Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
znacit neam pojma sho se deshavat so ADSL i so T-home ali vo poslednive 2 nedeli se deshavet cuda: speedof na netov e OK ali slabo se konektirat ili voopshto ne se konektirat koga kje spushtam TORRENT (znaci samo torrent, koga kje spushtam na primer od oficijalna strana e super, speedtest=OK ). Pushtif UpNp preku ruter , port forward isto i nisho ne se smeni. Ako nekoj imat slicen problem ili ako znajt nesho vo vrska so ova neka pisjit na forumof.Inaku site torenti se so golem broj na sideri (99% spushtani od zamunda.net)...

Мојата комшика го зема за првпат 3 MAX и од тогаш јас неможам да ја барам на телефон,ми вика телефонската врска е во прекин,а сите други можат да ја бараат а она кај мене може да звони.
Што мислите што е проблемот?

znacit neam pojma sho se deshavat so ADSL i so T-home ali vo poslednive 2 nedeli se deshavet cuda: speedof na netov e OK ali slabo se konektirat ili voopshto ne se konektirat koga kje spushtam TORRENT (znaci samo torrent, koga kje spushtam na primer od oficijalna strana e super, speedtest=OK ). Pushtif UpNp preku ruter , port forward isto i nisho ne se smeni. Ako nekoj imat slicen problem ili ako znajt nesho vo vrska so ova neka pisjit na forumof.Inaku site torenti se so golem broj na sideri (99% spushtani od zamunda.net)...
Не си единствен, тука имаш дискусија за овој проблем.

Мојата комшика го зема за првпат 3 MAX и од тогаш јас неможам да ја барам на телефон,ми вика телефонската врска е во прекин,а сите други можат да ја бараат а она кај мене може да звони.

Најверојатно во поврзувањето. Со новава платформа, т.е. пуштањето на Voip, телефонот треба да оди директно во рутер, нема потреба веќе од сплитерот.

И кај мене се јавува овој проблем, кога вртам на некој вели дека телефонската линија е во прекин или пак ѕвони а никој не се јавува, а веднаш потоа ќе завртам од мобилен на истиот број се јавуват одма.

Проба со нив ?? и дали свети сијаличката каде пишува WLAN на модемот ? можеби си го сменала пасвордот претходно .. пробај да се конектираш на интернет преку оваа IP адреса http://192.168.178.1/ од друг компјутер, логирај се и влези внатре во WLAN и оди Security првото треба да ти е селектирано , а долу треба да биде WPA+WPA2 и пасвордот ке ти го покаже а може и да си го смениш .
Ако не можеш да се снајдиш спушти teamviwer и пиши ми во приватна порака ке средиме :)
Отворив е сега каде да го смменам кориничкото име?

I kaj mene zaebava nekad, ne znam zasto. Ponekogas siminja so 850 ponekogas so 150kbps.
Истото е и кај мене .. симнува со 800 некое време а после со 19-20 ... :/

Матат нешто од Тхоме, имам другари што имаат интернет од Телекабел и Близу, сме пробувале на исти торенти и нема никакви проблеми кај нив, а кај мене несака ни да почне да се симнува...

Матат нешто од Тхоме, имам другари што имаат интернет од Телекабел и Близу, сме пробувале на исти торенти и нема никакви проблеми кај нив, а кај мене несака ни да почне да се симнува...
Матната да ги однесит .. ко ке му појдам утре во салонот долу ко ке му спискам мамица да им ебам ме ебаваја така за макс тв утре задутре се изначекав 2 и пол недели дур го пуштија и тогаш требеше со дерење да се разберат .. сега ке му одам за интернетов .. ем најскап го плаќаме ем не ебаваат 15мин брз 10 мин не може да спушти ништо .

И кај мене зафркаваа торентите денес.

а сеа зафркаваат и некои страни од време на време...
нема ова кога ќе заврне...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom