Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Имам Call & Surf Comfort + го користам неколку месеци и сакам да го намалам на некој помал пакет.
Можи да се намали или треба да чекам да заврши договорот 1 година?
za pokacuvanje odma ke pokacat, a za namaluvanje ke gi molis malce, ke se tegavat.
ali moze da se prefrlis na poslab paket. barem za maxadsl moze.

Значи нема проблем плус ако имам некое пријателче таму ќе средат одма. тенкју:)

Само да го качат сообраќајот на 30-40 Гб супер ќе ебрзината е супер уште тоа им фали за добар интернет:vozbud:и сега е добар ама за мене се многу малку 10ГБ:kesa:
Само чекај ти 40 гига за 590 денари. Тоа од Т Хоум никогаш нема да биде.

Само чекај ти 40 гига за 590 денари. Тоа од Т Хоум никогаш нема да биде.
Зошто бе? еве Космофон има 30ГБ на својот интернет така да ако сакат да ја совладаат конкуренцијата ке мора да го покачат и тие. јас тука ја гледам можноста за такво нешто:vozbud:

Зошто бе? еве Космофон има 30ГБ на својот интернет така да ако сакат да ја совладаат конкуренцијата ке мора да го покачат и тие. јас тука ја гледам можноста за такво нешто:vozbud:
Кој пакет е тоа, за 590 да има 30 гига?

за 590ден да дадат 30ГБ т-хоме ќе немат конкуренција.
и тоа би бил совршен пакет за многумина. 30гб се доволно за голем дел од корисниците.
10гб не се ништо сега. страниците се се поголеми, па јутуб, па фејсбук, еден куп слики и видеа има сега.
со сурфање се трошат не па да симниш нешто.
ајде т-хоум давајте 30гб, 8мбита за 590ден.

е луѓе иам проблем последниве 10тина дена со MAX ADSL значи го користам више година ипол а договорот ми е 2 и до сеа сум немал ама апсолутно никаков проблем брзината си е таашо е никогаш не ми паѓал ни коа има невреме такви ми ти работи ко на кабловскиот со беше али сеа преку ден ретко иам нет цело време паѓа на компјутерот ми пишува дека сум конектиран зш ја не се конектирам и дисконектирам никогаш зашо иам модем+рутер и цело време ми е конектиран па и сите компјутери да се изгасени само му праам репаир некат али ретко и тоа а сеа нишо не помага се јавив таму проверија ми вика слаба тел линија и тоа го напраија и ми вика компјутерот ти е катастрофа а ја иам 5-6 компјутери шо си ги конектирам дома на нетов и на сите е исто па ваљда не ми се расипани 6 те компјутери дали има некој слисен ваков проблем помош не се живее без нет а и пред месец дена ми се расипа модемот си купив нов 1900 ден и си терасе најнормално иако не е ист ко тој шо го имав тој беше D-Link modem а овој е D-link Adsl+modem така пише на него али си работеше екстра а сеа зеза нешто:nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum::nesum:

Леле, точки и запирки жити мајка нареден пат. Да земе здив читателот на запирките дур те чита, да паузира подолго на точките.

Ако те разбрав добро, ти вика конектиран си а немаш нет... ако користиш модем, постави DNS на мрежната картичка. Мислам дека беа
62.162.32.6 и
62.162.32.9
Во спротивно, на рутерот ги плескаш истите.

Леле, точки и запирки жити мајка нареден пат. Да земе здив читателот на запирките дур те чита, да паузира подолго на точките.

Ако те разбрав добро, ти вика конектиран си а немаш нет... ако користиш модем, постави DNS на мрежната картичка. Мислам дека беа
62.162.32.6 и
62.162.32.9
Во спротивно, на рутерот ги плескаш истите.
јас мислам дека беа
62.162.32.5 и
62.162.32.6

јас мислам дека беа
62.162.32.5 и
62.162.32.6

Да, до пред неколку месеци тие им беа и единствените, кога петката почна да им прави проблеми, па уште 2-3 други сервери донесоа online.

Да, до пред неколку месеци тие им беа и единствените, кога петката почна да им прави проблеми, па уште 2-3 други сервери донесоа online.

195.26.152.19 - ns
195.26.152.20 - ns2
195.26.152.51 - ns3

Од сам старт на пошта и нивното нудење интернет услуги.

195.26.152.19 - ns
195.26.152.20 - ns2
195.26.152.51 - ns3

Од сам старт на пошта и нивното нудење интернет услуги.

Мислев од тој IP range, тие им беа единствените, а и default DNS сервери.

aj ako mozit pomos netov go konektiram ke posejt 5 minuti i koga ke vlezam vo prebaruvac nisto ne izleghvit serverot ne e pronajde samo,ne ni mozam da smenam ip ne sakat probav ako mozit inaku nesto ,,pomosssssss:nesum:

aj ako mozit pomos netov go konektiram ke posejt 5 minuti i koga ke vlezam vo prebaruvac nisto ne izleghvit serverot ne e pronajde samo,ne ni mozam da smenam ip ne sakat probav ako mozit inaku nesto ,,pomosssssss:nesum:

Оди во RUN, пиши CMD и таму пиши: ping www.google.com

Дај тука слика од тоа или пиши што ти вика.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom