Тетоважи и пирсови - се` за нив од здравствен аспект!

• Креатор на темата Креатор на темата Ivy_K
  • Време на започнување Време на започнување
ja imam 3 tetovazi sakam da stavam uste edna sakam taa da bide na grbot na pleskite da pisuva GODFATHER so kralski bukvi kolku pari ke me fati ???

a inace bev pred 2 nedeli u skopje i ja povtoruvav tetovazata na rakata trejbl kaj igor so raboti u bunjakovec ama oti on mi sakase 250e imase edno tipce od kavadarci i on mi ja povtori i mi dodade nekoja linija te ja prodolzi za 6500

nekako nogu pari mi se ucinaa pozz

a i pirsovi imav na vegata i na ustata ama gi izvadiv

а дали си приметил дека има опција измени мислење????
за цена во секое студио е различно
најубаво е да си појдеш во студиото и да се договориш
никој не може да ти каже вака

магде убаво го потсети за едит у пост:back:

иначе цената на тетоважата зависи од големината највеќе помини по студијава и распрашај се.

И темава Ве молам нека е само за прашања оклу нега и совети поздрав!

Да се пофалам ставив пирс на веѓа :)
Е сега ме интересира, зошто немам бетадин , само гарамицин дали има врска , и Ива вика додека се оцели дупчето да не се поместува пирсот а со самото мачкање со гарамицин Игор ми рече да го поместувам шипчето нагоре надоле за да влезе внатре. Не ми е јасно:?

Ива вика да не се вади прирсот 20 дена а за помествување (шипката горе -доле) да!! Tака полесно може да навлезе кремата во дупчето и полесно самото се оформува, но не претерувај и не силно зашто можеш да го разраниш!!!

земи Гентамицин и на секои 3- 4 часа убаво мачкај го !Помини во аптрека ке ти даат замена за Бетадин...
:salut::salut:

Дали некаде има да читам се што треба за да ставам пирс на веѓа и некои можни последици?

ви благодарам

А одвреме на време како да ми се подзатвора окото и не знам.. некако чудно го чувствувам. Нормално ли е?
И бетадине на колку време треба да се става?

Jas sakam da se tetoviram ama ne znam sto slika da e. Ajde kazete vasi predlozi moze ke mi pomognete. Pozdrav.

А одвреме на време како да ми се подзатвора окото и не знам.. некако чудно го чувствувам. Нормално ли е?
И бетадине на колку време треба да се става?

Ок е се само продолжи да го применуваш она што е препорачано!!!

И дечки не ми е јасно гледате дека во темава е се убаво објаснето на 1 стр зашто пак прашувате ???:nesvest::nesvest:

Значи за нејаснотии ТУКА сум ама дајте читајте малце нели и да не се пофтараме:smir::smir::helou::helou:

Jas sakam da se tetoviram ama ne znam sto slika da e. Ajde kazete vasi predlozi moze ke mi pomognete. Pozdrav.

темава е

Тетоважи и пирсови - се` за нив од здраствен аспект!:uvo:

за сликици еве ти у мој потпис толку од мене

Ај дајте детално инфо за гентамицинот ако мозе зс јас се кога пирсав на веѓа ми кажаа само за бетадин....

Што детално инфо,едноставно гентамицинот е маст со антибиотик која се нанесува на местото превентивно за да не дојде до инфекција.

Бетадинот е само за чистење на местото( дезинфицирање) а додека Гентамицинот помага во целосното заздравување.

Аман бе ама сте се уплашиле многу многу ретко се случуваат компликации и тоа ако се пирсате кај некој ваш другар аматер,ја иам пирс на јазик 2 години а ми викаа по една година ке почнела дупката да се раздолжува по должината на јазикот и други глупости така не слушајте секој,посебно ако не искусил сам

da vi kazem iskreno si staev pirs na usta, ni stavav jod ni nekakva si mast za 1 nedela mestoto mi bese top ! :) mozda sum imal srekja neznam .. ali nekad me mrzese da se mackam , nekad zaboravav i se otkazav uste od 2 den :D pirs and tattoos owns ! :) pirsevite prilegaat povekje na zenski a tetovazite povekje na maski ( spored mene ) :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom