Телеком ADSL и OPTIC интернет - генерална дискусија (новости, прашања, проблеми)

• Креатор на темата Креатор на темата vmx
  • Време на започнување Време на започнување
Na site nekoj ni zgresil toa e tocno i edniot ke go faleme drugiot ke go napagame, ama ubavo e koga ke se sogleda realnosta, kolku i da vikas t-shit e dzabe zosto realno nema podobri od niv. Site drugi samo improviziraat deka se vakvi i onakvi operatori.

Koga pravime muabet za telefonija i internet za delovni korisnici se podrazbira na t-home i so i da kazes ke ti bide dzabe.
Ako sakas dokaz da ti dadam zosto, kazi mi edna golema kompanija sto ne e korisnik na t-home i ete ti dokaz.:toe:

Има некој стварно користено интернет од сите провајдери во Македонија?
ако има тогаш он нека каже кој колку е лош.
не вака вие од мтнет сте немале друг интернет и ајде сега најдобар е.
а они проблемите што ги имаа корисниците со недели.
тоа за вас е стабилен и загарантиран интернет?

и многу фирми користат интернет од неотел, а и од он.нет.

Na site nekoj ni zgresil toa e tocno i edniot ke go faleme drugiot ke go napagame, ama ubavo e koga ke se sogleda realnosta, kolku i da vikas t-shit e dzabe zosto realno nema podobri od niv. Site drugi samo improviziraat deka se vakvi i onakvi operatori.

Koga pravime muabet za telefonija i internet za delovni korisnici se podrazbira na t-home i so i da kazes ke ti bide dzabe.
Ako sakas dokaz da ti dadam zosto, kazi mi edna golema kompanija sto ne e korisnik na t-home i ete ti dokaz.:toe:
MONOPOLOT NA T-HOME veke e vo opajgajne so drugite fiksni operatori....
i doprva ke pajga Znam mnogu kompanii sto se na neotel na onnet ..i na drugi...poleka no sigurno TELEKOM ja gubi dominacijata ....na pazarot nas napaten MAKEDONSKI

Vip operator- Neotel
Kanal 5 - OnNet
mal milion koj ne se na T-Home imas...

Neotel ima sorabotka so Telecom Italia, Telekom Serbia, Orange se si vlece preku niv - ne preku T-Home.
zabluda e deka T-Home go kontrolira pazarot vo RM.

site vo isto vreme postiravme ! DOBRO E TOA :helou:ima zainteresiranost za temeva!
deckive od telekom ne znam sto dobivaat samo da kazuvaat prikasni za mali deca ~tuka ....POLEKA NO SIGURNO TELEKOM KE PODKLEKNI i kene moli za NET_TEL_TV za bilo sto ama nie togas veke kesi gi uzivame pravata na drugite operatori !!:baeh::baeh:

Vip operator- Neotel
Kanal 5 - OnNet
mal milion koj ne se na T-Home imas...

Neotel ima sorabotka so Telecom Italia, Telekom Serbia, Orange se si vlece preku niv - ne preku T-Home.
zabluda e deka T-Home go kontrolira pazarot vo RM.

Feni Industries, nemozea da docekaat da pomine dogovorot i zatoa raskinaa po sudski pat so on.net posto bea mnogu dobri, pazi sega ti zboram za kompanija koja dnevno pravi nekolku milioni obrt na pari i e povrzana so site svetski berzi i e zavisna od internet.Dodeka bea na on.net edno so nemozea da mu garantiraat brzina drugo 20-30% od vremeto nemaa nikakov internet, dodeka t-home za vakvi golemi kompanii ima posebni zakupeni sinhronizirani linii (poznat kako T1 internet), internet vrska za koja sto Feni Industries mesecno za 1 vakva linija odvojuva 100.000 denari.

Germanos Telekom A.D. SKOPJE isto bese na on net, imaa nevideni problemi poradi toa sto tamu po nekolku pati vo denot se pravi prevzemanje i prakanje na podatoci od glavniot server stacioniran vo skopje.

Neotel donekade se ok ama seuste ne se toa sto trebe da bidat i ke im trebe uste mnogu vreme da se priblizat do t-home.

Za on.net nema ni potreba da razgovarame epten se daleku od tehnologijata na internetot i telefonijata.

Decki daj bidete realni ne gi omalozuvajte malite provajderi jelda se spori i tromi i neorganizirani ama koga e vo prasanje mreza i linkovi znaete deka e toa se gotovo od gore nema T-Home vreme da vika majstori kako mile i baze da im sreduvaat mreza za 100 miliona korisnika .Se znae kako se pravi toa baska oni imaat pari i mozat da si platat za kampanja za reklama da napravat strategija.

Kaj nas ima pametni decki i majstorcinja ama oni ne se krivi so ne im kupuvaat serveri ,ne gi nosat na kursevi,ne im davaat pojaki linkovi .

Sega samo neotel ima nekoj potencijal.

Site sme pametni ama na krajot se e do parite imas pari imas ekipa.

Znaci so imame :
1)dobri programeri za web ,aplikacii
2)dobri internet portali,
3)dobri dizajneri
4)dobri freelanceri itn...

Samo so ni fali kes,brz internet i povise pari tolku.I bez vizi please................

Дечки утре телеком ќе давал маици со нивното лого, да одете да си земете.

Kako vi e netot denes?
Mene mi paga na sekoi 4,8 sekundi i vise ne znam so da mu praam(osven da go frlam niz prozor)

хаха шо ми требат маици. Абе дајте оптички кабел :)

шо знам, кај мене овие два дена не е паднал нетот( да не го урочам)

Kako vi e netot denes?
Mene mi paga na sekoi 4,8 sekundi i vise ne znam so da mu praam(osven da go frlam niz prozor)

Се е одлично! :)

Најверојатно имаш некој проблеми со модемот/сплитерот/телефонската линија итн.

Кај мене е супер топ.

412276258.png

412277329.png

download.jpg

:)

Се е одлично! :)

Најверојатно имаш некој проблеми со модемот/сплитерот/телефонската линија итн.

Кај мене е супер топ.

412276258.png

412277329.png

download.jpg

:)

е коа видам вакви работи ногу се нервирам :wink:, кај тебе rapid share ide како лудо ,додуша имаш премиум акаунт, а кај мене овие два дена rapidshare живци ми скина , симнува со 22 кбпс , 100 mb чекам два дена да симне .дека беше тоа време коа free user od рапид шер симнував со 700 кбпс, тоа е одамна минато време. додуша сеа wait time е скратено на 15 мин, а башка шо иам и динамичка ip па само удрам дисконект па конект и нема чекање.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom