Boogie
no pain no game
- Член од
- 4 декември 2005
- Мислења
- 985
- Поени од реакции
- 544
- Локација
- Kumanovo
- Веб-сајт
- www.tattooskinart.com.mk
Од кај да знам ја дали некој може да е као Самохин ако, значи, ако се образува соодветно? Првата тату на Димитри сигурно не коштала 1400 евра сесија. Цената му е толкава откако покажал што знае и умее. Кога овде, во МК, или било каде, некој ќе направи тату приближно квалитетна како тие на фраеров, слободно нека наплаќа исто, еве ја и без пари маркетинг ќе му вршам и кампањи за собирање средства ќе организирам.
Да прав си ама квалитет без култура нема - е затоа ти викам скапо е кај нас се а тетовирањето ефтино - значи нема култура прво на оние кои тетовираат,сами себе се фалат се кудат,кај нас во Македонско студио нема такво нешто како менаџер - а и поима немаат колку за еден артист е битно да има менаџер.Тоа е една работа друга работа нели и погоре кажав сите се 'најдобри' кај нас,у македонија репер за најдобар е ако дојде некој познат и каже слушај ке ти направам интервју,рекламичка ке те зборам а ти мене беспари ке ме тетовираш и после ете најдобар е а работи у шупа и стерилизатор нема а камоли друго нешто.И кое најдобро која култура е тоа,ајде тој некој нека дојде со мене во Франкфурт на фестивал да не кажам на Карибите на фестивал каде што само елитата се собира.Па за тоа треба минимум 2000 евра у џеп да стави - ама не нашиве ке си одат у Бугарија и у Албанија на фестивали и тоа ке им е репер за најдобри пошто толку далеку гледаат - немаме ниту некоја било каква култура за тетовирање затоа зошто прво луѓето што тетовираат не се ценат самите себе,не седнуваат да кажат да ја сум почетник ми треба да научам туку седнува и се учи на другари пријатели тетовирајки беспари - тоа школо не е а и од такво школо напредување нема.
И да @Eva Molotow може не слушнала за мене ама сите што тетовираат во Македонија знаат кој сум јас - знаат дека повеке од 20 години тетовирам,некои ме ценат некои ме плукаат ама на сите во Македонија јас и моето студио сме им репер за светско - е тоа е жално,затоа нема култура во тетовирањето во Македонија,сите тие самохин само на хартија го гледаат јас ете бев со него на Кариби на фестивал и тој зема награда во неговата категорија а ја си земав награда во моја категорија - е тоа е култура,тоа е репер - затоа ја тетовирам за 700 евра а не за помалку - не во Македонија каде сака и да е, на крајот на краиштата и во Македонија и во Украина,Америка или Австралија цената на Материјалот за тетовирање е иста дури кај нас е и поскапа пошто е потешко достапна.
п.с.Ваква тетоважа за да трае цел живот треба култура прво па се друго.

Последно уредено: