Мацото
Бизнисмен
Купувајте ја робата од друго место, оваа очигледно е прскана и ви прави лоши филмови.

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Купувајте ја робата од друго место, оваа очигледно е прскана и ви прави лоши филмови.

Едно не ми е јасно.. Сфаќам дека без вода земјата би била ваква, али зошто тогаш месечината не ја гледаме ваква туку округла а знаеме дека нема вода на неа и притоа има планини (кратери) многу поголеми од Хималаите со по 11.000 па и 12.000 метри?да не отварам тема за третата теза, земјата е како круша
https://brightside.me/wonder-curios...tem-is-not-at-all-like-we-think-it-is-273910/
![]()
Навистина ли има толку длабоки кратери?Едно не ми е јасно.. Сфаќам дека без вода земјата би била ваква, али зошто тогаш месечината не ја гледаме ваква туку округла а знаеме дека нема вода на неа и притоа има планини (кратери) многу поголеми од Хималаите со по 11.000 па и 12.000 метри?
Jas samo kazuvam od toa sto go znam i sum cital deka mesecinata ima tolkavi golemi krateri.. No, vo realnosta jas (a bogami i site) ja gledame vakva "mazna" a spored moja logika treba da ja gledame kako slikata pogore sto ja citirav - geoid
Pa uste koga ke slusnam robotski glas kako cita sigurno ke poveruvam.
[DOUBLEPOST=1550153356][/DOUBLEPOST]
Јас пак, да не беше роботски гласот немаше да поверувам.Pa uste koga ke slusnam robotski glas kako cita sigurno ke poveruvam.