Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Пред малце се јавив на 080012345 за да ме префрлат на новата платформа. Бидејќи користам томпсон рутер дечкото ми зеде број и ми рече утре ќе дојде екипа да го намести новиот рутер (ваљда спидпорт, не кажа каков) и ќе бидеш префрлен на новата платформа.

Од она што прочитав на темава, ова важи за сите пакети? Се што треба да се направи е да се сврти на 142 200 или 0800 без никаква доплата и едино зијан ќе иде CLIP-от?

Од она што прочитав на темава, ова важи за сите пакети? Се што треба да се направи е да се сврти на 142 200 или 0800 без никаква доплата и едино зијан ќе иде CLIP-от?

На 080012345 поднесуваш барање, кога ќе ја префрлат телефонската линија преку VOIP се активира на 142 200 послето и CLIP-от кај мене си остана да си работи како и порано што си работеше со тоа што сега имаш детален преглед на повици во рутерот.

А после 3 месеци со рутерот што ми го дадоа што ќе се прави?

А после 3 месеци со рутерот што ми го дадоа што ќе се прави?

Би требало да останат истите рутери,ама нетот да го скастрат на толку колку што сме биле претходно.
Него вака пред да раскинам со лоповиве,прво ќе им се јавам да ми дадат 600 гига за три месеца,одма после завршувањето на договорот раскинувам договор и се префрлам на Близу,како што читам во темата за него,нетот е ептен добар.

Ако договорот ми истекува на пример за 1 недела, доколку не одам да го продолжам автомацки се продолжува и можам да го раскинам кога сакам?

Ако договорот ми истекува на пример за 1 недела, доколку не одам да го продолжам автомацки се продолжува и можам да го раскинам кога сакам?

некоја страна назад имаше за автоматското продолжување на договорт,т.е. нема веќе автоматски да се продолжува најубаво јави се и прашај во телекоњ

Би требало да останат истите рутери,ама нетот да го скастрат на толку колку што сме биле претходно.
Него вака пред да раскинам со лоповиве,прво ќе им се јавам да ми дадат 600 гига за три месеца,одма после завршувањето на договорот раскинувам договор и се префрлам на Близу,како што читам во темата за него,нетот е ептен добар.
Hehe, isti slucaj i kaj mene, vo mart istekuva dogovor, a na 29 febr zavrsuvaat 1800gb.:vozbud:

Исто и мене ми истекуа во март, али не се замарам да им барам 600 гига месечно, само нек истече и очи да не им видам, бидејќи веќе ставив нет од близу :)

Исто и мене ми истекуа во март, али не се замарам да им барам 600 гига месечно, само нек истече и очи да не им видам, бидејќи веќе ставив нет од близу :)
Земи им и отвори вифи мрежата, комшиите нека ќарат малце :)

Запознаен е некој со ова околу новата платформа што го дробат? Го гледав упатството за самоинсталација на AVM Home Gateway, и не видов нешто поразлично од сегашното поврзување ?

Јас веке 10 дена од кога се префрлив се јавив уствари да ме префлат на нов пакет 3макс али еве уште ме немаат префрлено А ми кажаа пратено е барање за префрлување..ДО КОГА СЕ ЧЕКА?
Иначе Елене Ристевска ми се јави коа се префрлував :D и мислеше дека нешто ке и кажам а ја се напраив да немам поим која е намерно:)

Запознаен е некој со ова околу новата платформа што го дробат? Го гледав упатството за самоинсталација на AVM Home Gateway, и не видов нешто поразлично од сегашното поврзување ?
Pa veke nekolku stranici pisuvame za toa. Ako dosega si bil na spliter, sega frlas spliter u kutija i priklucuvas kako sto pisuvavme na prethodnite stranici. I dobro sto mi spomna za avm, toa e sega admin/pass za ruter koga ke odis na http://192.168.178.1/

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom