the_kop
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Не верувам дека Бекер има големо влијание на играта на Новак, повеќе е земен како маскота да фигурира на турнирите. Не може било кој да му влијае на најдобриот играч на светот на 27 години да ја менува играта. Невозможно и глупо е тоа.
trener na taa vozrast kaj igrachot moze da vlijae najmnogu na taktichki plan , pa na mentalen. Toa so mentalniot del mi e malku apstraktno , ne znam bash kaj tenisot kako odi toa , ama iskreno ako samiot igrach nema lejka i kapacitet za toj segment , ne znam kolku moze trenerot da pomogne.Drug biten detal koj shto moze da bide pozitiven so promenata na trenerot e nachinot na treniranje na udarite ( volej, servis , pasing i sl) . Eve , jas za kosharkata , imam so povekje treneri raboteno , ama kaj site imashe razlichen trening posebno kaj individualnite elementi, i konkretno so posledniot trener shto mi beshe so eden siten detal pri treniranjeto shutot go podobriv znachitelno. Beker mislam deka moze da mu go podobri servisot i volej igrata, ama okolu tajmingot za izlez na mreza ne , toj oset treba da go imash vo sebe.

Федерер во 9то финале на Вимблдон, во претходните 8 бил успешен дури 7 пати (2003,2004,2005,2006,2007,2009,2012), единствен пораз му е во 2008 против Надал (6-4 6-4 6-7 6-7 9-7, мечот кој беше жртва на честите дождови и заврши скоро во мрак).

Во недела според мене 55-45 се шансите, а блага предност му давам на Ѓоковиќ поради подобрата физичка подготвеност.

Има, али според ова што го видовме до сега од Ноле, најверојатно нема да има на овој меч. Иначе неколку пати до сега Фед му поклонува мечеви на Ноле, далеку од тоа дека Ноле не е играчиште, ама што е многу многу е, поготово на USO.

vo nedela Novak e favorit i se zavisi od nego , ama ako e kako denas i zavchera , otide vo 5 seta. Sepak mislam deka ke bide total obratno , redno e na Wimby da odigra eden asalen mech , cel turnir go odigra nekako rezervirano i so oscilacii , vo nedela ke bide tempirana bomba i ima epten mnogu motivi,simbolika ,dolgovi za vrakjanje a i najbitnoto, vo momentov e podobar igrach od Fed. Vo sekoj sluchaj spektakl , najgolemiot na site vreminja i najdobriot vo momentov , pa ke vidime

Има, али според ова што го видовме до сега од Ноле, најверојатно нема да има на овој меч. Иначе неколку пати до сега Фед му поклонува мечеви на Ноле, далеку од тоа дека Ноле не е играчиште, ама што е многу многу е, поготово на USO.
se osokoli , me raduvash , oti beshe bash dosaden do sega , odnapred go otpishuvashe Fed, imashe alibi postovi , chat pat nekoj face palm na nekoj udar.Toa shto do sega go vide od Nole ne vazi za nedela , prashaj go Conga na RG. Tie slajsovite me plashat , inaku na se drugo Novak ke ima odgovor , odnosno on ke gi postavuva prashanjata , Fed ke gi bara odgovorite.

Можно е не викам не, 50/50 е за мене.....и за разлика од тебе јас верувам дека се зависи од Фед, Новак незнае да се движи на трева, а Фед секогаш пробува да го натера да се лизне, или да го направи да враќа поени кои едвај се стигаат, ако Ноле се лизне неколку пати и притоа се изнервира, толку од тој меч.

И незнам зошто те чуди нешто, сум се осоколил? па нормално да се соменвам во Фед, кога има 33 години, и не ретко се гуши на битни поени. Сега е релативно сигурен, ама му фали малце агресивност, ако игра споро вс Ноле, да чека на грешки има помали шанси, доста помали.

ау Федерер и на 33 год си прогируваше денес буквално со Раонич :cuc: која легенда, кој спортист,кое име.. најголемиот тенисер на сите времиња, а можеби и спортист заедно со Џордан, која елеганција во движење, да ти е милина да го гледаш.. за разлика од Ноле кој денес беше очобол, катастрофално движење и позиционирање на удари, според кладилниците Ноле ке е фаворит, ама според мене секогаш Федерер на трева е фаворит па против кој и да играл, ако ја повтори играта од денес и мечот со Чилич нема што да бара Ноле во недела, во секој случај ке гледаме епски меч, од една страна Ноле кој сака да се врати на 1 позиција, од друга Федерер кој според мене ова му е последна шанса да освои гренд слем.. нека го земе и може слободно да се пензионира и да се посвети на нешто друго, секако ке остани најдобриот на сите времиња.

Фи фи фи фи фииииииинаааааалеееееееееееееееее :vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:
Апсолутно заслужено, награда за неверојатната сезона, после двете 1/2 финалиња во Мелбурн и Париз време беше и за финале. За титула малце потешко али who cares, битно конечно влезе во едно ГС финале.
:love::love::love::love:
За Бушард збориш, зошто за титула малце потешко, не ја сметаш вајда Квитова за посериозен противник од Халеп

За Бушард збориш, зошто за титула малце потешко, не ја сметаш вајда Квитова за посериозен противник од Халеп
Квитова е најдобриот играч на трева во светот ако ја тргнеме Серена на страна. Бушар до сега не се сретна со ниту една противничка која е од оние таканаречени “удирачи“ или снагатори, каква што е Квитова. Нема веќе да добива млаки и кратки топки него длабоки и многу силни топки. На трева лоша и е дефанзивата на Бушар и не гледам како ќе се одбрани од силните удари на Петра. Плус ако го додадеме фактот дека и е прво финале во кариерата на некој Слем може слободно да се каже дека Квитова е апсолутен фаворит. Дај Боже да изненади Џени ама многу тешко според мене. Главниот проблем ќе биде тоа што нема да може да ја надјача од основната линија.

Абе ако кажи андеркавр дека од ноле завииси , значи така е .
И надаловциве така се силеја титула митула па ЛАП ЛАП.
3-1 за федерер.

Квитова е најдобриот играч на трева во светот ако ја тргнеме Серена на страна. Бушар до сега не се сретна со ниту една противничка која е од оние таканаречени “удирачи“ или снагатори, каква што е Квитова. Нема веќе да добива млаки и кратки топки него длабоки и многу силни топки. На трева лоша и е дефанзивата на Бушар и не гледам како ќе се одбрани од силните удари на Петра. Плус ако го додадеме фактот дека и е прво финале во кариерата на некој Слем може слободно да се каже дека Квитова е апсолутен фаворит. Дај Боже да изненади Џени ама многу тешко според мене. Главниот проблем ќе биде тоа што нема да може да ја надјача од основната линија.
Според мене Бушард ќе го добие ова лесно, ја гледав Квитова со Захвалова 2 сет смешки беше, брејкови јадеше на нула ама среќа што Захвалова немаше нешто посебен сервис па не можеше да ги потврди брејковите, едино ако Квитова има голем процент на уфрлен прв сервис може да го добие ова, на друг начин мислам дека не може

Аууу меч на Вимби меѓу Ноле и Федерер никако не може од Ноле да зависи. Ноле можеби ќе победи ама од него да зависи нема шанси.
Според денес прикажаното Федерер е фаворит, особено ако се игра под отворен кров и топло време. Да се деси Ноле да праќа онакви млаки и кратки удари како во третиот и четвртиот сет сурово ќе биде казнет од Федерер.[DOUBLEPOST=1404497937][/DOUBLEPOST]
Според мене Бушард ќе го добие ова лесно, ја гледав Квитова со Захвалова 2 сет смешки беше, брејкови јадеше на нула ама среќа што Захвалова немаше нешто посебен сервис па не можеше да ги потврди брејковите, едино ако Квитова има голем процент на уфрлен прв сервис може да го добие ова, на друг начин мислам дека не може
Брат, како да ти објаснам дека нема теорија Бушар ова лесно да го добие... Стрицова е многу различен тип на играч од Бушар, она игра многу офанзивен и некако нетипичен тенис, па затоа и се држеше во вториот сет со Квитова. Тој меч не може да е репер за ова финале во кое се менува и пристап и форма и се. Ако гледаш така Солер Еспиноза ќе и земеше за малце сет на Бушар на почетокот, а Солер и трева во иста реченица никако не идат.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom