Тепачка меѓу „Комитите“ и „Чкембарите“ во Хрватска

• Креатор на темата Креатор на темата VOLK2234
  • Време на започнување Време на започнување
Veruvaj mi deka ova e toa,posto bev na lice mesto i znam sto se slucuvashe...dodusha imashe vo hotelot mali,aj da kazam zezancii na smetka skopski slugi,bitolski picki,ali nisto nemashe strasno tolku,zezanje vecerta bese se super,od samite utakmici do organizacijata na AMS (moram da gi pofalam).Sepak najloso pominaa ckembarite bidejki po pat im se dupna guma na dva pati,a na vrakanje im pratija zadarski abtobus,na koj kaj vranje im se zapali zadnata guma,pa so pomos na AMS im beshe obezbeden drug avtobus do Prilep(za majmunite) i bitola...Isto na vrakanje imase obid na benzinska za fizicka presmetka,koga eden od avtobusite na komiti (vo koj bea i vojvodi) zastana ,no koga vide deka tamu se i ckembari,brzo ja napusti benzinskata,edinstveno bese puknata zadnoto staklo na avtobusot,bidejki ckembari gi primetija,i sakaa da se presmetaat pak!Se na se mislam deka bese odlicno gostuvanje,odlicno navivanje,a ovaj incident ja bi go narekol izoliran!

па како ќе нема ривалство кога сите навивачки групи носат свои транспаренти шалови со боите на клубовите?се додека се носат црвено-црни знамиња зелено-бели црвено-бели бело-плави ќе има ривалство кога игравме со Алжир некој да незнаел кој се Чкембари и си помислил дека овие се навивачи на Алжир зелено-бело има.Значи се додека се носат боите на клубовите ќе има ривалство

Toa se ustvari najgolemite seljaci koi mislat deka ako se navivaci na nekoj tim i koj znae sto se pa pokazuvaat koj e poslien toa se tie koi ne mozat da se zanimavaat so sport pa se seljacat kaj ke i tekne se na se toa se latvici

Samo sto si dojdov od Zadar,i gledam i ovde se slusnalo za incidentot!Samo sto me nervira toa sto od mravka pravat slon!Zosto voopsto toj incident ne bese tolku golem,kako sto e predstaven!Sto vsusnost se sluci?Po pat nakaj hrvatska se si bese vo red,na samaiot natprevar so Norveska,vo hotelot,vecerta vo diskoto-1000 makedonci na edno mesto,bez nikakov incident! No sto se slucuva,spremajki se za pat prema zadar (oddalecen od Vodici 50km,dodeka site spremni sedea,eden od ckembarite,dojde do avtobusot na vojvodi(koi bea samo tie nadvor)zamoluvajki gi da pobrzaat so pivoto,za da stasame navreme na natrprevarot,na sto mu beshe drsko odgovoreno i bese opcujan,pri sto ovoj vozvrati so slakanica!Togash pocna malo turkanje,i ckembarite se vratija vo avtobus!No Komitite kako samo da cekaa povod za tepacka,pa pocnaa da frlaat so kamenja, a eden od ckembarite beshe udren so metalna sipka,na krajno pdool nacin od zad grb(pri sto zavrsi na bolnica so 3 konci na glavata)no ne tolku strasno,potoa dojde na netprevar i zamina za makedonija!pri toa frlanje so kamenja,bea skrseni 2 stakla na bitolskiot avtobus (vo koj imase i 20 clenovi na Majmuni),dojde policija napravi zapisnik i site bezbedno ne isprati vo salata!Ponatamu voopsto nemase incidenti,osven sto komitite (koi patem receno za makedonija trgnaa 2h porano)ne sakaa da vlezat vo makedonija,cekajki go avtobusot na ckembari,za nova presmetka!No po intervencija na policijata,bea isprateni do skopje,pri toa kamenuvajki go avtobusot na transkop(koj patem receno prenesuvashe organizirana tura od Resen)..Znaci nisto ne beshe tolku strasno,uste pomalce spekatkularno kako sto e prikazano vo mediumite!

Бидејки ова ми е прв пост на овој форум,ја користам можноста да ги поздравам сите членови.

А сега да го кажам и моето мислење за целава ситуација.Тука во Македонија многу и се дало значење на оваа таканаречена тепачка,како ние да се испотепавме мегу себе во Водице.Како што пишува во цитатов погоре,не беше ништо сериозно и спектакуларно, за да пишува тука по весници,портали, да се прикажува на тв вести и слично.И ме чуди како тоа луѓе кои не биле сведоци на настанот коментираат кога не знаат што навистина се сличило.Сето тоа е шпекулации.

Не сум член на ниту една навивачка група и не сум пристрасен спрема ниту една.Но морам да кажам дека режисери на целиот инцидент беа битолските и прилепските навивачи.Наместо да си седат во својот автобус и да почекаат 5-10 минути да дојдат другите навивачи кои сеуште беа во хотелот,тие излегоа од нивниот автобус и попешачија 50тина метри до другите автобуси за да иронично издадат наредба кога сите автобуси треба да тргнат. Значи, како прво се обратија на погрешно место.Сите ние чекавме десетина минути да дојдат оние навивачи кои не беа излезени од хотелот.Како второ, погоре споментатите не беа организатори на експедицијата и немаат никакво право да кажат кога,што и како ќе биде.

Значи ако не го направеа тоа, немаше да има никаков инцидент.Се разбира,за кавга се потребни двајца, една искра може да предизвика оган,и толку требаше за да се случи тој инцидент кој патем речено траеше минута време.И на крај заврши со подадена рака мегу инволвираните, значи примирје.
И замислете,на пат назад за Македонија сосема случајно(да не ти се верува) автобусот со Војводи и неколку навивачи од Скопје (мегу кои и јас) застана на бензинска пумпа во Србија за да купиме пиво :).И на истата бензиска беше автобусот на прилепските и битолските навивачи.За да не се создаде инцидент,автобусот се паркира на излезот од бензинската,одма до патот,и од него излегоа само двајца навивачи да купат тоа што требаше,а БТ и ПП како само да чекаа шанса и да се пуштат сите да се пресметаат со нас.Се обидоа да го каменуваат автобусот, и за да не настане поголем инцидент и да пукне уште еден срам, "избегавме" набризна,т.е ја напуштивме бензинската станица.

Значи,тоа е тоа, премногу прашина се крена околу целава работа и лугето овде во Македонија имаат добиено сосема погрешен впечаток.Како што кажа OdMitico,тоа беше мал,изолиран инцидент,кој сепак добро "напумпан" предизвика вакви реакции.

Нека им служи на честа на оние кои го предизвикаа и кои личните интереси ги ставија пред националниот интерес.

Значи, да не ги пуштиш да одат негде бе бо селани најголеми се.
Знаев дека Чкембарите имаат предизвикано нешто, знаев!
Ако сум сограѓанка со нив, ама да му ебам мајката бе шо се, простаци се, луѓе излезени од село?..
Бо глупи луѓе значи.

Јас не сфаќам. Како можи сите навивачи да бидат пристојни и културни, само нашите куртони сето ова да го прат?..
Невоспитани.

Како прво не било тепачка Комити-Чкембари колку што сум добро информиран било тепачка Војводи-Чкембари а Комитите се знае дека се добро повржани со Војводите од Тетово и затоа се вмешале само што не требало да се шири многу низ медиумите 100% како што прочитав и тука дека било ситница.
Но и ова ке се заборави затоа што сега Македонија ке ги утепа Србите и сите дома ке се вратат срекни и весели.

Se gleda deka ne se Anticki Makedonci ja nemaat semkata od Aceta kako sto Volk gi narekuva.
Namesto da si igraat Alexsandro i Hefastijon tie si vadat oci kako slovenski varvari.

Od kaj najde povrzanost incidentov so Anticka Makedonija:tapp:

Se gleda deka ne se Anticki Makedonci ja nemaat semkata od Aceta kako sto Volk gi narekuva.
Namesto da si igraat Alexsandro i Hefastijon tie si vadat oci kako slovenski varvari.

Od kaj najde povrzanost incidentov so Anticka Makedonija:tapp:
не смееме во никој случај да заборавиме, ние сме израниот народ, господ не чека веќе илјадници години :)))))))))))))))))))))

Како прво не било тепачка Комити-Чкембари колку што сум добро информиран било тепачка Војводи-Чкембари а Комитите се знае дека се добро повржани со Војводите од Тетово и затоа се вмешале само што не требало да се шири многу низ медиумите 100% како што прочитав и тука дека било ситница.
Но и ова ке се заборави затоа што сега Македонија ке ги утепа Србите и сите дома ке се вратат срекни и весели.
Да да така беше тоа ги утепавме :drk: . Инаку не се чкембари тие што треба им наредуват на другите :tapp:

Срам за Македонија и нормално, многу арно не е на арно.
Мора ние со нешто да зацапаме и да се избрукаме. Затоа изгубивме од Србија, гледа Господ.

Ајде бре се удриле луѓето малку не било којзнае што ете дури и си објаснија јас не знам зошто толку навреди кон нив.

си поделиле 2-3 бокса се дигна тензија што да ти кажам па и ова медиумиве направија којзнае што е,се знаеше дека ќе се степаат ама во прашање беше кога

не смееме во никој случај да заборавиме, ние сме израниот народ, господ не чека веќе илјадници години :)))))))))))))))))))))

????????????????илјадници години???? јас колку знам Него го склопиле , земајќи Македонски навивач како мустра......:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom