Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Ок имам еден скапан проблем со Томсонов и портите. Зборував со Оператор и ми вика колку што сум јас информиран на 782-ката не можеш да отвораш/затвораш порти, ми вика прати маил колегиве ќе ти кажат, и ме прашува зошто треба да отворам порти... па што му е гајле него зошто сакам да отворам порти бе :tapp: .. стварно ретардирани се вработениве. До вчера немав никаков проблем.. си ги отворив портите што ми требаа и се работаше како што треба. Али вчера истите ми се затворија (ништо не сменав на рутерот, освен тоа што немав интернет, имаа некакви проблеми). Исто така Firewallот е исклучен на рутерот. Знае ли некој што може да биде проблемот?

Едит: Исклучив UPNP, го избришав Game and Application Sharingот и повторно го ставив. Сега се отвори. Покрш рутер здравје.

Ок имам еден скапан проблем со Томсонов и портите. Зборував со Оператор и ми вика колку што сум јас информиран на 782-ката не можеш да отвораш/затвораш порти, ми вика прати маил колегиве ќе ти кажат, и ме прашува зошто треба да отворам порти... па што му е гајле него зошто сакам да отворам порти бе :tapp: .. стварно ретардирани се вработениве. До вчера немав никаков проблем.. си ги отворив портите што ми требаа и се работаше како што треба. Али вчера истите ми се затворија (ништо не сменав на рутерот, освен тоа што немав интернет, имаа некакви проблеми). Исто така Firewallот е исклучен на рутерот. Знае ли некој што може да биде проблемот?

Едит: Исклучив UPNP, го избришав Game and Application Sharingот и повторно го ставив. Сега се отвори. Покрш рутер здравје.

Намести прво компјутерот да има статична локална адреса?

и кај мене нешто заебаваше со портовите на 780 ама некако го оправив. Прочепкај, мора да биде

Product Name:TG782

Software Release:8.2.3.8

Product Name:TG782

Software Release:8.2.3.8

Мислев случајно да не е до фирмверот. 8.2.2.х имаа тежок гнасен проблем, ама штом имаш 8.2.3.х стварно не знам.

IP Address Assignment: Static
IP Address: 192.168.1.50

Game or Service
uTorrent

Кај мене од првиот ден кога го употребив ок си е...

453074799.png

Premium Brzina so eden Uklucen Reciver:)

Мислев случајно да не е до фирмверот. 8.2.2.х имаа тежок гнасен проблем, ама штом имаш 8.2.3.х стварно не знам.

IP Address Assignment: Static
IP Address: 192.168.1.50

Game or Service
uTorrent

Кај мене од првиот ден кога го употребив ок си е...

Како што реков, моментално се е во ред. Изгледа UPNP правеше проблеми. Ќе видиме :)

A kako e brzinata so iskluceni receiveri daj da vidime ako moze

Voa e so eden uklucen reciver.So nieden e okolu 17 i pol do 18 max :)Drugiote ne mozam da go isklucam posto e kaj cale dole .Max mene mi podrzuva 18 i pol mega i na tolku e sinhroniziran modemot Bandwidth (Up/Down) [kbps/kbps]:766 / 18.648

Jaс имам макс адсл 10ГБ истрошив 8 и ми коги нетот.Некој има таков проблем да му кочи на 8гб?

И ја имам од 10ГБ имам потрошено 9ГБ и топ си е сеа за сеа:helou:

Е ова е мојата брзина на 3max пакетот. Имам неограничен интернет со 10mb брзина а интернетот ми оди со олку. 100 пати му се јавив во т - хоум и никако да дојде некој. 4 месеци ги чекам. Пробав со обичен модем да не е проблемот во рутерот и исто. Изгледа има некоја грешка во поврзувањето на жиците. Ако знае некој како можам да го решам проблемов нека пише.

Имам едно прашање од моделот на модемот може да зависи брзината? Јас имам 100гб а модемот ми е дсл - 360р а брзината ми е околу 4мпс

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom