Температура на лаптоп

• Креатор на темата Креатор на темата Usher$
  • Време на започнување Време на започнување
Ова е на нормално работење само со Google Chrome отворен друго ништо, освен процесите. Кога играм Dota 2 ми стига максимум до 94 степени процесорот, а порано ми се гасеше кога ќе дојдеше до оваа температура ама сега го намалив процентот на работа на процесорот при играње игри и немам проблеми.

Attachments

• Untitled.png
    Untitled.png
    11,8 KB · Прегледи: 27
Јас го имам овој кулер и сум прилично задоволен, без него BSOD, со него можам да играм, за мене доволно работи...
Еве податоци со исклучен кулер, на iddle, само форумов отворен.
temp1.png

Кога играм тоа е главната разлика, или BSOD или играм без проблеми.

temp.png

Кај мене температурите се обично овие, максимум 10 степени повисоки коа го оптеретам, али ретко се дешава. Графичката ми загрева повеќе а со кулер вграден е. За летото размислував водно ладење да и ставам, ама за неа тешко изводливо е па завршија работа два кулери од страна еден за внесување, еден за изнесување воздух.

Operating System
Windows 7 Home Premium 64-bit
CPU
Intel Core i3 3210M @ 2.50GHz48 °C
Ivy Bridge 22nm Technology
RAM
6,00GB Dual-Channel DDR3 @ 798MHz (11-11-11-28)
Motherboard
SAMSUNG ELECTRONICS CO., LTD. NP270E5V-X02EE (CPU Socket - U3E1)47 °C
Graphics
Generic PnP Monitor (1366x768@60Hz)
Intel HD Graphics 4000 (Samsung)
2047MB NVIDIA GeForce 710M (Samsung)45 °C
Hard Drives
699GB Seagate ST750LM022 HN-M750MBB ATA Device (SATA)41 °C

Подобро здравје :D

Вчера го исчистив кулерот на процесорот со помош на компресиран воздух(цел град морав да го прошетав да најдам,пола од продавачиве ко ненормален ме гледаја) и одма се осетвит промена при работата на процесорот не загреват ко порано(то ест со кулер мастер не ни загреват воопшто) е сега незнам дали загреват матичната или рамот зошто пластикава под тасатурава кај маусов сеуште се загреват после 1 сат работа...или пак поинаков кулер мастер да си земам...

иначе еве ги постигнатите температури :D
sda.jpg

CPU- 90
Motherboard-90
Hard Drives-42

:eek:
Pretpostavuvam ova e premnogu ???

Намали на 60 двете 90ки,а хардот е горе долу ок (најдобро под 40) Помини со правосмукалка по отворите за ладење,ако немаш гаранција слободно отвори го и исчисти прашина и наслаги

Намали на 60 двете 90ки,а хардот е горе долу ок (најдобро под 40) Помини со правосмукалка по отворите за ладење,ако немаш гаранција слободно отвори го и исчисти прашина и наслаги
Tokmu taka napraviv i se stabilizira na 55-56 :)

Лаптоп Тошиба
Процесор - 80 C
Графичка-80 C
Значи неможам 10 минути Skyrim да изиграм и одма ми се гаси , до пред година дена играв по 15 саата и не се гасеше, Имам и кулер пад но џабе.... ќе сака да го отварам да не е прашина 3 години ми е лап топот , па ваљда ќе да е до тоа....

Лаптоп Тошиба
Процесор - 80 C
Графичка-80 C
Значи неможам 10 минути Skyrim да изиграм и одма ми се гаси , до пред година дена играв по 15 саата и не се гасеше, Имам и кулер пад но џабе.... ќе сака да го отварам да не е прашина 3 години ми е лап топот , па ваљда ќе да е до тоа....

До прашината е исти проблем имав и ја. Мене еден другар ми даде спреј се прскаше на отворите од кај што "диши" лаптопот, па неморав да го отварам да го чистим. Еве сега година дена тера и без кулер може да се игра.

До прашината е исти проблем имав и ја. Мене еден другар ми даде спреј се прскаше на отворите од кај што "диши" лаптопот, па неморав да го отварам да го чистим. Еве сега година дена тера и без кулер може да се игра.

Се сеќаваш каков спреј ?

cpu 32
mb 33
graficka 31
hdd 33

desktopot, a cel gree i trepka crveno, bf4 ima neso problem so pregrevanje i mu treba vreme za da se opravi
zapaliv laptop od ljubopitnost

cpu 37
mb 38
hdd 27
grafickata ne ja pise, izgleda integrirana deka, hd3000

kako ne vi gorat na temperaturive ej.. 90 :eek:
ps. mozno e najmnogu da e do prasinata, desktopot mi e otvoren uste od leto, laptopot so kompresor :D go izduvav takodze letoto.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom