Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Дали има некој проблеми со спуштање торенти од интернет? Земав од овој оптик пакетиве ама многу е спор интернетот на торенти, а на обични симињања си работи како што треба. Исто и со гјемање и стримање од твич. 100ms е пингот минимум, а не можам воопшто да гледам во HD на Twitch. Дали е до рутеров што го имам (Huawei бел
HG8245H) и дали има некое решение?

100 мс е премногу.барај да ти ја оправат линијата.Во мојот град има на бакар 6-8 мс линии,а не пак на оптик

100 мс е премногу.барај да ти ја оправат линијата.Во мојот град има на бакар 6-8 мс линии,а не пак на оптик
Дојдоа, 6 пати, само ја подобрија брзината, пингот на игрите остана ист. Посебно на дота 80 до 100мс е пингот што е многу. Стримањето е исто на филмови или од твич

Koga dojdoa kaj mene serviserite,probaa so nekoi setiranja i za sreca problemot sto go imav se otkloni. posto se znam so deckite mi kazaa deka kaj sekogo razlicno reagira setiranjeto. nema univerzalnost vo metodite i nema garancija deka problemot ke se otkloni

Се јавив на 122, нивна грешка. Се префрлив на фемили бокс пред две недели и по грешка ми ги исклучиле тие 4 HD канали денес ќе ги пуштат.
А ја па се чудам зашто ги укинале тие канали :( Значи со ова миграцијата во фемили бокс колку утки имаат , тоа чудо едно . укинуваат канали , ми фактурираат за мобилен интернет кој треба да е бесплатен и сл .... ужас

За поефтиниот треба да имаш и телефонска линија (претплата). За поскапиот не треба.

Еј дечки. Едно рандом прашање.

Ми е минат лимитто па дали некој имал искуство за кога точно го ресетираат од ново? Пошто сега за 1 час е први, дали точно во 00:00, дали порано, покасно, после 2 дена?

Ви благодарам!

Еј дечки. Едно рандом прашање.

Ми е минат лимитто па дали некој имал искуство за кога точно го ресетираат од ново? Пошто сега за 1 час е први, дали точно во 00:00, дали порано, покасно, после 2 дена?

Ви благодарам!
точно во 12.

Ако може тие што имаат оптика во зграда да ми кажат дали имаат вакво исто ?

ctSfBui.jpg

Ако може тие што имаат оптика во зграда да ми кажат дали имаат вакво исто ?

ctSfBui.jpg
Слично е кај мене на првиот спрат па од тука ги поврзуваат останатите спратови зборам за Скопје Север

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom