Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Реон тафталиџе , немам поминато лимит ( не сум ни приближно до пола ) страни де отвара де не отвара , немам коментар .... почнаа нешто да забушаваат задниве неколку месеца , а дојде крај на месец интернетов срање !!!

кај мене тотално спротивно xD нетов шиба на торент 1,3 MB/s :vozbud:

Значи овие се лопови со тапија.
Телевизорите што ги земаат преку Нептун ги шиткаат по повисоки цени за 4-5000 денари и тоа ги форсираат како "ОДЛИЧНА ПОНУДА" само за лојални корисници. Еве и скриншот од цената во Нептун и Т-Хоум за еден ист модел. Порано дури имаа за 2-3000 пониски цени од Нептун, пошто ги земаат по набавна цена и плус на нивни корисници ги даваа поефтино, сега изглеа сакаат и на корисничките уреди да фатат добра пара.
thomelopovi.jpg

By zoki_mkd at 2012-03-26

Пред скоро време ми наместија нов Speedport рутер.Меѓутоа прелистувајќи го упатството видов дека WLAN е фабрички уклучен.Поради безбедносни причини би сакал да го исклучам но по јавувањето на 12345 не добив добар одговор т.е. ми рекоа да го задржам WLAN копчето позади и дека така се исклучува но тоа копче служи само за ресетирање на WLAN а не за исклучување на истиот.Погледав во сетинзите на рутерот но не најдов копче за исклучување.Ме итнересира дали некој знае како да го исклучам бидејќи не сакам некој да ми краде и од онака малиот лимит.

Пред скоро време ми наместија нов Speedport рутер.Меѓутоа прелистувајќи го упатството видов дека WLAN е фабрички уклучен.Поради безбедносни причини би сакал да го исклучам но по јавувањето на 12345 не добив добар одговор т.е. ми рекоа да го задржам WLAN копчето позади и дека така се исклучува но тоа копче служи само за ресетирање на WLAN а не за исклучување на истиот.Погледав во сетинзите на рутерот но не најдов копче за исклучување.Ме итнересира дали некој знае како да го исклучам бидејќи не сакам некој да ми краде и од онака малиот лимит.

Оди во WLAN, па потоа во radio settings отштиклирај :
2554aqe.jpg

Кој модел го имаш точно?

Пред некој ден дојдоа од Т-Мобиле да направат миграција на бројот од старата во новата централа.Прашањето ми е се случило ли ова кај некој друг или финти прават дека дечково некако глупи објаснувања ми даде поради што требало да се направи тоа.

Дали е возможно да се сетира DNS на Speedport W503 рутер ?
Можеш, oди во control panel-->network and internet-->network conection па local are network па десен клик па интернет прокол 4 па properties и потоа use the folowing DNS servers: 8.8.8.8 i 8.8.4.4 или 208.67.222.222 i 208.67.220.220

Можеш, oди во control panel-->network and internet-->network conection па local are network па десен клик па интернет прокол 4 па properties и потоа use the folowing DNS servers: 8.8.8.8 i 8.8.4.4 или 208.67.222.222 i 208.67.220.220
Мислев во самиот модем да се сетира .... вака етепн тапа :D

Додека го имав, го гасев со притискање на копчето позади и сијаличката напред за вајрлес не светеше повеќе, и на лаптоп не го ни пронаоѓаше рутерот. Толку разбираат и тие од 12345.:D

Безвезе, ништо не имам симнато месецов, еден филм 2 ГБ, форумов, фб и јутуб..Очито е дека веќе 30 ГБ не може да ги задоволи ни основните потреби, срамота е сега ми се влечка интернетов, нека го дуплираат барем ако ништо друго.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom