Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Т-хоме нема шанси да крадат. Ја лично сум на нив 3 години и никоаш ми немаат крадено интернет. Можам и да докажам тоа пошто имам една програма на која можам да видам колку иам доунлоад. Потрошеното што ми го дава на програмава е скоро исто ко тоа на мој.телеком.мк(програмава не дава уплоад).... не знам што да ти речам освен помалку на јутуб.
Oooo da znajsh kako kradat samo, site provajderi se isti...so thome si imam rabota od pocetok..od modem do adsl denes :)

Имам едно прашајне во врска со Телекомов.
Имено пред нецела година направив пакет за домашен тел и 30ГБ Интернет. Како се роковите за одказ давајне пошто сакам на Оне да се префрлам пошто се поефтини и со БоомТВ ќе ми се вклопи.
Иначе имам друго прашајне. Од 2006 највероватно до пред правејне овој договор со Телекомов користев фиксен телефон од Телеком ама со припејд картички. Лани го местев интернет сакав прво во Оне да одам ама тие никако да добијат дозвола од Телеком и чекајки 6 недели бев принуден да одам во Телеком. Од Оне ми викаа да ставам 400ден на припејд сметка па ќе можеле да ме префрлат така им рекле од Телеком ама ништо не испадна од тоа.
Сега гледам на сметките што ми идат од Телекомов дека од 2006 имам некојси долг од 400 и нешто денари а се чудам како е тоа можно? Нели после тоа бев цело време кај телекомов со припејд-телефонија. А дали се валидни сметки од 2006та или имаат и тие рок на застарувајне?
Не ми е до 400ден но како можам да имам долг од тоа време? И секако ако не го платам тој долг нема шанси да ме префрлат во Оне.

Да и кај мене нешто се успори пред малце. Што се дешава со нетов у последно време незнам, скоро 4 години беше скроз стабилен со постојана брзина.

Потврдувам, интермецот не чини! (n) speedtest.net отвара, а pingtest.net не отвара

1836233177.png

:P

ја незнам шо му е на интернетов,спор е како баба од 90 год.

Fail fail fail... 3 сати веќе имам проблеми. (Струга-Охрид)

Fail fail fail... 3 сати веќе имам проблеми. (Струга-Охрид)
Поручекта видов кај Евро хотел - Струга едно комбе полно со мрежна опрема и Скопски таблици, ваѓаа нешто во пакети. Можно е да има некој дефект тука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom