Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Бев денеска и замисли ми нудат пакет од 900ден за да останам, му викам па таков сличен имам, вика неее, овој сега е со 100мин разговор, викам а колку гб? Вика 15гб. Само му реков дека веќе имам 12mbit up-dl 300gb за 400ден, одма почна да ми збори као тие се лоши ќе им паѓа интернетот бла бла, а веќе брат ми користи од нив од декември, само еднаш се случило да нема. Штом до сега не вртеа реклами од телеком за нови пакети, јас и не верувам дека ќе има нови, допрва ќе губат корисници.

Да бе увек кабли им се кинат на нив, којзнае што пробувале па заебале нешто.
За покачување стварно ако не покачат значи немаат појма како се работи. А по све изгледа нема пошто ги гледав на ТВ изјавите на тие главните менаџери таму се фалеа дека немале да конкурираат на пазарот со ниска цена туку со квалитет. Епа добро бе мајку му квалитет имаат ама со 15/30гб месечно те прават глуп.

Да бе увек кабли им се кинат на нив, којзнае што пробувале па заебале нешто.
За покачување стварно ако не покачат значи немаат појма како се работи. А по све изгледа нема пошто ги гледав на ТВ изјавите на тие главните менаџери таму се фалеа дека немале да конкурираат на пазарот со ниска цена туку со квалитет. Епа добро бе мајку му квалитет имаат ама со 15/30гб месечно те прават глуп.
Кај нас така еднаш им отиде немој да мислиш дека лажат :D

Иначе моја претпоставка е дека ќе го качат интернетот сеа од март, пошто имам пакет со 30 гига, еве веќе сум 33+ и уште не е успорен... Нека го качат бар дупло, колку толку да се има надеж да се спушти нешто...

Иначе моја претпоставка е дека ќе го качат интернетот сеа од март, пошто имам пакет со 30 гига, еве веќе сум 33+ и уште не е успорен... Нека го качат бар дупло, колку толку да се има надеж да се спушти нешто...
Друже цепај не штеди, ја 70гб направив ми го немаат успорено :D

Тоа се тие трикчиња кој ги прават, не е прв пат така да пуштат неограничено да симнува народ, да си помисли некој дека така ќе им продолжи цело време па кога ќе им минат тие датуми поточно како март, кога направија покачувања пред една година, кога ќе се продолжат договорите, да си се врати пак на старо, лимитиран трафик.

Некаде прочитав дека, не важи веќе автоматското продолжување на договорите. (ако не се јавиш во одреден рок пред истек тие самоиницијативно ти го продолжуваат за 1 година). Може ли некој да го потврди ова. (демек паднало лани на уставен Суд)

Додека го имав оној D-link модем ми се ресетираше IP, снемуваше интернет, имав lag-ови и сл. Пред година и повеќе сменив во 3Max Start (ADSL) и сега ми ставија рутер Speedport и немам никави проблеми, дури и телефонот за подршка го заборавив :LOL: . Одличен пинг и стабилност, засега сум задоволен.Сега чекам Optic да спроведат во зградава и ќе се префрлам, цените се исти а дуплирани брзини и повеќе трансфер.

Единствено нешто што ме иритира е лимитираниот трансфер. Пакет од 30GB е патетично за денешницава. Нека го зголемат тоа и имаат одличен интернет. Телевизијата од друга страна срање програми, ама гледам и другите оператори ги нудат горе доле истите, за подобрите секако треба да доплатиш...

Додека го имав оној D-link модем ми се ресетираше IP, снемуваше интернет, имав lag-ови и сл. Пред година и повеќе сменив во 3Max Start (ADSL) и сега ми ставија рутер Speedport и немам никави проблеми, дури и телефонот за подршка го заборавив :LOL: . Одличен пинг и стабилност, засега сум задоволен.Сега чекам Optic да спроведат во зградава и ќе се префрлам, цените се исти а дуплирани брзини и повеќе трансфер.
Единствено нешто што ме иритира е лимитираниот трансфер. Пакет од 30GB е патетично за денешницава. Нека го зголемат тоа и имаат одличен интернет. Телевизијата од друга страна срање програми, ама гледам и другите оператори ги нудат горе доле истите, за подобрите секако треба да доплатиш...
Одлична е оптиката , нема да згрешиш ако се префрлиш . И јас бев на 3 Макс старт па се префрлив на 3 макс оптик . Пингот е 15мс нонстоп , брзината е над максималната ( 23 Mbps а договорена е 20 Mbps ) . Од 30 Гб месечно ме префрлија на 60 Гб(3макс оптик е 60ГБ месечно) , меѓутоа цената не е иста како што велиш , туку е 300 денари поскапа т.е. наместо 1800 сега плаќам 2100 денари .
Се на се , за 300 денари плус , ќе добиеш мноогу повеќе него ли досега , башка имаш LUXE HD , и ViasatHistory HD .

П.С. ќе треба да побарам некој денар од Т-Хоме за рекламава :-)

И јас имам старт сеа, и коа ќе ми стаат оптика у зградава планирам одма да ставам оптика тој пакет со 60 гб 20/20, само нека пуштат и прв сум :) Иначе еве го нетов ми се успори тек сеа..

Веројатно мој последен пост овдека. Се откачив од тхоум и сега сум на мултимедиа нет. Онака пуштив еден торент од замунда да пробам и се изненадив, 9,7мбајти во секунда!:)
Untitled.jpg

40мбит ќе имам првиот месец или повеќе додека не ме внесат во централата па да добијам 12мбит up-dl и сето тоа за само 400ден.
Измена, баш сега измерив на спидтест:
1801981305.png

Збогум телеком, кога вакво нешто ќе понудите, јавете се.

Некаде прочитав дека, не важи веќе автоматското продолжување на договорите. (ако не се јавиш во одреден рок пред истек тие самоиницијативно ти го продолжуваат за 1 година). Може ли некој да го потврди ова. (демек паднало лани на уставен Суд)
вчера бев да прашам, пошто договорот ми беше направен на 30ти март 2011. Ми рекоа дека договорот сам се продолжува, и дека можам да го раскинам, или ако сакам да го изменам договорот. пример нешто телевизја, да сменам пакет

вчера бев да прашам, пошто договорот ми беше направен на 30ти март 2011. Ми рекоа дека договорот сам се продолжува, и дека можам да го раскинам, или ако сакам да го изменам договорот. пример нешто телевизја, да сменам пакет
Договорот сам неможе да се продолжи, тоа е утврдено од страна на АЕК за заштита на корисниците така да ако сакаш можеш да раскинуваш.
Можеше до пред нова година од тогаш навака неможе според новиот правилник за електронски комуникации.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom