Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Ќути терај ондак :) јас кај сум на оптика и плаќам поеќе, ме сечат у минута секој пат коа ќе го пројдам лимитот :(

е ај да не те сечат
па со такви огромни брзини 1 тб ќе потрошиш а обичните смртници со 8 мбпс едвај 30 гб ќе потрошат и ќе се ќефој оти го зафрнаа ти хоум и ќе им палат свеќа до крајот на животот :)

ти хоум ис д бест фак д рест :pos: за + 30 гб
дали да плачам или да се смеам.....

е ај да не те сечат
па со такви огромни брзини 1 тб ќе потрошиш а обичните смртници со 8 мбпс едвај 30 гб ќе потрошат и ќе се ќефој оти го зафрнаа ти хоум и ќе им палат свеќа до крајот на животот :)

ти хоум ис д бест фак д рест :pos: за + 30 гб
дали да плачам или да се смеам.....

Точно така ама види ти сега иронија: имам пакет 20/20 Mbits, а лимит од ..... drumroll please... 60GB!!!! :tapp: ... Морам да го лимитирам мју торент да симиња полека да не се заборавам :)

Точно така ама види ти сега иронија: имам пакет 20/20 Mbits, а лимит од ..... drumroll please... 60GB!!!! :tapp: ... Морам да го лимитирам мју торент да симиња полека да не се заборавам :)

немам зборој немам стихој

те разбирам
јас со 8 Мбпс мора да штедам (имам 50 гб) па за тебе со 20 Мбпс....

ама т хоме не се криви
криви се кејблтел оти не се шират во цела држава па ако се проширеа и ако ги имаше и под дрво и под камен ќе можевме на рает да сурфаме,даунлодираме и јутуб да гледаме и без да доплаќаме или да ни се намалува брзината на мизерни dial up брзини :mad:

п.с барем на брзини од 20/20 да не ти тарифираат аплоад оти и таму бегаат гб-тите

цигани едни

Ќути терај ондак :) јас кај сум на оптика и плаќам поеќе, ме сечат у минута секој пат коа ќе го пројдам лимитот :(

Е за ова ти зборував: Вкупен остварен сообраќај 43621,69 MB , а брзината сеуште не е намалена :D

Темава иде под клуч на неопределено време бидејќи очигледно претходно добро не се разбравме која е намената на темава. Со пцости навреди и лечење фрустрации немам намера по 100 пати да ви бришам мислења
еве ви hint: раскинете си договор и чао пријатно доста се жалите и се фрустрирате имате право на избор! Никој не ве тегне за уши да си ставите кабловски па да ја мерите разликата со нив. И молам ако на останатите теми има вакви испади да се пријавуваат мислењата бидејќи никој не е должен да ги отвара истите поединечно. На следното отварање на темава ако продолжат ваквите мислења ќе бидете пријавени за бан.

Темата е повторно отворена.

Supervisor, пријавувај навредливи мислења, пцуење и непочитување на твоите молби. Постои и друг начин да се исчистат троловите од темава.

Му имаат на некој намалено брзина?Еве веќе недела ипол ми е поминат лимитот уште ја немаат намалено.Не ми пречи нека продолжат така.

Му имаат на некој намалено брзина?Еве веќе недела ипол ми е поминат лимитот уште ја немаат намалено.Не ми пречи нека продолжат така.

За сат два по поминувањето на лимитот ми ја скинаја брзината овој месец.. Очито не е исто кај сите, кој како има среќа.

Многу се смешни.Еден ден имам 6 гига (пример на 15-ти во месецот),а веќе другиот ден 14,5...Најинтересно е дека немаше никој дома.Се јавив на Контакт Центар,ко по обичај пробаа да ме напрает ненормален и дека е физички возможно.Шо знам,можда некој си провалил дома потрошил 8.5 гига и си заминал.:rolleyes:
Одвај чекам да го НЕ ГО ОБНОВАМ договорот.:vozbud:

Многу се смешни.Еден ден имам 6 гига (пример на 15-ти во месецот),а веќе другиот ден 14,5...Најинтересно е дека немаше никој дома.Се јавив на Контакт Центар,ко по обичај пробаа да ме напрает ненормален и дека е физички возможно.Шо знам,можда некој си провалил дома потрошил 8.5 гига и си заминал.:rolleyes:
Истото ми се случи и мене.Имав потрошено 3 гига, се вратив од одмор-10 гига.

Јас минатиот месец го надминав лимитот и потрошив накај 45 гига не ми намалија,ама затоа овој месец го јадам :)

a da ne vi krade komsijata net?

Звучиш ко тие од контакт центар :icon_lol:.Не ,не крадат комшиите нет сигурно!И како шо искоментираа други имало случаи да поминиш лимит и брзината да е иста цел месец,кај мене се деси првите 2 месеци после уклучување на Т-Кражба.Изгледа да не залажат.

Ама пред малку15 мин.пробубав да се уклучам на Кајгана.

(2) По надминувањето на вклучениот сообраќај од 30 GB (download + upload), брзината на пристап се намалува на 256 / 256 Kbps (download/upload).

(3) По надминувањето на вклучениот сообраќај од 60 GB (download + upload), брзината на пристап се намалува на 256 / 256 Kbps (download/upload).

(4) За неограничен интернет сообраќај важи политика на фер користење која подразбира сообраќај од 250 GB месечно. По надминување на вклучениот сообраќај, брзината на пристап се намалува на 256 / 256 Kbps (download/upload).

http://www.t-home.mk/mk/61/Internet/MaxADSL_paketi.html

Поголема ти е од 256 Kbps?

(2) По надминувањето на вклучениот сообраќај од 30 GB (download + upload), брзината на пристап се намалува на 256 / 256 Kbps (download/upload).

(3) По надминувањето на вклучениот сообраќај од 60 GB (download + upload), брзината на пристап се намалува на 256 / 256 Kbps (download/upload).

(4) За неограничен интернет сообраќај важи политика на фер користење која подразбира сообраќај од 250 GB месечно. По надминување на вклучениот сообраќај, брзината на пристап се намалува на 256 / 256 Kbps (download/upload).

http://www.t-home.mk/mk/61/Internet/MaxADSL_paketi.html

Поголема ти е од 256 Kbps?
Да 6Mbps е.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom