Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата vmx
  • Време на започнување
Член од
10 јуни 2012
Мислења
4
Поени од реакции
0
znacit neam pojma sho se deshavat so ADSL i so T-home ali vo poslednive 2 nedeli se deshavet cuda: speedof na netov e OK ali slabo se konektirat ili voopshto ne se konektirat koga kje spushtam TORRENT (znaci samo torrent, koga kje spushtam na primer od oficijalna strana e super, speedtest=OK ). Pushtif UpNp preku ruter , port forward isto i nisho ne se smeni. Ako nekoj imat slicen problem ili ako znajt nesho vo vrska so ova neka pisjit na forumof.Inaku site torenti se so golem broj na sideri (99% spushtani od zamunda.net)...

Член од
29 октомври 2011
Мислења
1.712
Поени од реакции
1.152
Мојата комшика го зема за првпат 3 MAX и од тогаш јас неможам да ја барам на телефон,ми вика телефонската врска е во прекин,а сите други можат да ја бараат а она кај мене може да звони.
Што мислите што е проблемот?

Eddard Stark

Lord Snow
Член од
25 ноември 2009
Мислења
1.220
Поени од реакции
2.540
znacit neam pojma sho se deshavat so ADSL i so T-home ali vo poslednive 2 nedeli se deshavet cuda: speedof na netov e OK ali slabo se konektirat ili voopshto ne se konektirat koga kje spushtam TORRENT (znaci samo torrent, koga kje spushtam na primer od oficijalna strana e super, speedtest=OK ). Pushtif UpNp preku ruter , port forward isto i nisho ne se smeni. Ako nekoj imat slicen problem ili ako znajt nesho vo vrska so ova neka pisjit na forumof.Inaku site torenti se so golem broj na sideri (99% spushtani od zamunda.net)...
Не си единствен, тука имаш дискусија за овој проблем.

MasteR_#0

Addict
Член од
16 мај 2010
Мислења
3.154
Поени од реакции
879
Мојата комшика го зема за првпат 3 MAX и од тогаш јас неможам да ја барам на телефон,ми вика телефонската врска е во прекин,а сите други можат да ја бараат а она кај мене може да звони.
Најверојатно во поврзувањето. Со новава платформа, т.е. пуштањето на Voip, телефонот треба да оди директно во рутер, нема потреба веќе од сплитерот.

Член од
9 април 2011
Мислења
812
Поени од реакции
1.054
И кај мене се јавува овој проблем, кога вртам на некој вели дека телефонската линија е во прекин или пак ѕвони а никој не се јавува, а веднаш потоа ќе завртам од мобилен на истиот број се јавуват одма.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
дупат торентиве пак?

Член од
12 јули 2012
Мислења
3
Поени од реакции
0
Проба со нив ?? и дали свети сијаличката каде пишува WLAN на модемот ? можеби си го сменала пасвордот претходно .. пробај да се конектираш на интернет преку оваа IP адреса http://192.168.178.1/ од друг компјутер, логирај се и влези внатре во WLAN и оди Security првото треба да ти е селектирано , а долу треба да биде WPA+WPA2 и пасвордот ке ти го покаже а може и да си го смениш .
Ако не можеш да се снајдиш спушти teamviwer и пиши ми во приватна порака ке средиме :)
Отворив е сега каде да го смменам кориничкото име?

Член од
21 април 2008
Мислења
267
Поени од реакции
130
абре симнува торенти кај вас ??

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
I kaj mene zaebava nekad, ne znam zasto. Ponekogas siminja so 850 ponekogas so 150kbps.
Истото е и кај мене .. симнува со 800 некое време а после со 19-20 ... :/
Матат нешто од Тхоме, имам другари што имаат интернет од Телекабел и Близу, сме пробувале на исти торенти и нема никакви проблеми кај нив, а кај мене несака ни да почне да се симнува...

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Матат нешто од Тхоме, имам другари што имаат интернет од Телекабел и Близу, сме пробувале на исти торенти и нема никакви проблеми кај нив, а кај мене несака ни да почне да се симнува...
Матната да ги однесит .. ко ке му појдам утре во салонот долу ко ке му спискам мамица да им ебам ме ебаваја така за макс тв утре задутре се изначекав 2 и пол недели дур го пуштија и тогаш требеше со дерење да се разберат .. сега ке му одам за интернетов .. ем најскап го плаќаме ем не ебаваат 15мин брз 10 мин не може да спушти ништо .

Woofer

I'm a very neat monster.
Член од
21 април 2010
Мислења
854
Поени од реакции
325
И кај мене зафркаваа торентите денес.

Anon

/b/ House /b/
Член од
13 декември 2007
Мислења
16.733
Поени од реакции
27.720
а сеа зафркаваат и некои страни од време на време...
нема ова кога ќе заврне...

Kajgana Shop

На врв Bottom