Allall da im e.
http://alsat-m.tv/index.php?news=20523
http://alsat-m.tv/index.php?news=20523
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Preku k** mi e veke od vakvi kako tebe na koi celta im e 200 rabotnici da ne ostanat bez rabota, kade zivees sine ti? si setal niz drugi balkanski gradovi da gledas kako stoi rabotata ili ne? Odi vo Tirana da gledas sto e gustina na koli, 10 pati poveke od Tetovo, odi vo Pristina da gledas kolku koli na metar kvadrat ima na cel grad i proveri tamu kakov e vozduhot, abe imas li pojma deka bukvalno vo edna od najzagadenite gradovi vo svetot ziveeme a ovoj mi palamudi mene deka do kolite bilo, ajde razbiram da ti e zal za rabotnicite, ama covekuu zboruvame za minimum 200 000 ziteli koi se zagaduvaat sekoj den, samo 3 dena da odis nadvor nekade pa da se vratis vo Tetovo odma ke ja primetis zagadenosta, znaes kolku glupo e vo grad kako Tetovo, koj, da, e dosta gusto naselen, NO E NISTO VO SPOREDBA SO ZAGADUVANJETO, kolite vo Tetovo nemaat kapacitet ni 50% od denesnoto zagaduvanje da go pravaat, razbiras li deka sme najzagaden grad vo Evropa, znaes kolku poveke gradovi vo Evropa se mnogu mnogu pogusto naseleni i imaat poveke koli od Tetovo vo uste mnogu pomal prostor i nemaat nitu 30% od zagaduvanjeto kako kaj nas, izlezi malku od svojot i samo odi nakaj sapka od kade se gleda mnogu cisto od kade doaga celiot dim. Slep ili glup treba da bides da ne razbiras kade e problemot. I mene ke mi bese zal da ostanat bez rabota nekoi sto drzat semejstva od toa, ama koga sporeduvam kolku loso e toa za 200 000 drugi, nitu me interesira, sto pobrgu tolku podobro posto ni ja e** majkata.
Boldot, sto uci be DUI?! Makedonec od Tetovo mi kazuva za DUI mene, pripadnik na najfashizoidnata partija denes vo Balkanot mi kazuva mene za DUI, student vo Tirana sum batka, ni gi e**** ni 2% ni DUI ni DPA, ne dupi Gruevski i dvata kako saka ovoj mi spomnuva mene sto ucel DUI, neka ucat za sebe posle ke mozat da ucat drugi, i ziti se, jas zboruvam za gradovi blizu nas ti mi spomnuvas politika, ova e isto kako ti kazam tebe deka eve cim go branis jugohrom, mora da si gej. wtf?! Ednas vo zivotot izlezete od selacisteto vo sebe (vie od Tetovo) i zaebete politika, se raboti za zivot, ne mi spomnuvaj mene DUI i direktori, ne mi cue za niv. Koga znaeme da izlezeme na protesti za sekoja glupost i ne sakame da gledame kade e problemot, a ova e najgolemata opasnost togas site kolektivno zasluzuvame da ne zagaduva kako zivotni. Samo mi e zal za sebesi sto delam ist vozduh so vie koi si go sakate.Кај прочита дека пишав дека колите загадуваат. И мене преку к** ми е од политички игри и удирање по народот. Како прво Југохром чади точно но факт е докажан дека чадот нестига до тетово. Ај објасни ми како 60 години не загадувал сега одеднаш почна да загадува. Плус не се 200 туку 1200 плус што има надворешни фирми....
како второ чадот не е ниту канцероген ниту токсичен. Па да му ебам грав од каде јадете цел живот? нивите околу се и како тоа плодовите не биле до сега загадени.
трето кажи ми последниве 10 години кој парк е изграден а колку згради се направени. Знаеш ли ти дека има правило како да се гради за да има провев и да не се задржува магла и чад. Еве и скопје истото го снаоѓа поради непланирано градење. Нема провев од прегусто градење.
Али гледам дека ми споменуваш тирана и приштина и јасно ми е дека си од ДУИ и така ве учеле да правите. И дали ти знаеш дека имало услов да дојде заменик генерален директор од ДУИ за да продолжи југохром со работа? Кажи ми како неговото доаѓање ќе направи да нечади?
Сум за филтри невикам не само сакам да кажам дека главната причина за загаденоста не е само од југохром. Абе порано имало и тетекс и пластика и едко и алумина и шик јелак итн и југохром работел со 9 печки а сега со 6 па небило вака загадено.
и владата ако е загрижена за здравјето на луѓето нека помогне финансиски наместо да гради милениумско око од 18 милиони евра, нека даде 8 милиони и решен проблем. Ни чад ни дома. Плус на газдата русинот кога му го продале му ветиле до 2018 може да работи без филтри. Кај биле зелените тогаш да допрат да почне со работа, овој газда е од 2009 а не од 2004. Како тоа му ја продале без услов прво да стави филтер?
Boldot, sto uci be DUI?! Makedonec od Tetovo mi kazuva za DUI mene, pripadnik na najfashizoidnata partija denes vo Balkanot mi kazuva mene za DUI, student vo Tirana sum batka, ni gi e**** ni 2% ni DUI ni DPA, ne dupi Gruevski i dvata kako saka ovoj mi spomnuva mene sto ucel DUI, neka ucat za sebe posle ke mozat da ucat drugi, i ziti se, jas zboruvam za gradovi blizu nas ti mi spomnuvas politika, ova e isto kako ti kazam tebe deka eve cim go branis jugohrom, mora da si gej. wtf?! Ednas vo zivotot izlezete od selacisteto vo sebe (vie od Tetovo) i zaebete politika, se raboti za zivot, ne mi spomnuvaj mene DUI i direktori, ne mi cue za niv. Koga znaeme da izlezeme na protesti za sekoja glupost i ne sakame da gledame kade e problemot, a ova e najgolemata opasnost togas site kolektivno zasluzuvame da ne zagaduva kako zivotni. Samo mi e zal za sebesi sto delam ist vozduh so vie koi si go sakate.