Teтово

• Креатор на темата Креатор на темата JoCkI
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе, одма се опрае квалитетот на воздухот откоај го затворија Југохром.
Еве на пример моментално загаденоста е 581,08 µg / m3, се осеќа разлика.
Да?
Баш тоа се прашував. Дали ќе биде повторно висока.
пошто некако многу ми се совпадна намалувањето на загаденоста со гаснењето на Југохром.

10 пати поголема загаденост од нормалното... :sick:

квалитет
на воздухот575,35 µg / m3(дозволено: 50 µg/m3)
http://off.net.mk/vreme/tetovo

ова не е релевантно нели?
nikoj ne rece deka ne e relevatno, ama toa istoto pred da se zatvori jugohrom bese 600-1000 ...

ps. mislim deka ovaa aplikacija e potocna:
http://mojvozduh.eu/web/#draw?location=Tetovo&type=PM10

correction: ne e potocna tuku ja prikazuva prosecnoto zagaduvanje vo tekot na denot.

Последно уредено:
Абе ајде, сега ќе бараме страни кои покажуваат помало загадување на воздухот... Помирете се луѓе, Југохром го сметавте за еден од најголемите загадувачи на градот, ете ја затворија фабриката, веќе 7 дена не работи, а загаденоста на воздухот останува скоро иста... Време е проблемот да го насочите на друго место... кажете кога се следните протести за загаденоста на градот?

ако мислите дека Југохром ќе се изгасни и оп маѓично ќе исчезне СЕТО она што го исфрлил од оџаците за една ноќ - гадно се лажете..........во природата има едноставен закон - колку време се загадувало и со каков интензитет,толку ќе биде потребно и да се исчисти,да се обнови природата со сите нејзини финеси,за тоа се потребни помалку загадувачи(стари возила, загревање на домовите и институциите со фосилни горива и дрва),а многу повеќе паркови,зеленила,пошумувања насекаде,се разбира тука треба помош и од природата односно многу повеќе врнежливи денови во годината,премногу малку врне последните години

Абе ајде, сега ќе бараме страни кои покажуваат помало загадување на воздухот... Помирете се луѓе, Југохром го сметавте за еден од најголемите загадувачи на градот, ете ја затворија фабриката, веќе 7 дена не работи, а загаденоста на воздухот останува скоро иста... Време е проблемот да го насочите на друго место... кажете кога се следните протести за загаденоста на градот?
Ne izigruvaj bolesen majmun. Zagaduvanjeto e pomalo 30-50 %, po zatvarenjeto na Jugohrom. barem do denes. Najgolem individualen zagaduvac ti e Jugohrom tuka nema dilema. Ama tuka ne prestanuvaat problemite so zagaduvanjeto. Urbanata jungla e pokompliciran problem i toa e druga i opsirna tema i vo nikoj slucaj ne se opravduvaat site koi imaat dadeno pridones da dojde do ovde...

Последно уредено:
Ne izigruvaj bolesen majmun.

Кхм...

Denes Jugohrom ne raboti
Прегледај го приврзокот 135738
Ke go ostavam ova ovde, let it sink in.

Duva brat, ne e do jugohrom :D
Уште на незатворен Југохром, изиграваше болесен мајмун

Zagaduvanjeto e pomalo 30-50 %, po zatvarenjeto na Jugohrom. barem do denes.

Абе 100% пиши не се срами :LOL:

nikoj ne rece deka ne e relevatno, ama toa istoto pred da se zatvori jugohrom bese 600-1000 ...

ps. mislim deka ovaa aplikacija e potocna:
http://mojvozduh.eu/web/#draw?location=Tetovo&type=PM10

correction: ne e potocna tuku ja prikazuva prosecnoto zagaduvanje vo tekot na denot.
Pred da padne snegot bese 800 so snegot opadna ama sega koga se diga snegot pak ripna. Kaj nas koga ima magla ripa odma zagadenosta. Nedelava pratam i primetiv deka sabajle kaj 6 e od 50 do 100 a posle 10 sat ide nagore od 200 do 500 a navecer kaj 20 casot e najvisoko.

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Кхм...

Уште на незатворен Југохром, изиграваше болесен мајмун

Абе 100% пиши не се срами :LOL:
teras so izigravanje ...
"загаденоста на воздухот останува скоро иста" - the sick monkey
isto e ama ne e isto

ако мислите дека Југохром ќе се изгасни и оп маѓично ќе исчезне СЕТО она што го исфрлил од оџаците за една ноќ - гадно се лажете..........во природата има едноставен закон - колку време се загадувало и со каков интензитет,толку ќе биде потребно и да се исчисти,да се обнови природата со сите нејзини финеси,за тоа се потребни помалку загадувачи(стари возила, загревање на домовите и институциите со фосилни горива и дрва),а многу повеќе паркови,зеленила,пошумувања насекаде,се разбира тука треба помош и од природата односно многу повеќе врнежливи денови во годината,премногу малку врне последните години
Abe jugohrom raboese 24 casa i isfrla konstantno ista kolicina i spored toa treba da e i gore dole konstantno a ne da ima varijacii i ako uste e zagadeno od jugohrom ke bide primer 500 celo vreme a ne sabajle 100 popladne 500 a rano nasabajle 50 nema logika takva varijacija ako uste e od jugohrom.

Sent from my HTC Desire 610 using Tapatalk

Просекот на ПМ10 во Тетово
1-11 јануари 2015: 407.9
1-11 јануари 2016: 245.3
Разлика : - 162.6 (40%)
Просекот на ПМ10 во Општина Центар/Скопје
1-11 јануари 2015: 170.4
1-11 јануари 2016: 177.2
Разлика : + 6.8 (4%)

Fala cao.

Просекот на ПМ10 во Тетово
1-11 јануари 2015: 407.9
1-11 јануари 2016: 245.3
Разлика : - 162.6 (40%)
Просекот на ПМ10 во Општина Центар/Скопје
1-11 јануари 2015: 170.4
1-11 јануари 2016: 177.2
Разлика : + 6.8 (4%)

Fala cao.

Ха од денес го зеде просекот кога се изнадува ветер. А минатеве денови просек да извадеше кога доаѓше на моменти и до 800. Ама тоа не ти одговара чекавте да дувне малку ветер малку. Нека падне магла па тогаш извади просек.
P.S. Слушам сакале да го укинат програмот мој воздух затоа што не им се свиѓало што јавноста ги гледа резултатите

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom