Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Ако мислиш на тоа да склучиш договор за оптик а да не добиаш оптик нет... ми е ептен нонсенс. иначе и мене тоа ми го рекоа прво.
Да склучам за да им покажам дека сум сериозен во намерата да го добијам. Да не добијам оптик не е нонсенсе, во тој случај се раскинува договор доколку една од страните не може да го исполни договореното. Барем ќе си знам - Не Може. А вака ако само прашувам којзнае кога ќе добијам одговор Не Може.

Да склучам за да им покажам дека сум сериозен во намерата да го добијам. Да не добијам оптик не е нонсенсе, во тој случај се раскинува договор доколку една од страните не може да го исполни договореното. Барем ќе си знам - Не Може. А вака ако само прашувам којзнае кога ќе добијам одговор Не Може.
Можеби вреди да пробаш... иначе на колку метри одалеченост има поставено оптик мрежа? Во мојот случај е 300-400м

На 30 метри има со сигурност, во Пржино живеам, има доста странци дипломати / аташеа / амбасадори и сл, од Телеком ми кажаа дека тогаш со сигурност ќе имам пристап, меѓутоа нели, 30тина метри од онаму каде што знам дека има кабли. Се сеќавам пред 2 години мислам на 2-3ца од Телеком кои ги начекав на бандера пред моја куќа и ме прашаа дали сакам да ми пуштат (оптички ?) кабел сега бидејќи после тешко се доаѓа... значи тазе станат, на балкон, ми поставуваат такво прашање. Прво од каде оптика преку бандера, нели под тротоари (имаше дебели кабли во околина од под тротоари 'никнато' на доста места), второ што ти значи тоа да пуштиш кабел - каде тој кабел ќе дреме додека да ми помине договорот со постоечкиот оператор, понатаму која цена, што, како, услови...

Здраво дечки можеби не е за тука ама би сакал да прашам доколку ти е поминат договор за фиксна и интернет со т хоум дали се уште мора да одиш лично да го раскинуваш или може да им се јавиш да дојдат да си соберат опрема и да се префлиш на друг оператор.фала:oftopik:

Здраво дечки можеби не е за тука ама би сакал да прашам доколку ти е поминат договор за фиксна и интернет со т хоум дали се уште мора да одиш лично да го раскинуваш или може да им се јавиш да дојдат да си соберат опрема и да се префлиш на друг оператор.фала:oftopik:
Мора да одиш (НЕ да се јавиш) и да го раскинеш.

Дали некој можеби има информации за новите пакети за домашен интернет?

https://www.telekom.mk/internet-paketi-landing.nspx

Очигледно сајтот не им е доработен како што треба, без потребните детали за услугите...а во кол центарот операторките благе везе немаат да ти одговорат за она што те интересира
Ако некој има некакво инфо, дали ова се пакети со оптички или АДСЛ интернет, за какви брзини се работи итн, нека сподели

Дали некој можеби има информации за новите пакети за домашен интернет?

https://www.telekom.mk/internet-paketi-landing.nspx

Очигледно сајтот не им е доработен како што треба, без потребните детали за услугите...а во кол центарот операторките благе везе немаат да ти одговорат за она што те интересира
Ако некој има некакво инфо, дали ова се пакети со оптички или АДСЛ интернет, за какви брзини се работи итн, нека сподели
1TB Лимит, да видам да не верувам. :vozbud:

да да има промени само не се споменати брзините никаде

Ако може помош имам рутер Huawei HG8245H, но проблем ми е тоа што кога одам за конекцијата што е внатре креирана, оневозможено е Dialing Method: стои на Automatic дали постои друг user за да се логирам во рутеров и да си менувам ip адреса кога сакам без да му правам reboot или гасам рутеров. Ако постои и ако некој го знае а не е за јавно нека ми прати на приватна порака. Благодарам пред време.

- I would like to interject for a moment:
Телеком МК ги скина 64/64Kbps намалувањата на брзина при пречекорување на сообраќај на припејд.
Сега нема побавно, колку ќе ти измерат на кило интернет - толку, после го кинат.

Според моите пресметки, поради фактот што OnNet/One/Whatever сега за сега не се експонира, T-Mobile мора да биде дежурниот талент што ќе го замени.

Сечам симот и го фрлам во канта, се слушаме на PMR.

- I would like to interject for a moment:
Телеком МК ги скина 64/64Kbps намалувањата на брзина при пречекорување на сообраќај на припејд.
Сега нема побавно, колку ќе ти измерат на кило интернет - толку, после го кинат.

Според моите пресметки, поради фактот што OnNet/One/Whatever сега за сега не се експонира, T-Mobile мора да биде дежурниот талент што ќе го замени.

Сечам симот и го фрлам во канта, се слушаме на PMR.
Мене на шалтер во Мобимак ми го кажаа ова(пред 2 недели) но незнаеја дали ќе биди и за постпејд или само за припејд претплатници.

После пречекорувањето на цензусот, веќе немаш интернет

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom