Теорија на Шуплива VS Рамна Земја

• Креатор на темата Креатор на темата Мацото
  • Време на започнување Време на започнување
karta.jpg

1587. godine, Urbano Monte (1544-1613), malo poznati kartograf, stvorio je neverovatnu ručno crtanu kartu, 3×3 metra.

Малку ако некој се разбира од карти - одма ќе заклучи дека авторот на горнава карта сметал, бил уверен, дека земјата е топка.

Одлично видео со титлови за сите Hollow Earth ентузијасти и скептици:

све додека пишувате и спорите на оваа тема...ќе има ,,генијалци,, кои ќе си развиваат свои теории .кој за популарност, кој за профит...

да не отварам тема за третата теза, земјата е како круша :icon_mrgr:
https://brightside.me/wonder-curios...tem-is-not-at-all-like-we-think-it-is-273910/

8037260-gravity-1480776107-650-2ba5cc9f0e-1481268942.jpg
Едно не ми е јасно.. Сфаќам дека без вода земјата би била ваква, али зошто тогаш месечината не ја гледаме ваква туку округла а знаеме дека нема вода на неа и притоа има планини (кратери) многу поголеми од Хималаите со по 11.000 па и 12.000 метри?

Едно не ми е јасно.. Сфаќам дека без вода земјата би била ваква, али зошто тогаш месечината не ја гледаме ваква туку округла а знаеме дека нема вода на неа и притоа има планини (кратери) многу поголеми од Хималаите со по 11.000 па и 12.000 метри?
Навистина ли има толку длабоки кратери?
That’s No Moon…It’s a Space Station!

Зборот Агарта е од Будистичко потекло. Вистинските Будисти цврсто верувале во постоењето на оваа подземна империја, со милиони жители и многу градови од кои главен бил Шамбала, каде се наоѓа тронот на врховниот господар.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom