Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
EWWWWWWWWW DUDE, GROSS.

I'M GONNA PUKE

Да ве прашам, дали има некој што мигрирал/планира да мигрира на послаб пакет? Пример, 3 max comfort у 3 max start?
Ваљда нема да треба да се кољам таму? + за 1 месец ми завршува договорот и онака.

Кажи им го ова последното, дека за 1 месец ти завршува договорот и мислам дека нема да имаш проблем при миграција во послаб пакет :)

Може наместо 192.168.178.1 да пише едноставно speedport.ip, а за пасворд нели сам ставаш пасворд првиот пат?
fala i na dvajcata na pomosta srediv..:)
--- надополнето: 10 мај 2012 во 20:48 ---
Може наместо 192.168.178.1 да пише едноставно speedport.ip, а за пасворд нели сам ставаш пасворд првиот пат?
fala i na dvajcata na pomosta srediv..:)

Дај резултат од спидтест и колку рисивера имаш дома?

Па добра е, имаш 2 МБ плус од мене, ја имам Старт така дa... :)

Знае ли некој на рутеров Speedport W503V од Т-Хоум, колкава му е јачината на сигналот на вградената антена, 2, 3, 5dBi ?
Или некои подетални спецификации за истиот ?

Ако резултатов ти е со пуштени два ресивера, нема за што да се жалиш, ако ти е со угасени, тогаш е слабо :)

Епа мене ми вади 10.50/0.60 со угасени ресивери, а имам 3 Макс Старт па сеа ти види!

Колку филмови може да се снимат (собира) на медиа приемникот МП300? Мислам дека има меморија од 160 гига, но не знам колку е голем еден филм, па ако некој може да ми каже ќе бидам благодарен

Епа мене ми вади 10.50/0.60 со угасени ресивери, а имам 3 Макс Старт па сеа ти види!

Значи 8мб/с треба да биде што значи на тест ќе ти покажува максимум 7.60мб/с или 961КБ/с. Така е кај сите и тоа е нормалното, а кај тебе ако покажува 10 тогаш ти си посебен и биди си таков, но не му викај да си види... :)

Колку филмови може да се снимат (собира) на медиа приемникот МП300? Мислам дека има меморија од 160 гига, но не знам колку е голем еден филм, па ако некој може да ми каже ќе бидам благодарен
Ова го најдов на MaxTV страната:
Медиа приемникот МП300 има 160GB тврд диск (што значи повеќе од 150 часа снимање).

Ова го најдов на MaxTV страната:
Медиа приемникот МП300 има 160GB тврд диск (што значи повеќе од 150 часа снимање).
И јас така нешто израчунав напамет.
Просек ако канал влече меѓу 2-3 Mbps или околу 250 KB/s,
за 60 секунди ќе наснима 60 х 250 = 15 МБ
за 1 саат = 60 х 15 = 900мб или околу 1гб скоро
значи колку гига, толку часа снимање некаде. :)

Точно 10 дена поминаја, брзина ми немет пуштено. Ако не ми пуштат денес тек од понеделник ќе треба да се надевам.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom