The battle of Manchester - FA Community Shield 2011

• Креатор на темата Креатор на темата Kostic
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе го освои Супер Купот ?

• Синиот Манчестер

Гласови: 10 35,7%
  • Црвениот Манчестер

Гласови: 9 32,1%
  • Кој сака нека го освои, шо ми е гајле .. :))

Гласови: 9 32,1%

• Вкупно гласачи
    28
Статус
Затворена за нови мислења.

Kostic

Sadio smokve oko Tadz Mahala
Член од
31 јули 2009
Мислења
9.856
Поени од реакции
5.612
Manchester-Derby1.jpg
FA Community Shield
Manchester City v Manchester United
07.08.2011 (15:30h) Wembley Stadium

Како и секоја година во Август, така и оваа, на Вембли се игра супер купот на Англија, попознат како Комјунити Шилд (порано Шерити Шилд). Во него учестуваат 2 екипи, онаа која е шампион на Англија (Јунајтед) и онаа која го има освоено ФА Купот (Сити). Доколку екипата го има освоено и Фа Купот и лигата (како што беше случај лани со Челзи) тогаш таа екипа игра со второ пласираниот тим во лигата. Битно е да се напомене дека после 90 мин игра, доколку резултатот остане изедначен, не се игра 2 пати по 15 мин, туку веднаш се изведуваат пенали.

Манчестер Сити сезонава донесоа 2 добри играча, Гаел Клиши од Арсенал и Кун Агуеро од Атлетико Мадрид, што значи се уште повеќе поконкурентни од лани. Јунајтед го земаа Де Геа исто така од Ателтико Мадрид како замена за ВДС и Ешли Јанг од Астон Вила.

Можни состави ..

City

Hart

Zabaleta (Mika Richards) - Lescott - Company - Clichy (Kolarov)

Barry (De Jong) - Yaya Toure (Milner)

A.Johnson (W.Phillips) - David Silva - Aguero

Tevez (Adebayor / Dzeko / Super Mario)

v

United

De Gea

Rafael - Ferdinand - Vidic - Evra

Valencia - Fletcher (Giggs) - Carrick (Park) - Nani (Young)

Rooney (Owen) - Chicharito (Mitko)

Судија - Фил Дауд

Хајлајци од последниот меч помеѓу Сити и Јунајтед, пред едно 4 месеца во ФА Купот (полуфинале, 1-0 за Сити) ..

Коментирајте .. Ај (y)

Sneijder's debut, can't wait.
--- надополнето: Aug 3, 2011 8:35 PM ---
P.S. Да не речат со врски сум издејствувала за да има тема за ова, според правилата не треба да има тема за овој меч, нека одлучат модераторите.

Sneijder's debut, can't wait.
--- надополнето: Aug 3, 2011 8:35 PM ---
P.S. Да не речат со врски сум издејствувала за да има тема за ова, според правилата не треба да има тема за овој меч, нека одлучат модераторите.
Лани имаше за Челзи - Јунајтед бе .. o_O

А шо, Снајдер дошол? Глеам нема ништо на нетов ..

Сити имаа ПРЕМНОГУ среќа (или поубаво кажано - Јунајтед немаа ни трошка) при тој натпревар во ФА купот, а и Бербатов заеба 2 чисти гола, така да сеа би требало да биде реваншот и победа за Јунајтед.

ПС. Како да напраам да се глеа кој за кого гласал, по грешка ја направив анкетата тајна .. А џену ? :D

ПС. Како да напраам да се глеа кој за кого гласал, по грешка ја направив анкетата тајна .. А џену ? :D
Неможеш, зошто така можеш да ги зезнеш луѓето демек гласаат тајно и после да ја направиш јавно :)

Иначе јас мислам дека сме далеку подобри од Сити и заслужено ќе победиме. Сити никогаш не пружаат некој посебен отпор. Ќе напишам утре нешто подетално што и како сега ме мрзи :D

Лани имаше за Челзи - Јунајтед бе .. o_O

А шо, Снајдер дошол? Глеам нема ништо на нетов ..

Абе имаше ама според правилата тоа е во дерби мечевите, има кои мечеви се дерби, не ги правев ја правилата. Ако речат модераторите може, може ондак :))))

forumthink.gif

.... Со овие играчи моментално Сити ке победи ...
Мислам тешко дека Бери ке игра пред Де Јонг и аргентинецов пред Ричардс.. Иначе рано e за формацииве,има шанси Насри да дојде во Сити,Снајдер во Јунајтед (не дај боже :pos:)Тевез да си оди итн..

forumthink.gif

.... Со овие играчи моментално Сити ке победи ...
Мислам тешко дека Бери ке игра пред Де Јонг и аргентинецов пред Ричардс.. Иначе мислам е рано за формацииве,има шанси Насри да дојде во Сити,Снајдер во Јунајтед (не дај боже :pos:)Тевез да си оди итн..

Шо рано јеботе, у Недела играат .. :pos:

thebattleo.png

никогаш не сум видел ваков резултат на некоја анкета :)

како навивач на Челзи, би сакал Манчестер Сити да го освои Супер Купот....
едно е желба, друго ситуација на терен....
ќе победи подобриот

По кратка консултација помеѓу нас Модераторите одлучивме да ја затвориме темава, сепак такви се правилата. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom