Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Да прашам нешто,вака имам ваков интернет и сум од Велес,и сега ако потрошам повеќе од 10 гига,после ако потрошам 1 или 2 или 3 гига повеќе се плаќа башка за секој гига??Плис

Да прашам нешто,вака имам ваков интернет и сум од Велес,и сега ако потрошам повеќе од 10 гига,после ако потрошам 1 или 2 или 3 гига повеќе се плаќа башка за секој гига??Плис
Не, ќе ти се успори само.

Како е можно ова?
soobrakaj.png

soobrakaj.png

Мислев на ова

А што не би могло?
Си ги потрошил 150те гига, и не те исклучиле одма па си направил уште 9.

Ако де, убаво е тоа, многумина би сакале да бидат на твое место :)
И јас сум на истиот пакет. Го надминав лимитот еднаш пред некој месец, ко за тест што ќе се случи, не ме исклучија одма. И јас стигнав на околу 160, и дојде први па се ресетираше бројачот.

Ако де, убаво е тоа, многумина би сакале да бидат на твое место :)
И јас сум на истиот пакет. Го надминав лимитот еднаш пред некој месец, ко за тест што ќе се случи, не ме исклучија одма. И јас стигнав на околу 160, и дојде први па се ресетираше бројачот.
Јас редовно ги врвав тие 150 гига и стално ми се намалва на првото рефреширање на нивниот мерач. Ова не ми се случило до сега мислев да не кренаја нешто на пакетите

Ок, интернетов ме јебе више 3 дена. Некад не отвара фејсбук, некад Livescore некад јутуб. Кога симнувам фајл, се гаси на свака минута па мора да праем resume. Што може да е ?

Имаш рутер кој ја прави конекцијата или преку модем се конектираш со PPPOE конекција на компјутерот?

Е сеа ме утепа, не те сфатив ништо :D Иам тоа рутерот што ми го дадоа со max tv (белиот рутер) и иам црн рутер ASUS. Имам уште 1 компјутер поврзан со ASUS-oт и лаптоп поврзан на вајрлесот. Работата е што долго време работеше се` ок, и сега однеднаш почна да заебава.

Ако рутерот ја прави и одржува конекцијата, конектирај се на него преку веб (претпоставувам имаш пристап) и провери колкав uptime имаш на конекцијата. Ако е некоја минута, и после некоја минута повторно те дисконектира, јави се на 080012345 и пријави дефект.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom