Temu (Тиму) - Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Cataleya
  • Време на започнување Време на започнување
и јас сум циција, но дотолку да се замарам да враќам производи на Тему не сум. Бензинот ќе ме кошта повише од тоа 200 денари што сум го нарачал.
Не е до парите него панталони се и е згрешен бројот а нема кому да ги дадам да му се точни.

Последно уредено:
Не е до парите него панталони се и е згрешен бројот а нема кому да ги дадам да му се точни.
A koj go zgreshi brojot?
I shto takvoo e bitno vo shto ce gi spakuvash?
Bitna e robata ne kartonot.
I sekako ce zavshat na djubre ili kako Mystery Box vo nekoj Avtomat.

A koj go zgreshi brojot?
I shto takvoo e bitno vo shto ce gi spakuvash?
Bitna e robata ne kartonot.
I sekako ce zavshat na djubre ili kako Mystery Box vo nekoj Avtomat.
Татко ми го згрешил бројот. Нарача две панталони едните испаднаа добри другите малку широки.
Прв пат нарачуваме облека од Тему.

Татко ми го згрешил бројот. Нарача две панталони едните испаднаа добри другите малку широки.
Drug pat da ne naracuvash.
Kinezote skoro se pravat pomalo i zatoa nikogas ne si siguren dali ce pasuvaat.

E да бе да не нарачувам. Се згрешило и ете има опции да се земе кредит или да се врати.
Ako se sitni pari, zemi si kredit, a ako e nesto posoleno ke ti dadat barkod koj treba da go ispecatis, da go spakuvas proizvidot i da go odnesis vo najbliskata brza posta( imas tamu spisok vo koi mozi da go vratis ) .

Ako se sitni pari, zemi si kredit, a ako e nesto posoleno ke ti dadat barkod koj treba da go ispecatis, da go spakuvas proizvidot i da go odnesis vo najbliskata brza posta( imas tamu spisok vo koi mozi da go vratis ) .
Средено пратени, блиску ми е едниот пункт на ELS.

Татко ми сакаше замена да направи ама ако не може тоа вика што ќе ми се така да опција што преостана е да ги вратиме и да ни вратат пари.

Кога се нарачува облека се мериш со шивачки сантиметар околу струкот како што на лице место зимаат мерки професионалните шивачи и нема утка.Кога се купува јакна се закопчува и се мери должината од едниот спој на едниот ракав под мишка до другиот спој на другиот ракав и нема утка.Кинезите не си пишуваат броеви колку сакаат и какви сакаат,најбитно е броевите во cm да се запазат.Кога се купуваат патики или кондури се гледа должината на внатрешната улошка во cm итн.

Кога се нарачува облека се мериш со шивачки сантиметар околу струкот како што на лице место зимаат мерки професионалните шивачи и нема утка.Кога се купува јакна се закопчува и се мери должината од едниот спој на едниот ракав под мишка до другиот спој на другиот ракав и нема утка.Кинезите не си пишуваат броеви колку сакаат и какви сакаат,најбитно е броевите во cm да се запазат.Кога се купуваат патики или кондури се гледа должината на внатрешната улошка во cm итн.
Знам не сме до толку да се купи број онака безвезе. Се измери ама испадна малку широко.

Готово веќе ги врати па ќе видиме што ќе биде.

Знам не сме до толку да се купи број онака безвезе. Се измери ама испадна малку широко.

Готово веќе ги врати па ќе видиме што ќе биде.
Abe druzhe, i da ja pogodish dimenzijata od 100 kupeni barem 80 ce bidat so lajno kvalitet, i samo ce sonuvash da ti stojat kako na slikite.

Kinezite na Temu & Co. prodavaat samo djubre. Pa za cevli ich da ne ni pishuvam.
Probaj da najdish cist pamuk maichka so da receme 200g tezhina vo M golemina.

I so srejca pri slednoto pazarenje ;)

Abe druzhe, i da ja pogodish dimenzijata od 100 kupeni barem 80 ce bidat so lajno kvalitet, i samo ce sonuvash da ti stojat kako na slikite.

Kinezite na Temu & Co. prodavaat samo djubre. Pa za cevli ich da ne ni pishuvam.
Probaj da najdish cist pamuk maichka so da receme 200g tezhina vo M golemina.

I so srejca pri slednoto pazarenje ;)
Купи татко ми некој патики. Не се кој знае каков квалитет ама за тие пари можеби и ќе се изгура . Ќе видиме како ќе се погодат после некој месец носење.

Секако не очекувам некој квалитет голем.

Кај облеката од Кина се зависи како ќе ти се погоди тоа што си го купил и во број и во квалитет. Не само купено од Тему туку општо.

Сум имал прилика да одам и во Солун во тој кинескиот дел со продавници и мојте земале цели серии женски панталони и фармерки за продажба. Квалитетит е супер.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom