Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Има некој поим дали донеле 3G модеми?
Требаше да потпишам договор, ама немаа од 3G модемите, а без да ти го дадат тоа не може да се потпише договор за 3 Max Comfort.

Има некој поим дали донеле 3G модеми?
Требаше да потпишам договор, ама немаа од 3G модемите, а без да ти го дадат тоа не може да се потпише договор за 3 Max Comfort.

Во Струга цело време ми викаа дека нема модеми (2 недели), се јавив Скопје ми рекоа да појдам истиот ден после 18:00. За чудо имаа :) (а претходниот ден рекоа после 1 недела) Изгледа вработените си ги чуваат за роднини и сл.

Во Струга цело време ми викаа дека нема модеми (2 недели), се јавив Скопје ми рекоа да појдам истиот ден после 18:00. За чудо имаа :) (а претходниот ден рекоа после 1 недела) Изгледа вработените си ги чуваат за роднини и сл.

Кога било ова? :)

Шо е работава, порано ми светеа сите 4 сиалички, сега светет само првиве 3 и немам веќе неколку дена телефон.. Ко за беља овие не можам да ги добијам, треба по 1 сат да ги чекаш.. Има чаре?
???

Ако си на нова платформа види жицата дан ти е откачена од тоа делчето што ти го ставија на модемот .
На нова платформа сум уште од зимата, ме префлија ко даваја 3 месеци гратис неограничен интернет..
Кај модемот сите кабли се како шо требит...

Чудно ама кога зедов 3max пакет интернетот ми е многу спор,предходно беше 3 пати побрз.сега демек требаше да биде побрз а добив поспор интернет.Многу луѓе исто се жалат од интернетот во овој пакет.

Имам 3 Max Start пакет ама интернетот ми е со кабел.На договорот има корисничко име и лозинка ама неможам бежично да се логирам....Треба да се јавам таму или има некој процес кој не го знам.. ?

Имам 3 Max Start пакет ама интернетот ми е со кабел.На договорот има корисничко име и лозинка ама неможам бежично да се логирам....Треба да се јавам таму или има некој процес кој не го знам.. ?

Како сега ова, интернетот ти е со кабел, а сакаш бежично да се логираш ?
Ај објасни поубаво што точно сакаш да направиш :)

Значи сакаш да користиш wi-fi .. ако имаш од новите рутери тие speedport што се ... имаш од позади се стега едно копче да уклучиш wi-fi .. после тоа кога ке се уклучиш пример преку лап топ преку wi-fi ке ти побара пасворд ,него ке го најдеш од позади на рутерот има 15 или 16 бројки .$(KGrHqVHJBEE+P2!6HL!BPz+bm5+Y!~~48_72.JPG
Со црвено ти е обележано кај е копчето за уклучување на wi-fi , а со црно ти е местото каде што се наоѓа пасвордот .

Значи сакаш да користиш wi-fi .. ако имаш од новите рутери тие speedport што се ... имаш од позади се стега едно копче да уклучиш wi-fi .. после тоа кога ке се уклучиш пример преку лап топ преку wi-fi ке ти побара пасворд ,него ке го најдеш од позади на рутерот има 15 или 16 бројки .Прегледај го приврзокот 46133
Со црвено ти е обележано кај е копчето за уклучување на wi-fi , а со црно ти е местото каде што се наоѓа пасвордот .
Сега баш пробував и ми бара пин од 8 бројки а тие позади се повеќе ...

Сега баш пробував и ми бара пин од 8 бројки а тие позади се повеќе ...
Проба со нив ?? и дали свети сијаличката каде пишува WLAN на модемот ? можеби си го сменала пасвордот претходно .. пробај да се конектираш на интернет преку оваа IP адреса http://192.168.178.1/ од друг компјутер, логирај се и влези внатре во WLAN и оди Security првото треба да ти е селектирано , а долу треба да биде WPA+WPA2 и пасвордот ке ти го покаже а може и да си го смениш .
Ако не можеш да се снајдиш спушти teamviwer и пиши ми во приватна порака ке средиме :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom