Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Па оди на moj.telekom.mk и ќе видиш дека тамо ти пишува дека имаш неограничен интернет со фер користење до 600гига на бакар и незнам на оптик колку беше и тоа тие за 1 месец незнам ти каде свати дека е 600 за три месеца
Дечкото од 0800 12345 ми кажа дека имам вкупно 600гб за 3 месеци.Уште еднаш го препрашав да се осигурам и ми го кажа истото.Се јавив на 171 и ми кажаа дека на секој 30 дена имам по 600гб.Повторно се јавив на 171 и вработената ми потенцираше дека имам 1800гб.Сега на кого да му верувам ?

Дечкото од 0800 12345 ми кажа дека имам вкупно 600гб за 3 месеци.Уште еднаш го препрашав да се осигурам и ми го кажа истото.Се јавив на 171 и ми кажаа дека на секој 30 дена имам по 600гб.Повторно се јавив на 171 и вработената ми потенцираше дека имам 1800гб.Сега на кого да му верувам ?

171 е вистинското ;)

* За неограничен интернет сообраќај важи политика на фер користење која подразбира сообраќај од 600 GB месечно.

Дечки, ај малце помош.
Имам Speedport W503V, ми треба помош околу менување на динамична IP адреса.
ipconfig командите vо command line не функционираат, и не, ресетирање на модемот не ми одговара.

Дечки, ај малце помош.
Имам Speedport W503V, ми треба помош околу менување на динамична IP адреса.
ipconfig командите vо command line не функционираат, и не, ресетирање на модемот не ми одговара.

Во менито на рутерот, disconnect па потоа connect ?
--- надополнето: Nov 23, 2011 1:58 PM ---

Ве информираме дека, поради модернизацијата на телефонската мрежа на Македонски Телеком, Вие, како интернет корисник на новата платформа,
добивате неограничен интернет пристап во времетраење од 3 месеци
.Почнувајќи од 15.11.2011 заклучно со 29.02.2012 имате неограничен месечен интернет сообраќај во рамките на пакетот кој го користите. ** За неограничен интернет сообраќај важи политика на фер користење која подразбира сообраќај од 1 TB месечно. По надминување на вклучениот сообраќај, брзината на пристап се намалува на 1 Mbps / 1 Mbps (download/upload).

се збунил дечкото од 12345 ;)

исклучи го од струја и пак вклучи го
Тоа не ми помага.
Мора да има друг начин.
Исклучување од струја не ми помага затоа што сакам да направам скрипта за менување ИП адреса.

Во менито на рутерот, disconnect па потоа connect ?
--- надополнето: Nov 23, 2011 1:58 PM ---

Ве информираме дека, поради модернизацијата на телефонската мрежа на Македонски Телеком, Вие, како интернет корисник на новата платформа,
добивате неограничен интернет пристап во времетраење од 3 месеци
.Почнувајќи од 15.11.2011 заклучно со 29.02.2012 имате неограничен месечен интернет сообраќај во рамките на пакетот кој го користите. ** За неограничен интернет сообраќај важи политика на фер користење која подразбира сообраќај од 1 TB месечно. По надминување на вклучениот сообраќај, брзината на пристап се намалува на 1 Mbps / 1 Mbps (download/upload).
Фала многу :)

Тоа не ми помага.
Мора да има друг начин.
Исклучување од струја не ми помага затоа што сакам да направам скрипта за менување ИП адреса.

а преку putty па во telnet и од таму со reboot команда?

Ај ако може step-by-step да ми кажеш што-како да пробам, фала однапред.

првин сметни го putty после во делот шо е бележан на сликава внеси ја IP адресата од рутерот и клик на Telnet ќе ти отворит командер и таму внеси reboot и ентер па види дали ќе се рестартират рутерот

ehllk1.jpg

првин сметни го putty после во делот шо е бележан на сликава внеси ја IP адресата од рутерот и клик на Telnet ќе ти отворит командер и таму внеси reboot и ентер па види дали ќе се рестартират рутерот

ehllk1.jpg
Направив како што кажа и функционираше, фала многу.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom